Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Fsociety
Fsociety 2026. 03. 25. 19:26
Előzmény: #81079  Murdoch
Tehát mondok két nevet, de te jössz egy néppel hirtelen,hogy ők már 10 plusz éve utálnak minket...az igen...szép érveléstechnika,almát a körtével.Legalább zelenszkijt mondtad volna,csakhát ugye  az meg nem 10+,és nem ütött akkorát :) Persze megint az ukránok,nyilván. A sírgyalázás neked belefér már,és elengedted a globális háttérhatalmak dumát,meg az oldalakat, most már csak birodalomépítés zajlik. Alakul ez szépen :) hol van már a háborúpártiság, meg a zelenszkijék talpnyalói,akik nem oroszpártiak? :D képviselhetnél már valami egységes álláspontot,mert ugy hajlitod a dolgokat,hogy jó legyen :)   
Murdoch 2026. 03. 25. 18:20
Előzmény: #81078  Fsociety
Megint a fától az erdőt... A Simion, na hagyjuk, megér egy misét, megjegyzem az ukránok vagy 10+ éve gyűlöli a magyarokat, de mit számít. Mindenesetre szimpla választási csalás volt, hogy kipöckölték a szokásos orosz befolyásos kamuval, kb. a Moldova eu szavazás szint. Csak a szokásos zajlik, nincs nacionalista, jobboldali irány és nincs kibújás az eu baráti ölelése elöl. Birodalomépítés zajlik. 
Fsociety
Fsociety 2026. 03. 25. 17:59
https://telex.hu/transtelex/2026/03/25/orban-simion-tamogatas-aur-valasztasok
Jaj,de kedves. A magyargyulolok tamogatjak Orbant. Orban tamogatta a magyargyulolo Simiont meg anno Slotat is. Bezzegukrajnaban,ott nagyon megy a szegeny magyarsag eros vedelmezese... Szanalmas. 
tom122 2026. 03. 25. 00:24
Előzmény: #81075  Istvan78
Úgy egyébként,Zelenszkij sohasem könyörgött a béketárgyalásokért,kizárólag feltétel nélküli tűzszünetet akart,vagyis ott is csak az időhúzás érdekelte,ha valóban érdekelte volna a béketárgyalás komolyan akkor azt nem kötötte volna a feltétel nélküli tűzszünethez.Tűzszünetet akart,hogy pihenjenek a katonák és feltöltsék utánpótlással az egységeket és persze jöjjön a muníció nyugatról.A béketárgyalások akkor kezdődtek csak el amikor Trump ráförmedt ,hogy ne szórakozzon már a tűzszünet kérésével feltételként. Az idióta balfasz EU-s vezetők ezt soha sem tették volna,sőt az angolok is ragaszkodtak a feltételnélküli tűzszünethez, mintha ők háborúznának :))
tom122 2026. 03. 25. 00:15
Előzmény: #81075  Istvan78
Örülök,hogy elismered István,hogy Zelenszkij is húzza az időt nem akar békét kötni vagyis pont annyira háború párti mint Putyin.
Istvan78 2026. 03. 24. 23:50
Előzmény: #81073  tom122
Z. az utóbbi hónapokban tényleg szintén "húzza az időt", mert a várt orosz nagy előretörések megakadtak,. a drónos hadviseléshez könnyebb előkeríteni az élőerőt és megkapja a 90 milliárd Eurót. De előtt volt vagy két év, amikor szinte könyörgött a béketárgyalásokért, Putyin nem volt hajlandó semmier.
Ahogy írtad a mondatokat, egyszercsak elfelejtkeztél a nagy objektiovitásodról és előbukkant az oroszbarátságod, vizionáltad az ukrán összeomlást. Ábrándozzál csak!
Istvan78 2026. 03. 24. 23:45
Előzmény: #81072  Placi82
Én meg téged untalak meg, öröm, amikor nem vagy itt. Sajnos, nagyon kevés olyan komment van itt részetekről, amelyik mélyebb tudáson alapul, objektív, logikus, azaz élvezhető intellektuálisan.
.
Egyébként te hoztad elő, hogy Z.-t ostorozod, Isztambul, mennyire sajnálod az ukrán pohos apákat. Erre reagáltam én. Az ukrán pohos apákat már tucatszor hozta elő. Meg a Z. elit ostorozást és még te mondod, hogy ismétlem magam. Ismétlem, de az reakció, olyan reakció, amelyik segít tisztába tenni a dolgokat.
tom122 2026. 03. 24. 23:35
Előzmény: #81069  Istvan78
Alapjáraton ahhoz,hogy valaki viszonylag jól elemezzen egy szituációt az igényel némi érzelmi mentességet,az uki és orosz imádok akik gyülölik az ukránokat vagy oroszokat is egyben viszont képtelenek viszonylag objektiven itélni.Ezért mondják csak azt,hogy Putyin húzza az időt nem akar békét kötni, ami úgy egyébként igaz,csak,hogy ez csak az érem egyik oldala a másik oldalon ott van,hogy Zelenszkij sem akar békét kötni, húzza az időt nem hajlandó sem ő sem Putyin kompromisszumra.
Ennek az az egyszerű oka,hogy mind Putyin mind Zelenszkij úgy gondolja,hogy jó pozicióban van ahhoz,hogy elérje céljait.A kérdés csak az,hogy ki látja ezt jól.Szerintem,egyébként Putyin,az ő oldalán sokkal stabilabbak a kezében levő kártyák.
Ukrajna léte kizárólag a nyugati támogatás függvénye,amint az megszűnik Ukrajna is megszűnik létezni,össze fog omlani,nem hinném,hogy puszi pajtások lennének az oroszokkal a közeljövőben,záruljon bárhogyan is ez a háború.
Az ukrán barát nyugati politikusokat pedig a szélsőjobb előretörése elfogja törölni. Ez vagy azt jelenti,hogy a szélső jobb fog kormányra kerülni vagy a jelenlegi nem szélsőjobbos pártok egy része megpróbálja kifogni a szelet a szélsőjobb hajójából és átveszi annak jelentős irányelveit.
Placi82 2026. 03. 24. 23:33
Előzmény: #81071  Istvan78
Te tekered a feleslegesen mokuskereket. Amit itt mar régen is többen megmondtak neked......
Putyin az agresszor, vegtelenitve.... Blabla bla.... Unalmas. Nincs uj informacio értéke 4 éve.... 
Hajtogatod mindig csak  augyanazt mint Cato a szenatusban. 
Én mondtam egy valós komolyan vehető scenariot az Ukrán - orosz szimbiozisra majd nemsokára. 
Hacsak nem  Z örökös elnök lesz választások nélkül.. Mert akkor nem így lesz..... Akkor vegtelenitett háború, új  választások nélkül.. Ez információ, ezek scenariok. Amit te mondasz az még ugyan az csak néha felcsereled a mondatok sorrendjét..... Nem ok nélkül írták hogy propagandista vagy. Society legalább cinikus, és kritikus, megha teljesen Z parti is.. Semmi probléma, lehet ő lát benne olyat amit én nem értek.l, és nem veszek észre... Oké.. Ez van. 
De te 4 éve hajtod hogy a Putyin az agresszor, oké ez " fedak sári"
 (ultiban)...., igaz, de volt előzménye, de azt meg Te ignorálod mindig.... 
Így  tényleg nehéz vitatkozni veled, ezért is untam meg ezt a fórumot, és sokáig nem írtam.... 
Istvan78 2026. 03. 24. 23:16
Előzmény: #81070  Placi82
Kár, hogy ennek semmi köze az én kommentemhez. Persze, terelésnek szántad. Szerintem senki nem terelődött a szövegedtől.
Placi82 2026. 03. 24. 22:57
Előzmény: #81069  Istvan78
Attól függ.... 
Rossz szokasom a múltat és az  előzményeket tekinteni.... És úgy már mas a  leányzó fekvése.... 
Ukrán nép és Orosz nép 4 év múlva, egyuttmukodnek. Meglatod majd. 
Mint most a Franciák és Németek. Pedig 200 éven át irtottak egymást.... 
Ukran népnek szüksége lesz az orosz energiára és nyersanyag rá , mert olyan világ köszönt ránk..... Hogy a horvátok is akkor adnak majd nekünk olajat ha nekik már tele a stratégiai tartalék... 
Hát meg szegény ukránok, nem jut nekik..... . Ukrán fizetesbol es nyugdijbol hogy fizeti ki majd a 60 eurós  TTF  gáz árát. A 100 $os Brent  árát. Ami még egy hollandnak is huzos most is....hát még a jövőben? Egyszer vége lesz a háborúnak és egy gazdasági válságban nem igen lesz szolidaritás az Ukrán nyuggerekkel és munkásokkal. Ha EU is padlón lesz 
És, akkor jön nek az Oroszok az olcsó energiával. Geopolitikkailag megéri majd nekik önköltségen is adni az Ukránoknak. A jövő kemenyyvalutaja az az energia lesz..... 
Érted? 
Osztrákokat, Németeket, Törököket gyűlölöd még ???? 
Istvan78 2026. 03. 24. 22:31
Előzmény: #81067  Fsociety
Nehéz Z.-t háborópártizni, miután Trump se tudta rábírni Putyint a békére, a kompromisszumra, jól látszik már a vakok számára is, hogy Putyin csak húzza az időt, arra játszik, hogy elfogy Ukrajna mellől a nyugati támogatás és elfogy az élőerő. Nos, egyelőre nem úgy néz ki, hogy ez lesz. PLaci is állandóan sajnálja az ukrán katonákat és helyteleníti Z.-t, hogy meg akarja védeni az országát, de még egyszer nem sajnálta az orosz katonákat, nem problémázott azon, hogy Putyin támadta meg Ukrajnát és ő a felelős a mindkét oldali rengeteg halálért és pusztulásért. 
Placi82 2026. 03. 24. 22:27
Előzmény: #81067  Fsociety
Senki se menjen harcolni...... Senki.. Főleg mi Európaiak   nem....!!! 
Gondold el az orosz ukrán nép termékenységi rataja katasztrófa...... Nezz utána.. 
100 - 150év és eltunik. mind a két nép, pedig ők Európa legbatrabb, és legszivosabb népe... És pont ők írtják egymást...... Pedig migránsok ellen, majd a zöld, szivárványos lelkuletu Nemet és Belga, Olasz katonák kevesek lesznek . Kellenek ezek a bátor ukrán - orosz Szláv katonák... 
20 év múlva,!! 
de ebbe nem megyek bele....... Inkább... 
Fsociety
Fsociety 2026. 03. 24. 22:19
Előzmény: #81066  Placi82
Arra celoztam,h aki nem oroszok melle allt,az menjen harcolni,meg haboruparti,merthat csak ez a velemeny letezett. De talan mar elcsendesulnek ezek a hangok,es egyszer normalizalodik a helyzet. Vagy nem. 
Placi82 2026. 03. 24. 22:14
Előzmény: #81065  Fsociety
Sose voltam háború parti. Ukrajna elitet Z-t osoroztam, hogy nem így kellene cselekedniuk, Ukrajna és szegény csóró Ukrán nép érdekében.!!!! Már Isztambulban egyesegre kellett volna jutni. Putyin is azt akarta amit Trump csinált Venezuelaban. Rezsim váltás akart, olyan rezsimet, ukrán vezetőt valtast akart ami orosz barát.!!!!! Nem pedig  ennyire Nyugat barát, és Orosz ellenes. A kampányban se ezt ígérte Z, hanem Oroszokkal kiegyezést, ezzel nyert. Aztán máshogy cselekedett, pont ellentétesen!!!!! Fura ugye?? 
Ha ennadocsokkebtesselnyerek választást és utána meg 3szoros adót emelek rögtön  akkor legitim vezető vagyok???? 
Isztambulban meg meg lehetett volna állapodni. Most már esélyük sincs azokat a feleletetleket kiharcooni..... 
Ukrán pohos vidéki falusi  csaladapákat rettenetesen sajnáltam. És soha, se soha nem szidtam az Ukrán népet, és katonákat. Csakis kizárólag a háborún nyereszkedo elitet és Z - t. 
Ergo én béke parti vagyok nem háború parti sem ukrán NÉP ellenes. Én nagyon sajnálom azt a sok vidéki szegény férfit kiket vágóhídra visznek..... Alig maradt már férfi az Ukrán vidéken. Most már a nagyvarosok fognál sorra kerülni, de ott nem fogják hagyni magukat, a nép. 
Fsociety
Fsociety 2026. 03. 24. 21:57
Előzmény: #81064  Placi82
Na de mizu a haborupartisaggal? Eltunt ez a nagy propaganda duma.
Placi82 2026. 03. 24. 21:53
Előzmény: #81062  Fsociety
Én sajnálom az amcsi hivatásosokát akiket odakuldenek, remélem csak taktika, nem küldik be őket a pokolba  hegyes völgye Iranban..... mert mind ott halnak meg...... És várják őket otthon....
Másnak írtam ezt! 
"" "" Fogadok veled hogy nem lesz szárazföldi csata.gondolkodjatok már. 30.000 amcsi katona is  meghalna. Eza forradalmi garda összesen 1.2 millió mozgosithato fiatal férfivel. 
Iraniakat fajta jellegukeg nem azok a befosi arabok..... 
Olvassatok már el az Iraki Iráni. háborúról szóló konyvet!!? a második világháború óta a legveresebb 8 eves háború volt. Akkor is héber Kissinger USA és Izrael osszeugrasztotta a a két országot, zseniálisan machinalva a vallási ellentétek. Akkor USA-Izrael Irákot támogatta vegyifegyverekkel és legjobb eszközökkel. Kb fel millió iráni ifjú  18-30 éves katona halt meg a modernebb fegyverek tuzetol... 
Elavult volt a haditechnikajuk mert akkor Irakot segítette a cion USA!!? 
Fel bírod fogni hogy fel millió Iráni áldozat halt meg. Komplett generáció hiányzott az Iráni tarsadalombol. Félmillió nő és leány nem tálat férjét magának később..... 
Te azt hiszed hogy ezek beszarnak pár ezer USA hivatásos tol...??? Koponyajukbol fognak inni. 
És ezt tudja USA is. "" "
Shortelek 2026. 03. 24. 19:40
Előzmény: #81062  Fsociety
Iránt mindenképp el kell picsázni, mert ami sok az sok.
Fsociety
Fsociety 2026. 03. 24. 19:21
https://www.portfolio.hu/global/20260324/meginditja-iran-ellen-a-tobb-ezer-fos-katonai-elitalakulatot-donald-trump-a-szarazfoldi-invazio-kapujaban-amerika-826402?
__
Na,most h megcsinaltak a beszallokat olajban,johet a kovetkezo felvonas. Mert ennek kb nem sok ertelme lesz varhatoan. Erdekes,h senki sem sirankozok.itt ,h artatlan apakat kuldenek be egy ertelmetlen haboruba,es h Iran adja meg magat,mert korrupt rezsim. Ja,hat tenyleg furcsa.
Phylaxa 2026. 03. 24. 16:23
Előzmény: #81060  Fsociety
Ha jól olvastam, akkor egy hozzáértő fejes ( gondolom az építész szakmája is megvan) nyilatkozott a 800K-s építési költségről. Valóban, akkor már 1,5 millánál tartottak a használtak. Meglátjuk, mert ami most megy a világban hatással lehet erre. Szerintem év végére kiderül, hogy működik-e.

Nyilván igazad van, miszerint nem lyukakat szar felszereltséggel akarnak a fiatalok. Várni kell erre még nekem, hogy tisztán lássak. Bízom benne, hogy év végére megszűnik ez az őrület, ami most megy.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek