A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
Szerintem az európai piacok feluluteljesitese megszünik a következő hetekben. Dollárban recovery indul. Lehet, hogy a sell in May idén működni fog. Azért az Euro zóna és a német gazdaság ATH közeli állapotot nem indukál nekem. A növekedés +0 a kilátások inkább negatívak. Lehet persze vadászni, de inkább rövidre. A Vonoviasoknak gratula.
Eur/hufon érdekes ez a swing amiben egy hete közlekedik az árfolyam, elég körzô vonalzó mozgás csak a likviditást gyûjti látszólag. Megint a hosszútávú trendvonal csatorna tetejéröl fordult le.407et kell letörnie.
A konkrét kérdésre nem tudom a választ, de ha kell az euró, akkor nagyon, kár várni! Hiba lenne azt hinni, hogy ez a tengeren túli fejvesztett menekülés, ami szinte mindent érint, megáll a tengeren túl vagy magyar eszközökben talál majd menedéket. Előbb utóbb, nagy hirtelen itt lesz és akkor csak jóval drágábban lesz kapható euró.
Fiuk, mit gondoltok, erosodik holnap reggel a HUF az Euroval szemben? Hetvegen allitolag erosodott a nemzetkozi piacon. Vajon holnap reggel ez begyuruzik hozzank? 7-kor rajta leszek a bank oldalan. Sokat - forintot - be kell valtanom, kell az Euro. Nincs egy delphi jos ebben a csapatban? Vagy legalabb, aki a diagrammokat elemezi?
EURUSD annyira erősen megy felfelé, hogy egyre inkább úgy nézni ki, hogy a havin húzott csati tetejét vette célba az árfolyam, és 1.18-1.19 környékéig erősen fog felfelé trendelni, minden visszahúzást meg fognak venni. - Naposon január közepe óta az RSI-n még trendtörés sem volt, ami arra utal, hogy ez nem egy megnyúlt 5. hullám lehet, hanem egy 3. hullám közepe. Nálam az 1.18-1.19 lenne kb. A=C. - Nagyon fontos útkereszteződés lesz, ha ilyen ütemben folytatja a menetelt északnak, és egyre inkább érdemesebb lesz a konzervatívabb értelmezést (a-b-c) hátrébb sorolni, és átállni impulzus számozásra. 1.126 felett minden bearish lehetőséget kontratrendként kezelek.
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!