Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Murdoch szerda, 21:56
Előzmény: #80839  totoro
Ezt a primitiv dumát, négy év után is ennyire futja. Listázd már légyszi nagyokos az EU-s drónhatalmakat. Az ukrán rezsim meg most mindenből pénzt csinál. Egészségükre. Csak súgok, eus pénzből. Meg majd nézd meg a Rubicont, de mindegy is, vágom a dolgot, fröcsögés level100, ahogy eddig is. 
totoro
totoro szerda, 21:48
Egy 2023-ban alapított Ukrán dróngyártó cég, a Swarmer tegnap lépett a tőzsdére az USA-ban, és egy nap alatt négyszerezett, ezzel a cég kapitalizációja több mint 400 millió dollárra nőtt. Na ennyit a lesajnált Ukrajnáról. Hány magyar cég van a NASDAQ-on? Felismertük mekkora biznisz a dróngyártás? Még soha egy magyar cég se jutott el a NASDAQ-ra. Pedig ott háború van, itt meg a "világ legjobb" kormánya. Feudalizmus. Zéró innováció. Hűbéresek és Hűbérurak. Ez az Orbán rendszer, a biztos lemaradás és a biztos leszakadás.
Egyre közelebb a pillanat amikor a "legyőzhetetlen" oroszok kitakarodnak Ukrajnából. Ez az egyik jele például. És előre röhögök a sok "NEM ÉRTITEK, HOGY OROSZORSZÁGOT NEM LEHET LEGYŐZNI" szakértőn....
Phylaxa szerda, 21:46
Előzmény: #80837  Fsociety
Szerintem nem maradtál le semmiről. Mondjuk pár éve olvastam arról, hogy nem sokára kész lesz, de szerintem az az igazság, hogy a médiában mindenki félrebeszél.

Nekem a véleményem egyébként a mai világról, hogy bődületes energiaválság van már pár éve. Mindezt az új energiafaló jelen és jövő kavarja. Az USA-nak nagyon sok energire lenne szüksége, hogy monopol helyzetben maradhasson. A többi szar, csak a szokásos emberi hülyeség, amit soha nem növünk ki. Sajnálom a sok halottat és a hozzátartozóikat mindenütt, ahol ezt elszenvedik.

A jövőt csak összefogva tudjuk túlélni, ez a széthúzás biztosan nem vezet sehova és itt nem a háborúkra gondolok, hanem az energiatermelésre és felhasználásra. A háború tévút.
Fsociety
Fsociety szerda, 21:35
Előzmény: #80831  Phylaxa
Pontositok,mi nem tudjuk.  De mondjuk kellett volna egy jo kapcsolat a horvatokkal.kezdesnek,aztan mas a targyalasi pozicio. De mi a putyin szopadekok kivetelevel kb mindenkit utalunk,illetve bocs,azt mondjuk,h minket utalnak,es csak az orosz olaj a jo..ez netto baromsag. Erdekes modon, a szazhalombatrai finomito most tud fogadni nem.urali olajat is? Lemaradtam errol a varatlan fordulatrol. 
Adelchi
Adelchi szerda, 20:42
Előzmény: #80834  Adelchi
Vacak fórum motor, vagy én vagyok béna. Lényeg, hogy az ukránok nem tudnak az eus olajvezetéket vizsgáló bizottságról. Valaki (k) ismét hazudnak.
Adelchi
Adelchi szerda, 20:37
Előzmény: #80832  Adelchi
Murdoch szerda, 20:27
Előzmény: #80832  Adelchi
Szóval az ukránok hazudnak mint a vízfolyás. Tudtuk, de nem sejtettük.
Adelchi
Adelchi szerda, 20:26
https://newsukraine.rbc.ua/news/eu-mission-to-druzhba-pipeline-ukraine-s-1773844389.html ;                                                 Valaki megint csak, újra és újra megnövelte az orrát egy arasszal. 
Phylaxa szerda, 20:23
Előzmény: #80828  Fsociety
Ez a korrekt, hogy nem tudjuk. Ezért nem értem ezt a leválhattunk volna már dolgot. Ehhez azért nem ártana beírni az árakat is és a hatást, amit a fogyasztásra gyakorol. "Ez a majd megadóztatjuk a gazdagokat" nagyon kevés lesz. Kemény időszak van, ha jól veszem észre. Drága mulatság lesz nyugaton pl. a gázfeltöltés.
Murdoch szerda, 20:20
Előzmény: #80824  signal2
Ez így bullshit. Légyszí részletezd, hogy lehessen értelmezni. Pityuval meg ne foglalkozz, eszébe sincs ránézni mondjuk a cseh vezetékrendszerre. Tessék megmondani a frankót, ne a levegőbe puffogtatni.
Fsociety
Fsociety szerda, 19:48
https://telex.hu/belfold/2026/03/18/belfold-valasztas-2026-orban-viktor-interju-gb-news
____
Ezt a nyomorult valosaghajlitast,vicc ez a faszi,de konolyan. Lehet h a beket inditotta el,csak elotte szetbasszuk a vilaggazdasagot egy kicsit,a jarulekos halottakat most hagyjuk is. Ilyen a beke..
Fsociety
Fsociety szerda, 19:45
Előzmény: #80825  Phylaxa
Az Adria koltsege haromszorosa,de tudtommal  ezt hosszra megy,es mivel rovidebb a vezetek,ezert olcsobb. De ezt most igy ex-has mondom,nem neztem pontosan utana,Holada mar parszor kitert ra. De ez is egyszeru,mennyiert jon at adott mennyiseg itt es ott,aztan kijon a matek. Mindent a matek dont el,amig ezek nem publikusak,addig csak suketeles megy a kormany reszerol. De meg igy is lehetne,h jon innen,onnan,amonnan,mert ha sehonnan nem jon,az tobbe kerul az orszagnak,legalabbis a polgaroknak,foleg,ha kicsit leblokkol.a gazdasag. Nekem a legjobban a prudencia hianyzik,es bemondasra ezeknek a gyokereknek mar nem hiszek el semmit. 
Phylaxa szerda, 17:18
Előzmény: #80826  Istvan78
István! Írd már le légyszíves, hogy mennyi lenne ez a "leválás" és milyen termékek árát fogja érinteni. Utána pedig azt, hogy miből fogod ezt finanszírozni és mennyivel veti vissza az amúgy sem fényes fogyasztást. Mégiscsak egy tőzsdei fórumon vagyunk, nem? Ha ennyire meg vagy győződve az igazadról, akkor indokold is meg! :) 
Istvan78 szerda, 17:01
Előzmény: #80815  tom122
Gyakorlatilag már 2014 óta háború van, lett volna idő leválni.
Szóval, szerinted nem Orbán a hibás, hanem a Nyugat, mert miért támogatta Ukrajnát és ennek következtében elhúzódott a háború. Még Ukrajnát is kellene hibáztatnod, a magyar kőolaj ellátás stabilitása érdekében nem kellett volna belemenniük "egy háborús védekezésbe". Ennyit igazán megtehettek volna nekünk.
Phylaxa szerda, 17:01
Előzmény: #80814  Fsociety
Ez a "Kiderült" ezt jó lenne látni is, mert számomra még semmi sem derült ki. Az Adria szállítási költsége 3-szorosa a Barátságnak, ezenkívül a horvátok felülbírálják az EU-t. Én erről tudok. Hogy mennyit tudnak szállítani, arról pedig annyit, hogy sosem jött még rajta annyi, amennyi kellene.

Tehát valóban van lehetőség diverzifikálni, csak nem mindegy, hogy mennyi az annyi. Most ha jól értem, akkor a cseheken keresztül északkal is összekötődünk, ez megint egy lehetőség, kérdés mikor és mennyi lesz az annyi. AZ is lehet, hogy így már elég lesz majd az Adria képessége is, ha Pozsony északról kapja. Nagyon homályos ez az egész.
signal2
signal2 szerda, 16:59
Előzmény: #80820  Istvan78
Amúgy nem kell leválni, csak biztosítani kell, hogy bármikor leválhassunk. Méghozzá bármelyik irányba. Minél több helyröl kell tudni minél nagyobb mennyiséget beszerezni. Az jelenti az energiabiztonságot, illetve az biztosítja a legalacsonyabb árakat.
Fsociety
Fsociety szerda, 16:58
Amugy feltunoen nincsenek most beketargyalasok,senki sem fenyegetozik semmivel,ez csak nekem tunt fel? Ok,eppen irani balhe elviszi a showt,dehat azert latszik,h van az egesz kore tekerve egy jo adag reality show is,amivel lehet ezt azt kicsit mozgatni a piacokon..
Istvan78 szerda, 16:58
Előzmény: #80815  tom122
Az EU ha leválik az orosz olajról, sok  más helyről tud beszerezni. Jelenleg:
.
"
  • Amerikai Egyesült Államok: A legnagyobb forrás, az EU teljes kőolajimportjának mintegy 15-21%-át biztosítja.
  • Norvégia: Szorosan követi az USA-t, az import nagyjából 13-15%-áért felelős.
  • Kazahsztán: Stratégiai jelentőségű partner, mintegy 11-13%-os részesedéssel"
    Egyebek:Líibia, Nigéria, Szaud-Arábia, Irak. Egyesült Királyság, Brazília.
    .
    Nem kellene benyelni annyira az orbáni propagandát.
Fsociety
Fsociety szerda, 16:56
Előzmény: #80820  Istvan78
De nekik van tengeruk,ugy konnyu. 

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek