Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Placi82 szombat, 17:15
Előzmény: #81177  Istvan78
Orbán hobotgott így mentesseget kapott meg még pár állam, hasonló cipőben akik  sunnyogtak , mert 1 partcsaladba tartoztak.....
Hagytak más kaparja ki a gesztenyét. 
Istvan78 szombat, 17:14
Előzmény: #81173  Placi82
Ha te mondod... szerintem te meg fejből írod a marhaságokat. Én legalább támaszkodok valamire.
Placi82 szombat, 17:13
Előzmény: #81176  Placi82
Orosz urali olajat akartam írni gáz helyett *javítás 
Istvan78 szombat, 17:13
Előzmény: #81171  Placi82
Ebben az ügyben nem volt vétó.
Placi82 szombat, 17:12
Előzmény: #81169  Fsociety
Lakossági ár. KkV kapta Brüsszeli akarom mondani Belga arszinten. Lakosság meg heted áron. Orosz urali gáz áron nyert spreadbol csak a lakosság fért bele az ipari feelhasznalalok és a vállalkozások már nem. Ahhoz kellet volna  meg évi 2000 Mrd. 
Be is épült a termekeekbe ez okozta az inflaciot. Meg az M2 money supply végtelen  emelése Matolcsi baromsagai miatt. 
Itt a válaszom fejből. Elfogadod?
Fsociety
Fsociety szombat, 17:11
Előzmény: #81173  Placi82
Lacikaaaaaa,varjuk a valaszodaaaaat. Ne terelj ennyire latvanyosan,hogy nem tudsz valaszolni.
Fsociety
Fsociety szombat, 17:10
Meg annyit Lacika,h a fidesz azzal vadolta a baloldalt 22ben a kampanyanak nevezett foscunamiban,h a baloldal eltorolne a rezsicsokkentest. Akkor a fidesz lett vegul a baloldal? 
Placi82 szombat, 17:08
Előzmény: #81170  Istvan78
Üvölt rólad hogy chatgpt bol nyomsz mindent...... És a chatgpt baromságokat ír 3 szor is vissza kell kérdezni hogy javítsa. De te nem tudod hogy kell kérdezni, mert nem tudod mit kell kérdezni..... Ez a baj. 
Fsociety
Fsociety szombat, 17:07
Lacikat megfektette a 7* gazar problema,vegtelen ciklusba keveredhetett onmagaval. Elofordul az ilyen..
Placi82 szombat, 17:07
Előzmény: #81168  Istvan78
Vető csak egy volt ellentmondás több...
Hagytak mindig Orbanra ő intézze a piszkos  munkát, és a hoborgest elég volt 1 db vető is. Így Németország már nem maszott bele a harcba..... 
Istvan78 szombat, 17:06
Előzmény: #81167  Placi82
Az AI mérnökök és közgazdászok véleményén alapszik. Ehhez képest jössz te, aki még annyit se tud az ügyekről, hogy a gáz nem szankciós és azt mondod, a szakértő mérnökök és közgazdászok butusok. Nekem egész más a véleményem arról, ki ír butis dolgokat.
Fsociety
Fsociety szombat, 17:03
Előzmény: #81167  Placi82
Varom a valaszod,Lacika. Szemelyeskedes helyett esetleg valaszolhatnal,es csapd hozza,h szerinted hany kkv ment tonkre az elmult 4 evben,koszonhetoen annal,h mar nem tudtak fenntartani magukat,es azt hogy sikerult akkugyarakkal potolni. Szvasz Lacika addig is! 
Istvan78 szombat, 17:03
Előzmény: #81164  Placi82
Ez árnyalja-e számodra a képet?
.
"Az Európai Unióban az orosz gáz elleni átfogó szankciók elmaradása nem egyetlen személynek, hanem több tagállam gazdasági és politikai érdekeinek köszönhető.Bár a magyar kormány és Orbán Viktor kommunikálja ezt a leghangosabban saját sikereként – hangsúlyozva a magyar energiaellátás biztonságát –, a háttérben más országok is hasonlóan foglaltak állást. Németország, Ausztria, Szlovákia és Csehország is jelentős mértékben függött (vagy függ ma is) az orosz gáztól, így ezen országok ellenállása is döntő volt abban, hogy a gázimport eddig kimaradt a főbb büntetőintézkedések közül."
Placi82 szombat, 17:00
Előzmény: #81163  Istvan78
Blabla bla bla............ Amit írtam tény. Matematika és kozgazdasagi tény.. Szopni fogunk ha Brentet kell használni és USA LNG megy panelok tavfutesebe.... Számolj már te nagyon okos.... Vezetékes gáz mindig olcsóbb lesz mint lengyel /horvát kikötőben atcserpalt - 200 fokra lehutott LNG gáz, ami Texasbol jön.... Ne szorakozz már velem. Voltál te Pakson én igen, ben t az atomeromuben, mert anno felvétel oda dolgozni mint mérnököt de veguljobb ajánlatot fogadtam e lPesten. Szovjet /orosz technológia Voltál te Százhalombattan, van mérnöki diplomád.?? Energetika?Miért nem lehet csak úgy más olajat feldolgozni?Mert a finomító egységes szovjet /orosz Urali 9lajra nehéz kénes olajra desztilláció kéntelenítés krakkoló kokszoló hidrogénező mind nehéz urali opajra van  olajminőséghez vannak méretezve.ami olcsobb is vazze és csövön jön nem drága  VLCC tartartalyhajon.
Szóljál a KP - be küldjenek helyetted  egy mérnököt és közgazdászt mert ide a chatgpt kevés lesz... 🤣🤣🤣
Butus dolgokat  írogatsz így .... 
Istvan78 szombat, 17:00
A tengerről és LNG-ről, hogy fel legyetek vértezve kis tudással:
" A magyar állam közvetlenül nem épít LNG-terminált Horvátországban, de a meglévő, horvát állami tulajdonú infrastruktúra egyik legnagyobb használója.
A helyzet pontos részletei:
  • Kapacitáslekötés: A magyar állami tulajdonú MVM Csoport (a horvátországi leányvállalatán, az MFGK Croatia-n keresztül) jelentős visszagázosítási kapacitást kötött le a krki LNG-terminálon. Ez lehetővé teszi, hogy Magyarország cseppfolyósított földgázt importáljon a tenger felől, csökkentve az orosz gázfüggőséget.
  • Tulajdonlási kísérletek: Korábban felmerült, hogy Magyarország tulajdonrészt vásárolna a terminálban vagy az azt üzemeltető cégben, de ezek a tárgyalások végül nem vezettek közvetlen tulajdonszerzéshez; a terminál horvát állami kézben maradt.
  • A terminál működése: A Krk-szigeti úszó terminál (FSRU) 2021 januárjában kezdte meg működését, és az első szállítmányt éppen a magyar MVM leányvállalata számára fejtették le.
  • Bővítés: Horvátország jelenleg a terminál kapacitásának bővítésén dolgozik, amihez a magyar kormány is támogatását fejezte ki a tranzitútvonalak fejlesztése érdekében. Magyarország Kormánya 
Összességében tehát Magyarország stratégiai partnere a projektnek és vásárlója a szolgáltatásnak, de az építkezést és az üzemeltetést a horvát fél végzi.
Fsociety
Fsociety szombat, 16:56
Előzmény: #81164  Placi82
Szevasz Lacika,akkor legy szives indokold meg,miert kellett szopatni 7* aron ennek a dagadek gecinek a jonepet limit felett es a vallalkozokat.  Szevasz Lacika,addig is. Ha nem megy,akkor kezdj el gyanakodni,h a ruszkiknak a METben van reszesedese,akik a foldgazszallitast managelik..hatha osszeall a fejedben a valasz,meg kozben gondolj a szuverenitas kifejezesre erosen...
Placi82 szombat, 16:50
Előzmény: #81160  Placi82
Most szépen írd le nagy betűkkel a miniszterlnokunk nevét.....az a megoldás. Ő vetkozott a totális orosz gazimport  ellen Brüsszelben. Vezetékes gáz (környezetbarát a mocskosul  kornyezetszenyező LNG vel szemben) így lett kivétel...🤣🤣🤣 
Ciki mi???? 🤣 
Szevasz Pisti
Istvan78 szombat, 16:49
Előzmény: #81158  Placi82
A mostani helyzetből nem érdemes kiindulni, az iráni háború sok mindent borított. Ha végetér, visszatér a korábbi helyzet vagy nem. Senki nem tudhatja, milyenek lesznek a beszerzési lehetőségek, az árak. 
.
Én nem bizonygattam semmit az északi áramlattal kacsolatban. Egyszer mondtam annyit még kezdetben, hogy bárki lehetett, egy terrorista csoport is, nem zártam ki az ukránokat, ha erre gondolsz.
Phylaxa szombat, 16:47
Előzmény: #81158  Placi82
Igen valóban arról az időről beszélünk, amikor 20-25$ körül volt a TTF. No akkor sem ennyiért került a megfelelő paritásra, de ma már nincs is miről beszélni 60 $-nál. 
Fsociety
Fsociety szombat, 16:46
Előzmény: #81144  Placi82
Lacika,dobd mar ide lecci,h a vallakozasok,illetve a limitar feletti fogyasztok hanyszoros arat fizetnek,mielott itt arcoskodsz,kerlek. Koszi. Ja,h 760 forint korul,ami 7*? Aztakurva,hat az hogy lehetseges? Mi indokolja ezt? Meg egy duplat el tudnek hinni,de hetszeres,baszki? Ki nez hulyenek kit? 👉👌

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek