Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
GrizzlyG
GrizzlyG ma, 15:09
https://www.economx.hu/gazdasag/2026/08/08/eu-moszkva-cseppfolyositott-gaz-vasarlas/
NAPI(!) 60 millió eurót ajándékozunk Putyinnak. :))))))))) 
És akkor mi lesz ősszel és télen? 
Elméletileg ez a leválás éve, tehát 2027-ben egyetlen véres molekulát sem vásárolhat az eu. 
Egyelőre egyre többet veszünk, kb 4 éve hallgatjuk, hogy jövőre már tényleg nem. :)))))) 
Shortelek ma, 15:04
Előzmény: #83757  GrizzlyG
Hehe, a muszkáidnál nincs diktatúra:))
GrizzlyG
GrizzlyG ma, 14:46
Előzmény: #83756  Dehogynincs
Szeptember: Oroszország választ, utána mozgósítás várható.
Ukrajna nem választ, mert egy diktatúrában nincs választás. 
Dehogynincs
Dehogynincs ma, 13:42
Előzmény: #83751  slash
A háború eszkalálódik.
A másik lehetőség az lett volna, hogy Ukrajna elfogadja az orosz birodalmi terjeszkedést és kapitulál.
A harmadik lehetőség az lett volna, hogy az oroszok nem indítanak háborút és akkor a béke vagy a fegyverszünet eszkalálódik a térségben.
Shortelek ma, 11:43
Előzmény: #83739  El_Kebir
Bizony, de a muszka  troll harsogja a muszka baromságot, Ukrajna hajoljon meg a muszka diktátumnak, hihetetlenek ezek.
Shortelek ma, 11:41
Előzmény: #83747  GrizzlyG
Majd putyinodé is csak figyelj medve.
Shortelek ma, 11:40
Előzmény: #83746  keeper
Megint az orosz oldalról tájékozódtál!!
Shortelek ma, 11:37
Előzmény: #83751  slash
Ezt a kamut honnét vetted, hogy rengeteg a civil áldozat, ôk pont nem a civileket õlik mint a muszkáid?!
slash
slash ma, 10:28
Ma reggelre hatalmas ukrán dróntámadás ezer km mélyen Tatárföld. Rengeteg civil halott. Holnap reggel érkezik az orosz válasz. Ezek nem normálisak. Nincs elfogó rakétájuk és nem is lesz Patriot soha. Nincs több ajándék. Mégis. Aztán jön a sírás hogy Kijevet lövik. Őrültek ezek mind. 
Dehogynincs
Dehogynincs ma, 06:50
Előzmény: #83747  GrizzlyG
A politikában, sőt az emberiség történelmében mindenki kávéja lefőtt vagy le fog főni.
Egyszerűen azért, mert még a politikusok is halandók.
Az orosz-ukrán háború vidáman folytatódhat Zelenszkij vagy Putyin nélkül is.
Az orosz birodalmi terjeszkedés is túlélt néhány cárt, pártfőtitkárt és elnököt.
A finálé e téren mindig folytatódott.
the_outsider ma, 00:56

Már bocsi, de ez így komolytalan(!).         
Tehát te is azt írod, hogy nem kezdtek atomfegyver beszerzéséről tárgyalni, mint ahogy vizionáltad(:behaluztad), de mégis szerinted Z. kb. milliószor kijelentett valamit, és verte az asztalt, aminek így semmi köze se lenne a tárgyaláshoz, még ha igaz is lenne.         
Meg hogyan jön ide, hogy most mi van 2026-ban a Fekete-tengeren, amikor putyin felelősségéről (mint az elkövetett legfőbb bűn) volt szó a háború elindításával kapcsolatban. Miközben erre is utaltam az ".. arról nem is beszélve, hogy irreleváns(nak tűnik)" megjegyzésemmel a #83724-ben, de láthatóan ehelyett csak a lényegtelen dolgot tudtad félreértelmezni(!) a beírásomból.
GrizzlyG
GrizzlyG vasárnap, 23:51
Ennyi. 
A zongorista-terrorista kávéja lefőtt. Jöhet a finálé. 
keeper vasárnap, 23:07
Előzmény: #83743  the_outsider
" mondatban lévő logikát, akkor megkérheted a szomszédodat, vagy a gyerekedet, hogy értelmezze, vagy"
.
Nem vagyok előfizus, de el lehet olvasni anélkül is, segítek:
.
"Turkey is restricting some commercial ship traffic into the Black Sea, according to people familiar with the matter, following growing concern from the government over an uptick in Russian and Ukrainian attacks on vessels in the area.
The Directorate General of Coastal Safety has told multiple ships bound for Russia’s Novorossiysk – a key oil and grain export hub – that it isn’t currently issuing transit permits for such voyages or needs more time to review applications via the Dardanelles Strait, the people said."
.
"Az ukránok nem kezdtek el atomfegyver beszerzéséről tárgyalni."
Áh dehogy csak kb. milliószor kijelentette Z, hogyha a NATO nem védi meg őket, akkor atomfegyvert fognak szerezni és, közben ment körbe az összes nagyhatalmon NATO csúcson és verte az asztalt..., de lényegtelen is, mert Z ígért békét... teljesítette? Nem... Legalább tucatszor megakadályozhatta volna ezt a pusztítást és még a terültei is megmaradtak volna, most elveszít mindent, ahogy a dolgok állnak... és főleg az embereket, ami sokkal nagyobb probléma, mint a terület.
the_outsider vasárnap, 23:01
Előzmény: #83726  the_outsider

"Ez a feljelentgetősdi putyinod miatt van nálad így beakadva, aki ifjú korában sorozatosan jelentette fel a társait?"           

Mivel olybá tűnik, hogy néhányan talán kételkednek a (fotel-)"hős" tömeggyilkos személyével és a hírrel kapcsolatban:         
"Nézzék, ha az ember visszatekint Putyin úr életére, azt látja hogy már gimnazistaként feljelentette a társait a rendőrségen, ha valamit mondtak a rendszer ellen." : Habsburg Ottó (2003)         
És mindez a #83687-es hozzászólásban lévő videóban látható a 05:26-os időponttól kezdődően.
the_outsider vasárnap, 20:40
Előzmény: #83739  El_Kebir
"A legtöbb embert Putyin zavarja a lövészárkokba, bárki más csak nála kevesebbet, ő is indította el a háborút, csak rajta múlik a béke, hiszen ő bármikor, másoktól függetlenül befejezheti (kivonul Ukrajnából), de nélküle, mint támadó fél, nem lehet béke."           

:mekkora igazság, és az egész csupán egyetlen mondatban!
the_outsider vasárnap, 20:23
Előzmény: #83734  keeper

"El lehett olvasni a lényeget, ha nem tudsz angolul, akkor fordítsd le egy fordítóval, vagy még jobb, tanulj meg legalább angolul."           
Ha nem tudod értelmezni az általam írt "Te Bloomberg előfizető vagy, vagy miért terhelsz engem olyan cikkel amit nem tudok elolvasni ...?" mondatban lévő logikát, akkor megkérheted a szomszédodat, vagy a gyerekedet, hogy értelmezze, vagy akár olvashatsz több szépirodalmat, amelyben emberek kommunikálnak egymással, de még néha akár keresztrejtvényt is megpróbálhatsz fejteni, hogy meglássad egy kérdés és az arra adható válasz közötti logikai összefüggést.         
Szóval szerinted is putyin kezdte aljas módon ezt a véget nem érő háborút, csak nem tudod kimondani. Semmi gond! Megjegyeztem.             
Az ukránok nem kezdtek el atomfegyver beszerzéséről tárgyalni. Eddig még valamennyire respektáltam az írásaidat, de ez így merő putyini hazugságnak tűnik. Erről ennyit.
andras-80 vasárnap, 20:15
Előzmény: #83740  Phylaxa
Jajj, ne háborúzzatok légyszi. Az olyan csúnya dolog, értem!? 😳
andras-80 vasárnap, 20:14
Előzmény: #83732  GrizzlyG
Hát igen. Ezért zavartuk el április 12-én a ruszkiszopodár fideszt 🥹
Phylaxa vasárnap, 19:59
Előzmény: #83738  Istvan78
Azért írtam le, mert egy tévedésben élnek sokan és a támadás, mint olyanban látják a megoldást. Én nem. Én abban látom, hogy egyszer leülnek és megbeszélik. Ez mindenképp be fog következni, az nem mindegy, hogy mennyi ember hal meg addig értelmetlenül.

Egyik barátja sem vagyok. Háború van és nem értek vele egyet. Ölik egymást feleslegesen. Nevető harmadikról gondolom hallottál már. Nos az ő barátja sem vagyok. Remélem, hogy segítettem.
El_Kebir
El_Kebir vasárnap, 19:36
Előzmény: #83736  Istvan78
A legtöbb embert Putyin zavarja a lövészárkokba, bárki más csak nála kevesebbet, ő is indította el a háborút, csak rajta múlik a béke, hiszen ő bármikor, másoktól függetlenül befejezheti (kivonul Ukrajnából), de nélküle, mint támadó fél, nem lehet béke. De lehet vele sem, mert Putyin háborúpárti... ezt nem érti az, aki az ukránoktól várja a lépéseket.
Istvan78 vasárnap, 19:34
Előzmény: #83735  Phylaxa
Ezt már sokszor leírtad, egyetlen probléma van ezzel, hogy nem erről szólt a vitánk. De nem lepődök meg, hogy utat tévesztettél, rendszeresen teszed ezt.
.
A vita arról szólt, hogy te oroszbarát (Putyin barát) vagy-e. Te most si semlegesnek nyilvánítod maggad, de mindig kiderül, hogy dehogy. Azzal indítottad most is a történetet, hogy az ukránok visszaütöttek. Mert milyen dolog az, hogy támadnak Oo.-ban infrastruktúrát, akkor nem csodálkozzanak, hogy az oroszok visszavágnak. Elfeledkezvén az előző 4.5 évről, amikor is az oroszok tették ezt.
Istvan78 vasárnap, 19:30
Előzmény: #83734  keeper
Orosz hazug propaganda, hogy az ukránok tárgyaltak atomfegyver beszerzésről.
.
Megelőző csapás: hol volt konkrét, hamarosan bekövetkező támadás lehetősége? Sehol. Hazug propaganda.
Istvan78 vasárnap, 19:24
Előzmény: #83727  Murdoch
Ilyenek ezek az ukránbarátok. Na de te, te nagyon sajnálod az orosz katonákat, állandóan mondogatod is, hogy milyen ember már ez a Putyin, miért nem köt békét, nem sajnálja a népe vérét. Uggye, ezt mondogatod, jól olvasom a mondanivalód?
Phylaxa vasárnap, 19:10
Előzmény: #83719  Istvan78
Én már leírtam a hozzáállásom ehhez a háborúhoz. De neked akkor külön leírom még egyszer.

Egyetlen katonát, sem hatalmat nem akarok a Kárpátmedencében látni közülük. Hogy miért? Mert többé nem támadjuk meg őket. Legalább is remélem, hogy nem hülyülnek meg a jövendő vezetőink. Tiszteletben tartom mindkét népet, az az ő országuk. Engem nem érdekel, hogy Szovjetúniónak hívták őket. A világháborúban sajnos teljesen jogos volt, hogy átmentek rajtunk és kisöpörték a szemetet, hiszen megtámadtuk őket, sőt a végére már a nácik uralkodtak nálunk is. Ez utóbbinak az eltakarításáért külön köszönet jár mindkettőnek. DE 56-ban már nem volt jogos.

Azt is elmondtam, hogy békében semmi bajom velük, sőt, kereskedjünk, fejlesszünk, tanuljunk egymástóll és a kultúrális viszonyok is teljesen rendben vannak. Szabadon járjunk egymáshoz vízum nélkül. Egyszóval éljünk normálisan. Azt is leírtam, hogy mindkettőt az EU-ba várom.

Ennél világosabban nem tudom kifejezni. Sajnálom, hogy a te pártoskodásodba ez nem fér bele, majd egyszer talán te is máshogy látod. Ennyi.
keeper vasárnap, 19:07
Előzmény: #83724  the_outsider
Ha esetleg elfelejtetted volna, ez az egész akkor kezdett fokozódni, amikor az ukránok már atomfegyver beszerzéséről kezdtek el tárgyalni (direkt tudták az usákok, hogy ezzel lehet triggerelni az oroszokat) és nem véletlen, hogy az oroszok csernobil érintésével érkeztek...ja és egyébként ezt úgy hívják, hogy megelőző csapás (ahhoz képest semmi nem volt), amit Nyugaton nagyon ünnepeltek, anno Líbia, Irak, Irán, Libanon, Vietnám, Korea és hasonlók esetében, mindegyik azonnali, közvetlen és egzisztenciális fenyegés volt (nem csak rájuk, de az egész "civilizált" világra nézve), de majd egy szakértő a témában elmagyarázza neked, hogy hogy is van ez:
https://youtu.be/-GgjpR74ue4
1:43
https://youtu.be/rA2-aH56Nzo
.
"miért terhelsz engem olyan cikkel amit nem tudok elolvasni"
El lehett olvasni a lényeget, ha nem tudsz angolul, akkor fordítsd le egy fordítóval, vagy még jobb, tanulj meg legalább angolul.
keeper vasárnap, 18:26
Előzmény: #83707  Phylaxa

"Ukrajna belekezdett az orosz finomítók felszámolásába. Tegyük fel, hogy sikerül neki. Mi lesz a válasz? Ki tudja. Felszámolják a vízhozzáférést"
.
Ezt nem az ukránok kezdték el, hanem az amerikaiak, az ukránok már csak egy eszköz, starlink és NATO felderítés nélkül ezek a támadások kivitelezhetetlenek lennének.
A válasz pedig, hogy 1 hónap alatt 8000 FAB-ot vetettek be, hogy ég Odessza, a kikötő, a gabonaszállító flotta (amiken fegyvereket hoztak be btw), illetve a benzinkutakat és a hidakat, vasutakat és minden logisztikát, tehrautót, az ahhoz kapcsolódó szervizkapacitást szisztematikusan megsemmisítenek. 1 max. 2 hónapon belül látványosan érhezhető lesz a hatásuk a fronton, fel fognak itt gyorsulni az események rendesen...
GrizzlyG
GrizzlyG vasárnap, 18:16
Előzmény: #83723  slash
Nekem is van fckrn szopó ismerősöm, több is. De ezek ilyen 80-as IQ alatti egyedek, szivárványos propagandisták általában.
Azért szerencsére a magyarok többsége normális értékrendű. 
andras-80 vasárnap, 18:12
Előzmény: #83721  Murdoch
💩
andras-80 vasárnap, 18:10
Előzmény: #83720  Istvan78
Mondtam, hogy ne állj vele vitázni. Ő ezért kapja a rubelt 😬
andras-80 vasárnap, 18:10
Az oroszimádatodban átestél a ló másik oldalára. Nem baj, a svájci emigráns majd megvigasztal 🤣
andras-80 vasárnap, 18:08
Előzmény: #83727  Murdoch
😂😂
Murdoch vasárnap, 17:39
Nyugaton szemlátomást apad a jólét, majd a foteldrukkerek világa is elmúlik, szvsz. 
Azok, akik még katonák sem voltak, a legnagyobb arccal zavarják be az ukránokat a lövészárkokba. Közben a legnagyobb gondjuk, hogy langyos volt a kapucni a sarkon. 
the_outsider vasárnap, 17:29
Előzmény: #83706  Murdoch

".. feljelentgetni viszont nem fog tudni, mert nem olyan a vérmérsékleted .."       

Ez a feljelentgetősdi putyinod miatt van nálad így beakadva, aki ifjú korában sorozatosan jelentette fel a társait?
the_outsider vasárnap, 17:25
Előzmény: #83707  Phylaxa

"Ukrajna belekezdett az orosz finomítók felszámolásába. Tegyük fel, hogy sikerül neki. Mi lesz a válasz? Ki tudja. Felszámolják a vízhozzáférést? Gondolom sejted, hogy azt már nem igazán tudja a nyugat csővezetékeken pótolni. Következmény betegségek, járvány. Ökörség az egész. Meg kell egyezni."       

Egy újabb "zseniális" meglátás, ami ugyancsak azt bizonyítja, hogy a legfőbb bűn az örosz harckocsik és egyebek támadó szándékú megjelenése volt ukrán területen 2022-ben. És ismét kihagyja a legfőbb bűnös személyének említését.
the_outsider vasárnap, 17:21
Előzmény: #83704  keeper
Te Bloomberg előfizető vagy, vagy miért terhelsz engem olyan cikkel amit nem tudok elolvasni, már arról nem is beszélve, hogy irreleváns(nak tűnik)?           
Kit érdekel, hogy ki akart háborút??           
Szóval téged se az érdekel, hogy ki indította el, és ki miatt van háború, azaz ki követte el a legfőbb bűnt, hanem az, hogy ki akart (most arról nem beszélve, hogy ez utóbbi nem bizonyított)? Én is sok mindent akarok, de ha nem teszem meg, és más teszi meg, akkor már ne én legyek a bűnös, mármint ha az bűnös dolog amit akarok!
slash
slash vasárnap, 17:15
Előzmény: #83705  GrizzlyG
Van /volt/ egy barátom. Egy finom középosztálybeli budai srác. Természetesen nem volt katona, lakást kapott a szüleitől stb. Totál ukránbuzi lett. Ott találta meg élete igazságát. Évekig küldözgette az ukrán cuccokat, nem reagáltam. Aztán elkezdett számonkérni. Miért nem tartok vele? Kiment Ferihegyre Antonovot fényképezni stb. Elfáradtam. Már nem beszélünk. Nekem ez ukrajna: 
"Ez egy ócska kocsma, Egy mocskos lokál A zongoránál hamis a vokál. 
A Chivas csempész, a cigi ukrán, Szia kis pimasz, na, gyere, bukj rám!"
Tankcsapda-Mindentől távol 
slash
slash vasárnap, 17:08
Előzmény: #83714  Shortelek
Te meg hozzám képest vagy semmi. Csak egy fotelharcos. 
https://www.youtube.com/watch?v=Ybju5hb8nkc
Murdoch vasárnap, 16:19
Előzmény: #83718  Shortelek
Hát, az usa bizonyos érdekköröknek meg jól jöttek a nácik, hogy nekimenjenek az oroszoknak.
https://www.thenation.com/article/politics/congress-has-removed-a-ban-on-funding-neo-nazis-from-its-year-end-spending-bill/tnamp/
“What is clear is that by stripping out the anti-neo-Nazi provision, Congress and the administration have paved the way for US funding to end up in the hands of the most noxious elements circulating within Ukraine today.”
Érdekes dolgok ezek, nacikat támogatni, nahát.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek