Orbán hobotgott így mentesseget kapott meg még pár állam, hasonló cipőben akik sunnyogtak , mert 1 partcsaladba tartoztak..... Hagytak más kaparja ki a gesztenyét.
Lakossági ár. KkV kapta Brüsszeli akarom mondani Belga arszinten. Lakosság meg heted áron. Orosz urali gáz áron nyert spreadbol csak a lakosság fért bele az ipari feelhasznalalok és a vállalkozások már nem. Ahhoz kellet volna meg évi 2000 Mrd. Be is épült a termekeekbe ez okozta az inflaciot. Meg az M2 money supply végtelen emelése Matolcsi baromsagai miatt. Itt a válaszom fejből. Elfogadod?
Meg annyit Lacika,h a fidesz azzal vadolta a baloldalt 22ben a kampanyanak nevezett foscunamiban,h a baloldal eltorolne a rezsicsokkentest. Akkor a fidesz lett vegul a baloldal?
Üvölt rólad hogy chatgpt bol nyomsz mindent...... És a chatgpt baromságokat ír 3 szor is vissza kell kérdezni hogy javítsa. De te nem tudod hogy kell kérdezni, mert nem tudod mit kell kérdezni..... Ez a baj.
Vető csak egy volt ellentmondás több... Hagytak mindig Orbanra ő intézze a piszkos munkát, és a hoborgest elég volt 1 db vető is. Így Németország már nem maszott bele a harcba.....
Az AI mérnökök és közgazdászok véleményén alapszik. Ehhez képest jössz te, aki még annyit se tud az ügyekről, hogy a gáz nem szankciós és azt mondod, a szakértő mérnökök és közgazdászok butusok. Nekem egész más a véleményem arról, ki ír butis dolgokat.
Varom a valaszod,Lacika. Szemelyeskedes helyett esetleg valaszolhatnal,es csapd hozza,h szerinted hany kkv ment tonkre az elmult 4 evben,koszonhetoen annal,h mar nem tudtak fenntartani magukat,es azt hogy sikerult akkugyarakkal potolni. Szvasz Lacika addig is!
Ez árnyalja-e számodra a képet? . "Az Európai Unióban az orosz gáz elleni átfogó szankciók elmaradása nem egyetlen személynek, hanem több tagállam gazdasági és politikai érdekeinek köszönhető.Bár a magyar kormány és Orbán Viktor kommunikálja ezt a leghangosabban saját sikereként – hangsúlyozva a magyar energiaellátás biztonságát –, a háttérben más országok is hasonlóan foglaltak állást. Németország, Ausztria, Szlovákia és Csehország is jelentős mértékben függött (vagy függ ma is) az orosz gáztól, így ezen országok ellenállása is döntő volt abban, hogy a gázimport eddig kimaradt a főbb büntetőintézkedések közül."
Blabla bla bla............ Amit írtam tény. Matematika és kozgazdasagi tény.. Szopni fogunk ha Brentet kell használni és USA LNG megy panelok tavfutesebe.... Számolj már te nagyon okos.... Vezetékes gáz mindig olcsóbb lesz mint lengyel /horvát kikötőben atcserpalt - 200 fokra lehutott LNG gáz, ami Texasbol jön.... Ne szorakozz már velem. Voltál te Pakson én igen, ben t az atomeromuben, mert anno felvétel oda dolgozni mint mérnököt de veguljobb ajánlatot fogadtam e lPesten. Szovjet /orosz technológia Voltál te Százhalombattan, van mérnöki diplomád.?? Energetika?Miért nem lehet csak úgy más olajat feldolgozni?Mert a finomító egységes szovjet /orosz Urali 9lajra nehéz kénes olajra desztilláció kéntelenítés krakkoló kokszoló hidrogénező mind nehéz urali opajra van olajminőséghez vannak méretezve.ami olcsobb is vazze és csövön jön nem drága VLCC tartartalyhajon. Szóljál a KP - be küldjenek helyetted egy mérnököt és közgazdászt mert ide a chatgpt kevés lesz... 🤣🤣🤣 Butus dolgokat írogatsz így ....
A tengerről és LNG-ről, hogy fel legyetek vértezve kis tudással: " A magyar állam közvetlenül nem épít LNG-terminált Horvátországban, de a meglévő, horvát állami tulajdonú infrastruktúra egyik legnagyobb használója. A helyzet pontos részletei:
Kapacitáslekötés: A magyar állami tulajdonú MVM Csoport (a horvátországi leányvállalatán, az MFGK Croatia-n keresztül) jelentős visszagázosítási kapacitást kötött le a krki LNG-terminálon. Ez lehetővé teszi, hogy Magyarország cseppfolyósított földgázt importáljon a tenger felől, csökkentve az orosz gázfüggőséget.
Tulajdonlási kísérletek: Korábban felmerült, hogy Magyarország tulajdonrészt vásárolna a terminálban vagy az azt üzemeltető cégben, de ezek a tárgyalások végül nem vezettek közvetlen tulajdonszerzéshez; a terminál horvát állami kézben maradt.
A terminál működése: A Krk-szigeti úszó terminál (FSRU) 2021 januárjában kezdte meg működését, és az első szállítmányt éppen a magyar MVM leányvállalata számára fejtették le.
Bővítés: Horvátország jelenleg a terminál kapacitásának bővítésén dolgozik, amihez a magyar kormány is támogatását fejezte ki a tranzitútvonalak fejlesztése érdekében. Magyarország Kormánya
Összességében tehát Magyarország stratégiai partnere a projektnek és vásárlója a szolgáltatásnak, de az építkezést és az üzemeltetést a horvát fél végzi.
Szevasz Lacika,akkor legy szives indokold meg,miert kellett szopatni 7* aron ennek a dagadek gecinek a jonepet limit felett es a vallalkozokat. Szevasz Lacika,addig is. Ha nem megy,akkor kezdj el gyanakodni,h a ruszkiknak a METben van reszesedese,akik a foldgazszallitast managelik..hatha osszeall a fejedben a valasz,meg kozben gondolj a szuverenitas kifejezesre erosen...
Most szépen írd le nagy betűkkel a miniszterlnokunk nevét.....az a megoldás. Ő vetkozott a totális orosz gazimport ellen Brüsszelben. Vezetékes gáz (környezetbarát a mocskosul kornyezetszenyező LNG vel szemben) így lett kivétel...🤣🤣🤣 Ciki mi???? 🤣 Szevasz Pisti
A mostani helyzetből nem érdemes kiindulni, az iráni háború sok mindent borított. Ha végetér, visszatér a korábbi helyzet vagy nem. Senki nem tudhatja, milyenek lesznek a beszerzési lehetőségek, az árak. . Én nem bizonygattam semmit az északi áramlattal kacsolatban. Egyszer mondtam annyit még kezdetben, hogy bárki lehetett, egy terrorista csoport is, nem zártam ki az ukránokat, ha erre gondolsz.
Igen valóban arról az időről beszélünk, amikor 20-25$ körül volt a TTF. No akkor sem ennyiért került a megfelelő paritásra, de ma már nincs is miről beszélni 60 $-nál.
Lacika,dobd mar ide lecci,h a vallakozasok,illetve a limitar feletti fogyasztok hanyszoros arat fizetnek,mielott itt arcoskodsz,kerlek. Koszi. Ja,h 760 forint korul,ami 7*? Aztakurva,hat az hogy lehetseges? Mi indokolja ezt? Meg egy duplat el tudnek hinni,de hetszeres,baszki? Ki nez hulyenek kit? 👉👌
OROSZ-UKRÁN háború