Az a baj,h annyira tolod a mantrat,hogy a lenyeget nem fogod..sirtok,ha megy a ruszkiberencezes,de nem fogadjatok el,ha valaki nem ert veletek egyet,akkor az meg nem ukranberenc,es nem akar nekik pénzt utalni,es nem is kap pénzt azert,hogy véleménye legyen. Ez a binaris gondolkodásmód szanalmasan beszűkült..nyomjatok a háborúpárti dumat,aztan megy a picsogas,ha ruszkiberencezes van. Hat oke, felőlem...
Háborúpárti mainstream: https://www.theguardian.com/world/2026/apr/09/meps-alarm-possible-russian-interference-hungary-elections Ursula körbehisztizte a kontinenst az orosz befolyásról, miközben nyakig belemásztak ők a sztoriba, szvsz. Magyaráztam ezt neked a Barátság vezeték kapcsán, de rendkívüli magabiztossággal beleszerelmesedtél a 24.hu-s hírbe, miszerint borzalmas sérülésről volt itt szó. Ja, választások után 5 nappal minden rendben volt. Na onnantól már dobtad a témát, szokás szerint. Tehát jöhetsz a bla-blavál, tereléssel, mellébeszéléssel, lényegtelen. Mindenki beavatkozik mindenbe, csak egyesek naphosszat lódítanak az európai értékrendekről. Merz most felszólította (lol) az Usát, hogy meg ne próbáljon beavatkozni a német választásokba. Na igen, jön a konkurencia, így járt. Megjegyzem, nem az oroszokat szólította fel, milyen fura...
Megint a szuperintelligens ruszki mintaju haborupartizas,aztan megy a rinya,ha oroszberencezes megy. Na,pont ezért. Annyira vagytok bekapartiak,mint ahogy szerintetek mindenki mas háborúpárti. Szépen köszönnek vissza a panelek,amiket használt a fidesz is meg a ruszkik is,dehat ugye tegnap megjött a nagy megmondas, hogy itt aztan szuperobjektivitas van reszetekrol,csak mi mondjuk fel pénzért az ukran propagandát. Hat oke.
Ezt nem is kétlem, nekem a kommunikációval volt bajom, meg azért sosem volt szívbajos a fidesz, ha bizniszről, meg érdekekről volt szó. OV nagyon visszafogott volt a témát illetően, teljesen mindegy, hogy a másik fél mit akar, mit nem, attól még ki lehetett volna állni a történet ellen. Az meg persze faék, hogy a magyar választásba beavatkozott brüsszel, egyik eklatáns eleme volt a Barátság vezetékes sztori, de azért a fidesz nem ezért bukott. Most lett volna a legnagyobb szükség, hogy ezt a szivárványos globalista nyomulásnak menjen egy középső ujj, de elqurták. Ezen nincs mit szépíteni. Hozzáteszem ebből is látszik mekkora baromi nagy oroszbefolyás volt, amiről napi szinten harsogott a háborúpárti csapat. Nagyjából semekkora. MP meg tolhatja a néppártos vonalat a töméntelen bullshittel, de akkor meg náluk lesz bukta. Szóval nem olyan egyszerű ez szvsz, nem véletlenül linkeltem, hogy MP beharangozta, hogy máris rendet tettek Kárpátalján, ja, valójában tesznek az ukránok továbbra is a kisebbségekre. Egyébként meg itt nem feltétlenül a kétszínűségről van szó, hanem a szavazóbázisról, Fico sem ugrálhat, ha a mögötte lévő emberkék egy része feketeöves nacionalista. Ez megy Ukrajnában is, szvsz, Zé sem pattoghat, mert ott a banderista azov, aztán lesz nemulass.
Bocs,ezt most nem fogom vegigolvasni,sorry. Gondolom ugyanaz,mint a focista nick irománya. Menjek ukrajnaba, fizessek nekik,ukranberenc vagyok,meg a tobbi. Hat oke.
Fogalmad sincs miről firkálgatsz ide.A tények pedig makacs dolgok - de tudjuk titeket, valószínűleg jól fizetett propagandistákat nem zavarnak a tények, hiszen ha így lenne, akkor nem firkálnátok ide - :én is, de pl. Murdoch is, többször több ízben elhatárolódtunk mind az orosz, mind a kínai, mind az amerikai beavatkozásoktól, amelyek az elműlt 80-100 évben történtek más országok belügyeibe (katonai támadások, gazd nyomásgyakorlások, háborúk kiprovokálása vagy indítása), tehát semlegesek vagyunk ukr-orosz háború ügyében is. ehhez képest ti - és a pártjaitok sem - sohasem cáfoltátok, -játok azon tényeket amiket felsoroltam a #82913 ban. és azt sem, hogy benne voltatok, vagytok abban a bizonyos 58 %-ban, amit abban említettem. SOHA nem határolódtatok el mellett az ukr katonai diktatúrának a saját népe ellen elkövetett lopásaitól és az ukr hadseregnek-kényszersorozóknak az ukr elnök hallgatólagos beleegyezésével, engedélyével elkövetett súlyos bűncselekményeitől sem, azokat sohasem bíráltátok (tehát az szerintetek " teljesen rendben van" - hát persze, hiszen erkölcsi érzéketek nincs, helyette toljátok az ukr propagandás és semmi több, szégyenérzet nélkül, hiszen bűnpártolók vagytok ezzel!!!) a többi csak szánalmas terelés, mellébeszélés, üres firka részetekről.
érveid továbbra sincsenek, mindig elszólod magad és az érvelés helyett személyeskedsz :-) vitaképtelen vagy (persze nem is azért kapjátok az ukrán zsoldot hogy vitázzatok itt bárkivel ahnem azért, hogy toljátok a full demagóg ukr propagandát).
Tragikus,ha valaki felhivja a masikat, hogy segitseget nyujtson egy aggresszor ellen. Latom, számodra az ilyenek felfoghatatlanok, hát kapituláljanak má'! 😀
Tragikomikus, önmagáért beszélő friss hír: Andy Burnham, az új brit miniszterelnök bejelentette, hogy hétfőn felhívja Zelenszkij ukrán elnököt, hogy biztosítsa őt arról, hogy az Egyesült Királyság továbbra is „100%-ban” támogatja Ukrajnát. „A mai napon később világossá teszem Zelenszkij elnök számára, hogy nincs változás” az Egyesült Királyság álláspontjában Ukrajnával kapcsolatban. Száz százalékig mellette fogok állni, ahogyan Keir Starmer is tette” – mondta Burnham. hát persze: ha nem így lenne, akkor fel sem merülhetett volna a neve miniszterelnökként..le kellett hát tennie az azonnali, feltétel nélküli hűségesküt...
Ebbol lehet,h kijönne egy közepes netflix film. Ezuttal a jó fiúk az orosz bábok,Vucic es Orban,a végén egyutt lovagolnak el egy focimeccsre a naplementében.
"kérdést vet fel a fidesz kussolása a Benes dekrétumok kapcsán " keeper válaszolt erre neked amit röviden kiegészítenék: az csak az egyik eleme, amit ő írt. A másik az, hogy Áder Jánostól tudjuk: ő volt az, aki a szerb köztársasági elnök kollégájánál felvetette, a múlt lezárásaként tárgyalni kéne róla, majd megcsinálni együtt a szerb-magyar történelmi megbékélést, új fejezetet nyitva ezzel - a szerb fél nyitott volt erre és pár év alatt ez meg is történt, azóta is baráti viszony lett és maradt a két ország között (petermagyar persze még belerondíthat ebbe, hiszen őt Brüsszelből irányítják, Brüsszel pedig ellenségként szeretné kinyíratni a jelnelegi szerb vezetést, hiszen az szuverenista és ne globalista, Orbánt már sikerült petermagyarral leváltaniuk, és a szerb Vucicot is nagyon szeretnék megbuktattatni, ezért tömik bármivel az ellenzékét, pénz nem számít). és: Áder elmondta pár hónapja, hogy ennek mintájára ugyanezt felajánlotta a szlovák félnek is - de sajnos egyértelmű, merev elutasítás volt a válasz! amit tehát te "kussolásnak neveztél, az nem kussolás volt hanem annak tudomásulvétele, hogy egy egyezséghez mindig két fél kell, egyedül nem megy! te hiába vagy normális és korrekt, ha melletted lakó szomszéd minimum kétszínű. petermagyar pedig csak handabandázik ahogy szokott, a szlovák-magy kérdés felvetése csak egy mini eleme volt a látszatpolitizálásának, annak, hogy szemfényvesztés amit csinál
Valamelyik topicban találkoztam már vele, akkor részletesebben írt valakinek, ez sima elérhetőség szerintem. Nem tartozik rá, csak ha már hirdet, akkor figyeljen a rizikóra! Ezért szóltam hozzá!
Gondolom tudod, hogy nem "demokrácia-zsarnokság és mindaz ami közte van"-ról szó. Ez a technológiai ugrás akkora energiát kíván, ami csak akkor létezik, ha a nagyhatalmak összedolgoznak. Most éppen az elvesszük a másiktól ősi gyermekjáték folyik ehelyett. De a következő lépés, amikor felfogják, hogy így nem megy, akkor érdekes módon már az értelem jelenik meg és mindaz a hablaty, ami most megy ideológiai lapokon eltűnik.
Arra figyelj, hogy amit veszel annak végén mennyi nyugdíjalap pénz (Magánhitel cégekben) van, mert ők lesznek az első, akik borítanak. "Nem kell mellre szívni, ez csak pénz!"
" Ha jól emlékszem ott volt/lett volna vmi nagy biznisz a szlovákokkal." Ja
igaz, láttam is egy elég hosszú intejút azzal a külügyes vén faszival
(vagy 20+ éven keresztül részt vett a tárgyalásokban), aki ecsetelte,
hogy csak az ellenzék csinálja a cirkuszt és, most lehetne megállapodni a
szlovákokka, lassú folyamat stb. (Ugye az a szlovák miniszterelnök aki
ezt elismeri - a dekrétumok illegalitását - az automatikusan megbukik
örökre, ugye ez sok jogi problémával is járt volna pl. a földek
tulajdonjoga, kártérítés stb, ezért volt ez a szőnyeg alá söpörve.) . Hol van a már Dobó féle: "A Haza nem eladó!" ma már ez a sláger: "Lombos gesztenyefák alatt eladtál, s eladtalak."
Az ipari forradalomig már jórészt kialakult az európai értékrend. Megvoltunk szovjet olaj, földgáz és atom nélkül. Abban egyetértünk, hogy nem volt jó ötlet idehozni az akkugyárakat, ha se nyersanyagunk, se energiánk, se vizünk nincs hozzá. Abban is egyetértünk, hogy értelmesen kell megoldani a problémákat, bár lehet, hogy nem ugyanazt tartjuk értelmesnek. Abban biztos vagyok, hogy te elhanyagolod az orosz birodalmi terjeszkedés biztonsági kockázatait.
OROSZ-UKRÁN háború