Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Dehogynincs
Dehogynincs vasárnap, 16:59
Előzmény: #81362  Murdoch
A világ tele van olyan területekkel, ahol más országhoz tartozó nemzetrészek laknak egy tömbben.
A Krímen kívül ilyen például Csallóköz és Erdély. 
wgl vasárnap, 07:55
Ocsmány Vigyor azt harsogja:  az EU orosz vagyon lefoglalása háborút okoz! 
Békét akarunk, EU megtámadta  Oroszországot!.
Az  álellenzéki médiából  1x nem hallom : Putyin 22 után több mint 100 mrd eur vagyont kobozott el, államosított stb.
És ő támadta meg a védtelen Ukrajnát 4 éve folyamatos emberiség elleni bűnöket követnek el.
Nem semmi ahogy Putyin magára rántotta az egész eu-t és NATO bővítést kiharcolta!Mindezek tetejébe az ukrán nemzeti öntudat megsokszorozódott, vagyis a megszállásnak, becsatolásnak is lőttek.Tehetséges stratéga. o))
és 
Ocsmány Vigyor a népírtó Putyint támogatja:  
https://i.imgur.com/hDMwE8C.jpeg 
ronaldinyo vasárnap, 03:10
A 3.akkor kezdődik nikor megoldás egy magasságú,ez egy nagyon magas ember lesz kes mellette.vukics.
ronaldinyo vasárnap, 03:08
Hallani fogtok háború híreiről,de ez még nem a veg.
ronaldinyo vasárnap, 03:06
Előzmény: #81360  Dehogynincs
Bejelentették.2030 ig unió megtamadja az oroszokat,ha ez igaz akkor orosz megelozo csapast fog,tenni.lasd Ukrajna ugyanez volt.akkor viszont ,északon és délen szorulnak.foleg északon.
ronaldinyo vasárnap, 03:01
Előzmény: #81364  the_outsider
Pontosan,és ez nagy baj láthatjuk most és a jövőben.
the_outsider vasárnap, 00:55
Előzmény: #81363  Istvan78

Az emberiséggel nem az az egyik legfőbb baj, hogy vannak benne hülyék, hanem az, hogy tömegek képesek ezeket is isteníteni (és esetenként megválasztani).
Istvan78 szombat, 23:46
Előzmény: #81359  bigyula
Micsoda egy felelőtlen alak: azt mondja a Hormuszi szoros problémája nem az ő problémája, hanem Ázsiáé és Európáé. Hihetetlen: ő okozza a problémát, de semmi köze hozzá, nem neki kell megoldani.
Murdoch szombat, 20:41
Krím oroszlakta terület de ne zavarjon. Vagy ha igen, akkor gondolkodj el mondjuk azon, hogy hawaii mennyire amerikai. Vagy hogy ki Kanada góréja, hátha leesik ez-az a birodalmi dolgokról és hogy miért vinné Trump.
Phylaxa szombat, 20:33
1.Amikor visszakaptuk, akkor tudtuk, hogy nem a jó Isten adta, tehát valamit kérnek majd.
2. Nem kaptam fel a fejem a Krímre, mert egyrészt nem is értem hogyan lett ukrán terület, másrészt stratégiai rész. Mondjuk, ha a törökök foglalták volna el, arra felkaptam volna a fejem.
3. Nem akarok belepofázni a Kárpátokon túli politikába, de annyit megteszek, hogy leírom, meg kellene egyezni, mert sehova nem vezet ami folyik.
4. Inkább az energiában kellene üzleteket kötni, mert állati nagy a hallgatás róla. Amikor azt hallom, hogy az EU-s elit a "fogjuk vissza magunkat" és hasonló okosságokat hangoztat, akkor biztos vagyok benne, hogy baj van. Ezt Ukrajna sem fogja megúszni, gondolkodj!
Dehogynincs
Dehogynincs szombat, 20:19
Előzmény: #81355  Phylaxa
Az első és a második bécsi döntéssel visszakaptuk a magyarlakta területek egy részét és csak utána léptünk be a világháborúba.
A Délvidéket csak azután kezdtük visszacsatolni, miután Horvátország proklamálta önállóságát.
Az orosz birodalomépítésre a Krím annektálása után sem kaptad föl a fejed?
Nem tudom, mikor és milyen béke lesz, viszont már több mint négy éve azt látom, hogy mindkét fél folytatja.
bigyula szombat, 19:52
Előzmény: #81357  Murdoch
Figyu! Trumpli eddig semmit sem tud felmutatni a pofázáson kívül. Grönlandot nem kapta meg. Kubát sem fogja. Irán meg az Ő Vietnáma lesz, mert amíg nem tudja megszerezni a dúsított uránt, addig nem adhatja fel (az kurva nagy arcvesztés lenne).
Phylaxa szombat, 18:57
Előzmény: #81356  bigyula
A "világgá kürtölték"-et úgy értettem, hogy megtudhatta mindenki, hogy mit szeretnének. Nincs benne több.

Gondolom a Nyugat fogadtatását, miszerint El akarják foglalni Európát sem XXI. századi felfogás szerint értelmezed. A XXI-századi felfogást én ott képzelem el, hogy a Nyugat nem irtat ki egy komplett népet, hanem megbeszélik a dolgot. Nem akkor kell leülni megbeszélni valamit, amikor kihalt mindenki és nincs kit a vágóhídra küldeni. Remélem, hogy közelítem ezzel a XXI. századi felfogást. Nagyon remélem, mert ha nem, akkor a megjegyzésed bizony szart sem ér.
Murdoch szombat, 18:42
Előzmény: #81356  bigyula
bigyula szombat, 17:45
Előzmény: #81355  Phylaxa
"Az oroszok világgá kürtölték, hogy mit akarnak"
.
Bammeg, a XXI. században ez nem így működik. Akkor sem, ha az oroszok a XIX. században élnek.
Phylaxa szombat, 17:08
Előzmény: #81353  Dehogynincs
"Azzal tudom alátámasztani, hogy a birodalom építésének szándéka nélkül nem támadták volna meg Ukrajnát vagy négy év alatt bármikor abbahagyták volna a háborút."

Mi belementünk egy második vh-ba azért, mert visszaszerettük volna kapni a magyarlakta területeket. Gondolom nem hiszed, hogy birodalmat akartunk építeni. Én biztosan nem hiszem. AZ egy másik kérdés, hogy Németország mibe kényszerített minket bele, mert ők olyan területeket akartak megszerezni, amihez semmiféle történelmük nem kötődött. Nem is értem, hogyan tervezték fenntartani.

Az oroszok világgá kürtölték, hogy mit akarnak. Ez a nyugatnak nem felelt meg. Már a törököknél is aláírhatták volna, de azóta is bármikor. Csakhogy Ukrajna semmit nem akar odaadni nekik. Semmit. Ezért tart a háború, amíg meg nem szerzik. Az, hogy közben ki mit mond egy dolog. Háborúznak. Biztos, hogy igazat nem fogsz hallani. Viszont a kérdés az, miszerint mennyi mindent akarnak addig az ukránok elveszíteni. Mert a fiataljaik nélkül nem sok mindenhez tudnak majd kezdeni a békében.
    Erre a birodalomépítés magyarázatra majd akkor kapom fel a fejem, ha megszerezték Donbaszt és nem állnak le. Ukrajna békét kötne, ha Donbasz már az oroszoké lenne? Vagy akkor is azt mondaná, hogy folytatja?
Dehogynincs
Dehogynincs szombat, 16:45
Előzmény: #81352  Murdoch
Az egész világon balhé van 2000+ éve. Amerikában már jóval Kolombusz előtt is irtották egymást az indiánok.
A hormuzi szoros főleg Ázsiát érinti, nem néztem utána, hogy a mostani előtti balhé mikor volt.
https://makronom.eu/wp-content/uploads/2026/03/h-741x1024.webp
Kedvvel használod a háborús hisztéria és a ruszofóbia szavakat.
Háborús hisztéria a háború miatt van. Ruszofóbia pedig az oroszok háborúja miatt.
Az eu jobban diverzifikált Orbánnál.
Dehogynincs
Dehogynincs szombat, 16:31
Előzmény: #81351  Phylaxa
A tévútról leveheted az idézőjelet, mert nem akarom a háborús öldöklést.
Az államoknak nem mondtam semmit. A saját államomnak egy hét múlva szólok egy listás és egy egyéni szavazatommal.
Nem szurkolok, megfigyelek.
Tudok egy-két más dolgot is, de az oroszok az én tudásomtól függetlenül akarnak birodalmat építeni. Egyszerűen számolok ezzel a ténnyel is.
Azzal tudom alátámasztani, hogy a birodalom építésének szándéka nélkül nem támadták volna meg Ukrajnát vagy négy év alatt bármikor abbahagyták volna a háborút.
Murdoch szombat, 16:14
Előzmény: #81349  Dehogynincs
Ahol 40+ éve balhé van ugyebár. Biztos ezt is belekalkulálta az EU a ruszofóbia mellett a diverzifikációba. Ja, nem.
Phylaxa szombat, 15:49
Előzmény: #81348  Dehogynincs
Igen? Nos egy percig sem hittem, hogy ukránbarát vagy. Abban a "tévútban" gondolkodom, hogy a szurkolásod eredményeként azt várod, miszerint nem kell megegyezni, hanem hadd hulljanak az emberek. Más értelme nincs annak ami folyik. Korrekt válasz?

Az energiabeszerzés már korábban is fontos volt, az EU lemaradása szempontjából. Se elektromos autók meghajtására, se MI-re nem volt meg az energiaforrás. De most egy szinttel sikerült lejjebb lépni. Az általános energiafogyasztásra sincs meg. Értsd arra a fogyasztásra, ami termékeket eddig előállítottunk.  Ergó jön egy pici infláció és a földbe állunk. Ukrajnának mennyit fogsz küldeni a sajátodból, mert az államoknak semmi nem lesz. Elmondtad már nekik, vagy csak szurkolsz tovább?

Amit a végén írtál az egy hiánygazdaság volt, ez most nem az lesz. Nagyon sok ember fogja felkapni a fejét, hogy ez micsoda és már letekertem mindent, de nem múlik. És még mielőtt megint eltekered hazug világokba a mondandómat, nem, nem akarom vissza azt a világot. De ez a töketlen EU vezetés amit csinál csak arra jó, hogy vágóhídra küldje majd a fiatalokat. Kellene valami ami észheztéríti az embereket. Te tudsz valamit azonkívül, hogy az oroszok birodalmat akarnak építeni?
ronaldinyo szombat, 15:21
Németországban az év elején hatályba lépett új katonai szolgálati törvény értelmében a 17 és 45 év közötti férfiaknak előzetesen engedélyeztetniük kell a három hónapnál hosszabb külföldi tartózkodást a Bundeswehrrel - erősített meg a védelmi minisztérium egy lapértesülést a dpa hírügynökségnek.
Dehogynincs
Dehogynincs szombat, 12:59
Előzmény: #81346  Murdoch
Elkúráson azt érted, hogy a békepárti Trump lángba borította a közel keletet?
Dehogynincs
Dehogynincs szombat, 12:58
Előzmény: #81329  Phylaxa
Miért fontos? Egyszerűen csak belelátnék az oroszbarát fejekbe.
Az energiabeszerzés is fontos, de az orosz birodalmi terjeszkedés még fontosabb.
Történetesen április 4. van, amit a Kádár-diktarúban a felszabadulás napjaként ünnepeltettek velünk. 
Én megszállásként éltem meg a ránkkényszerített pártállami rendszert, pedig formálisan még választásokat is tartottak ötévenként, amikor a hazafias népfront egy szem jelöltjére lehetett szavazni.
1991-ig még a vörös hadsereg is itt állomásozott.
Az áfor-kutakon 3, 4 és 5 forint volt a keverék, a normál és a szuper benzin literje és a közértben három forint hatvan fillérért adták a háromhatvanas kenyeret. Milyen jó kis, kedélyes, szeretnivaló diktatúra volt !?
Dexter_88 szombat, 12:17
Előzmény: #81346  Murdoch
Elég nehéz lesz kilincselni Moszkvában vonderpfizernek
Dexter_88 péntek, 21:50
Előzmény: #81342  Phylaxa
A nyugat Európában felhasznált orosz gáz már nem véres, ez nyilvánvaló... 
Istvan78 péntek, 20:03
Előzmény: #81343  Murdoch
Abban a cikkben nincs erről szó és Deyter egyébként se árrelációban hozta a cikket, hanem amiatt, hogy az EU örüljön, hogy szállít még gázt, különben leállna az EU gazdasáfa, amire írtam, hogy jelentéktelen a Török áraméaton kersztül érkező orosz  gáz mennyisége.
Murdoch péntek, 19:41
Előzmény: #81341  Istvan78
Csak el kellett volna olvasni:
“Amióta az Egyesült Államok és Izrael több mint egy hónapja megindította az első támadásokat Irán ellen, az olaj- és gázárak akár 70 százalékkal is emelkedtek, mivel a világ nyersolaj- és cseppfolyósított földgázkészletének egyötöde a Perzsa-öbölben rekedt.”
De nem érdekes.
Phylaxa péntek, 18:48
Előzmény: #81337  Dexter_88
Ez ám a friss hír. A horvátok mit lépnek erre? Orosz gáz ömölhet, csak a mi "óriási" kőolaj-felhasználásunk gazdagítja az oroszokat?
Istvan78 péntek, 18:45
Előzmény: #81340  Murdoch
A téma gáz volt és azon belül a Török áramlaton belül érkező orosz gáz. Ennek semmi köze a linkedhez, ami az üzemanyagfogyasztásról szól. Na de neked mindegy, csak legyen az a látszat, mintha megvédted volna a narratívádat.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek