Az osztrákok és a csehek le tudtak válni az orosz olajról, csak nekünk nem sikerül? Mert Orbán nem akarja.. pedig ott van nekünk is az Adria vezeték. Magyarországnak nem jó az egy beszérzési forrásnak kitettség, mint ahogy most is látszik.
Nem tudom,mi lett volna,ha lenyomjak az ukranokat. Azt sem tudom,h lenyomtak volna e,beallt mellejuk Eszak Korea,Iran,meg ki tudja,ki es igy sem. Plusz en nem nagyon orultem volna egy ruszki babkormanynak a hatarunkon. Azert egy ev utan mar lehetett sejteni,h elhuzodik,jottek is szepen a jelentesek rola. Arrol sem vagyok meggyozodve,hogy ez az allapot nem e jobb Putyinnak.
Na igen ha a kockázatot csökkenteni akarjuk akkor diverzifikálni kell,de ugye az EU sem azt teszi,amikor teljesen leakar szakadni az orosz energiáról.A másik,hogy azt azért nem igazán lehetett főleg a háború elején gondolni,hogy ennyire elhúzódik ez a háború,mondjuk ha nyugat nem száll be akkor nem is húzódott volna el,az oroszok simán lenyomták volna idővel az ukránokat.Vagy legalábbis megszerezték volna azokat a területeket amiket akarnak.Így viszont egy elhúzódó háború lett belőle,Zelenszki pedig elhitte,hogy megverheti az oroszokat miközben nem is az ukránok állnak szemben az oroszokkal hanem az ukrán-nyugati szövetség.
Nem levalni kellett volna,hanem diverzifikalni. De gyanitom,h egyreszt a Mol-on keresztul nem keves csurrant Orbaneknak is,MET detto,masreszt meg diverzifikalni az tud,akit hagynak..Orban kapott harom ev haladekot,h levaljunk,ehelyett 60-rol.90 szazalekra emelte az orosz olaj behozatal aranyat. Hat nekem ez azert kicsit beszedes,ugy,h a baratsag egy haborus ovezeten jon at..befektetoi szemmel ez tulzott risk vallalas,kiszolgaltatottsag hazdasagilag,ami sajnos be is jott..meg ugye volt egy sajnalatos mol.finomito robbanas is (erdekes parhuzam),de az mar szinte mellekes. Azota az Adriarol.is kiderult,h hazudott a MOL mert elbirna a kapacitas igenyt,csakhat ugye ott meg nem.johet orosz olaj,es innentol.sakkmatt..a strategiai tartalek talan 3 honapra eleg..tikk-takk...
Ez igaz,de az is igaz ha logikusan gondolkozunk az energia függőség miatt annyira sok mozgás tere nincsen Orbánnak,persze lelehet válni az oroszokról de az nem olyan egyszerű mint egy tengerrel is rendelkező országnak.Egyébként ha majd nyer MP,akkor kiderül,mennyire volt jó az orosz kapcsolat és mennyire hozott jó döntést Orbán.
Orban jelenleg nagyon jol kiszolgalja az oroszok erdekeit.EU akasztasa,vetozasok,kembank beengedese,letelepedesi kotvennyel kb mindenkit beengedtek,akit nem kellett volna,es akkor penzugyi tranzakciokrol csak sejtesunk van mindket iranyba (Vox tamogatas,Le Pennek MBH hitel..stb. ).
Tudod én szeretek logikusan gondolkodni,és ebbe a képbe nem fér bele az,hogy Clodo igazat mondott,mert ha igaz amit mond akkor már régen halott lenne, az oroszok kinyírták volna,persze csak úgy balesetes formában.Putyin birtokában lehet,Orbánnal kapcsolatos kompromitáló adat,de nem valószínű, hogy az a Clodo ügy lenne.
Ennek a sztorinak azert kicsit jobban nezz utana. Elotte ruszkik haza,aztan 2009 Sztpetervar,es hirtelen a szabadsag nyugatrol jon,de az olaj keletrol. Vagy megkentek,mint a szart,es dalolva belement,vagy ugynokaktak,vagy akarmi,de az teny,h Orban soha nem lett atvilagitva,(pedig kellett volna)koszonhetoen az olajos Pinter belugyminiszternek. Kicsit azert kezdj el kritikusan gondolkodni sztem,de ne csak egy iranyba.
"Oroszország ügynökei Ukrajna nevében elkezdték telefonon hívogatni és fenyegetni Kárpátalja magyar lakosságát – figyelmeztet az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU). A szervezet szerint Moszkva szándékosan próbálja megrontani a viszonyt Kijev és a magyarok, Magyarország közt." Ezt bizonyítandó, ettől jobb alkalom nem is lehetne Ukrajna részéről, hogy a (maradék) jó viszony jeleként elindítanák az olajat.
Ja,akkor gondolom Magyar Péter egy pszichopata aki késsel fenyegette a családját,remélem nem szavazol egy pszichopatára,mert ugye nem zörög a haraszt...
Ja,ez a Szeva bácsis sztori véletlenül mindig a választásokra van időzitve előszőr 2013 -14 ben választás majd 2017,18 ban választás.Maga az ügy egy Magyarosrzágon11 éves fegyházbüntetést kapot elitélttől származik a bombagyárostól.Ha valóban igaz lenne az ügy akkor soha sem ítélték volna el,mert kitálalt volna.Érdekes módon a szabadulása után terjesztette a hírt és mindig a választási év elött jött vele az ellenzéki média.
Es egyebkent igen, egyetertek abban,h a beke ideje egy darabig elmult,szukul az eletter (eroforrasok),igy a nagy kutyak territorialisan kezdtek viselkedni ismet,ez kb a termeszetben is megfigyelheto,az erosebb fog parzani,a gyenge vagy behodol,vagy eltakaritjak. Ideologizalni,meg oldalakat keresni szabad,ha ugy konnyebb persze. Sok ertelme nincs,de valahogy el kell viselni ezt az egeszet. Az ukranok megtamadasa,meg az egesz sztori melysegesen nem erdekelne,ha 7 orszaggal arrebb lenne,de nekem tul kozel van,es Orban egy szamomra kellemetlen plusz tenyezo az egyenletben azzal,h Szeva bacsi anno feldobta,es droton rangatjak 2009 ota,na persze ez neki tetszik,eljatszhatja a nagy politikai szereplot a vilagban,de ezt tudta is putyin,es kihasznalta "okosan".
OROSZ-UKRÁN háború