A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
Ha néhány évtizede azon dolgozunk, hogy ipari ország legyünk (összeszerelő-üzem), és a teljes EU-ra vámot vet ki az amerikai elnök, aki egy oldalon áll a mi miniszterelnökünkkel, aki EU-szekptikus (enyhén szólva), akkor nem az a következő logikus lépés hogy kiválunk az EU-ból, és ezáltal maradunk értékesek a kínai gyáraknak? Mert másban nincs már lehetőség, de ha a kínai gyártás Amerikába irányuló része itt valósul meg, az hozhat fellendülést. (EUR/HUF 600+ ez esetben?)
Én rgóta 2-es számű scenárióként kezelem, hogy egy jó nagy B hullámot látunk, és lesz még forint erősödés. Hogy bejön e,nem tudom,maradt még puskaporom mindenesetre. EURUSD sztem még elcammog 1.11 környékéig,aztán én odáig láttam per pill.
Ma van az AKkn az első negyedéves kibocsátási terv alakulasanak elemzése. A lakosság a PMAP pénzes ellenére 8mrd forinttal van feljebb , mint az év vége. Persze megy a magyarázkodás, de ez kiábrándito. Az egész évben 1.323 milliárdot vártak a lakossagtol. Ezt most levagtak 915 milliárdra. Na ezt hívják kincstári optimizmusnak. Nagy kérdés persze, hogy hova megy a pénz.
EMA-t nézem 4h-n januárban szèpen le is jött. Naposan is ha validálódik jellemzö lenne, mivel mindenki felfele várja. A mai trump esetleges extra vámok a dollárgyengüléssel + TA nagy setup lenne, nagyon drukkolok. 4h-n újra csökkenö trend van, vissza a lefele menö csatornába.
Hol? Nem volt egyik tfen se mert rég túl voltunk korábban rajta naposon 4h stb.Pont hogy a rövid 50es keresztezte alulról a 200ast az meg bullish, golden cross.
Csak eurhuf, usdhuf és eurusd opciók. Amerikai típusúak, bármikor lezárhatod. Volt, hogy nem hagytam lejárni, hanem idő előtt zártam. Az IBKR-nél voltam régebben, de sehogysem tudtam opciózni. Még az opciós részt sem találtam...
Nincs esély szerintem arra, hogy tartósan 400-alá menjen és az A-B-C is túl hosszú lett ahhoz, hogy korrekciónak állítsuk be... A gazdaság is megérezné az erős 400 alatti forintot... A nagy cégek 420/ft terveztek erre az évre, úgyhogy előbb vagy utóbb, de erre kell berendezkedni.
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!