Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
gazmber 2025. 02. 17. 13:23
Előzmény: #66473  Dehogynincs

azt gondolják ezek az 'orksimogatók'(is), majd pityun+trumpli felosszák maguk közt ukrajnát (a háttérben a nyálát csöpögtető o1izével!) - oszt jónapot...(?)
 Z nem fog nekik aláírni semmit, a népének hogy adná be, hogy azért ontotta többszázezer honfiú a vérét a hazáért, hogy most mások 'kaszírozzanak' és élősködjenek rajtuk ?
+ ott vannak az európai, lengyel+ balti, britt stb. barátok akik segítetek önzetlenül... azokat is pofán lehet vágni egy elvtelen 'békével', ami csak tovább bátorítja a 'nagyokat' is... hát biztos így van...??☺ szvsz
Bubbless
Bubbless 2025. 02. 17. 13:08
Előzmény: #66468  ronaldinyo
Oroszoknak mióta van atomálló mellényük? 
the_outsider 2025. 02. 17. 13:05
Előzmény: #66464  szieszta
"Grandiózus nárcisztikus"       

Igazán ambiciózus feladat, hogy egy fórumon próbálsz egy "gn" személyt kikúrálni, vagy legalábbis építőleg hatni rá. Egyébként már mások is próbálták ezt néha eddig is, kb. nulla eredménnyel.      
Az is érdekes eleme a dolognak, hogy ezt dicsérettel gondolod talán elérni ("Természetesen sok mindenben igazad van,..."), miközben én meg úgy láttam, hogy leginkább csak abban volt igaza, ami eleve evidens és amit egyébként is mindenki tud (pl. hogy Amerika védeni akarja a dollárt), de mint isteni reveláció próbálta ezt itt eladni. De valóban, egy kúrában nem feltétlenül kell kifinomult egzaktságra törekedni, ha az egyébként hatásos.       
De a próbálkozásodhoz sok sikert!
Phylaxa 2025. 02. 17. 13:00
Előzmény: #66465  szieszta
Ismétlés nélküli kombináció: 90!/(5!*85!)
ORK
ORK 2025. 02. 17. 12:31
23 katonával :DDDD Érted 23!! Most már nyertünk??
Beszivárogtak az ellenséges vonalak mögé az ukrán elitkommandósok – Rengeteg orosz katonával végeztekMélyen a frontvonal mögött hajtott végre rajtaütést az ukrán Különleges Műveleti Erők egyik osztaga, az akció során jelentésük szerint 23 orosz katonát likvidáltak veszteségek nélkül – írja az Ukrainszka Pravda.
Kolyok
Kolyok 2025. 02. 17. 11:36
Csak értelmezned kéne tudni, Kellog azt mondta el, hogy beleszólás nuku, Rubio kicsit diplomatikusabb bio díszlet igen érdemi beleszólás nuku...  Tehát ugyanazt mondták, csak Rubio próbál mindenkit boldoggá tenni... Tudod ugyanúgy ahogy a Nato főtitkár, hogy megnyertük a háborút csak területeket vesztettünk meg pár százezer embert, de ez igazából győzelem, úgyhogy boldogság van...
Murdoch 2025. 02. 17. 11:31
A fő dealben nem lesz szerepe. A jelek szerint nem érted a taktikát, pedig ezzel az oroszok is élnek, jó zsaru, rossz zsaru módszer, de a lényeg ugyanaz. Amikor Trump és Putyin találkozik, a döntés már megvan, csak formalitás a találka. Remélem nem azt gondoltad, hogy majd ott lesz vmi kétes bazári alku, ez nem így működik, szvsz. Európa meg majd ott lesz vmi szintén formális eseményen, ahol lesz zenekar, svédasztal stb., de annak nincs jelentősége. Kifelé lesz vmi mindkét irányban afféle győztünk kommunikáció, nyilván az ukránokat tekintve is fel kell építeni vmi eladható történetet a köznek. Mondjuk jobban aggódnék Kárpátalja miatt, mert az tuti, hogy az ukrán nacionalisták számára még inkább fekete bárány lesz a magyarság, remélem ezt mindkét nagyhatalom figyelembe veszi (az Eu lexarja, csak szólok). 
Amiben viszont lehet szerepe Európának, az az oroszok jogos biztonsági garanciáinak figyelembe vétele. Persze még ott tartunk, hogy az elmeroggyant angolok, franciák 'béke'fenntartó katonákat küldenének, persze, ennyire nem hülye Putyin. Mert alighanem a Trump/Putyin találkozónak csak egy szelete lesz Ukrajna, itt most inkább újrakalibrálják az erőviszonyokat, az egész bolygóra értve és nyilván Kínát is figyelembe véve. 
Amúgy elhiszem, hogy pl. Macron szívesen fotózkodna, meg szelfizne a nagyokkal, meg ugye a sértett büszkeség, hát ez van. Nyilván Trump is nyitva hagyja az ajtókat, vagy majd megtolja Le Penék szekerét, fene tudja.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 02. 17. 10:51
Előzmény: #66467  Murdoch
Kiemelem a két üzenetet.
1. Kellog: Európa nem lehet ott a háború lezárását célzó tárgyalásokon
2. Rubio: Európa mindenképpen az ukrajnai háború lezárását célzó „valódi tárgyalások” résztvevője lesz
Ezek szerintem kizárják egymást, szerinted meg egyértelműek. Te hogyan dekódolod? Ott lesz-e Európa a tárgyalóasztalnál? Igen/nem
Ha ott lesz vagy nem lesz ott, akkor az üzenet miatt vagy az üzenet ellenére lesz ott vagy nem lesz ott?
Murdoch 2025. 02. 17. 10:24
Előzmény: #66471  Eisenburgprofesszor
Na igen, bár akkor még azért Anglia jóval nagy hatalmat képviselt, mint most. Nem mellesleg, ha jól emlékszem pont Churchill volt az, aki  először nem akarta a 44-es partraszállást, hiába magyarázta Sztálin, hogy nekik meg már irgalmatlan veszteségeik vannak. Na ezért (is) volt gátlástalan lépés kihagyni a 80. évfordulóból kihagyni az oroszokat és elvinni a Z.-t. 
Eisenburgprofesszor 2025. 02. 17. 10:17
Előzmény: #66467  Murdoch
Ahogy a második világháborúban, ott is Amerika és a Szovjetunió döntött. 
Hiába volt ott Churchill csak féltékenykedni tudott. 
ronaldinyo
ronaldinyo 2025. 02. 17. 10:12
Előzmény: #66468  ronaldinyo
következő prága lesz-valamikor onnan indul ki
ronaldinyo
ronaldinyo 2025. 02. 17. 10:11
putyin sokakat beugraszt a fasizmusba -és utána azzal az indokkal hogy fasiszták vannak europában megtámadja europát-igy támadta meg ukrajnát is-jo lenne ha leesne végre a tantusz
Murdoch 2025. 02. 17. 10:06
Előzmény: #66466  Dehogynincs
Egyértelmű üzenetet kapott Európa, nincsenek szemmagasságban. Trump azzal üzent, hogy nem ment el a kontinensre, hanem elküldte az alelnököt. Ő meg elmondta azt, amit képtelenek vagytok megemészteni. A diplomácia többi része meg az, amit linkeltél. Ezek kötelező elemek, persze, telefonálunk, konzultálunk, udvariasan meghallgatunk mindenkit. Mint én téged, de ez nem változtat semmin, megyünk tovább a magunk útján. Európa alárendelt szerepben van, de ilyen súlytalan és aljas politikusokkal nem is csodálom. Teljesen mindegy mit akarnak a szavazók, akkor jön a szélsőjobbozás, betiltás, nácizás, köszönhetően a bukott yenki elit által finanszírozott médiáknak. Ezt fogják most szétverni Trumpék, nyilván alapítványokból majd csorognak a pénzek, de az már nem lesz a régi. És talán hamarosan megjelennek majd tömegével a cikkek mondjuk az ukrán helyzetért felelős nyugati politikáról is, minél előbb, annál jobb. Súlyos felelőtlenség azonban azt állítani, hogy Trump nincs képben és nincs elképzelése, ez nettó baromság. Pontosan tudja, hogy mit akar és mi az ami beleférhet, EZÉRT dobták már fel a szaudi találkozót. Az azt jelenti, hogy már van valamiféle megállapodás, különben még nem lenne hír róla. Meg ugye óvodásként rugóztál azon, hogy jaj hát eltelt 24 óra. Azért két hét alatt elég sok minden történt, az eredőket tekintve tartja a szavát. A 24 órát számonkérni meg azért is sületlenség, mert Bidenék mindent is megtettek az utolsó pillanatokban, hogy megnehezítsék a dolgát. Úgyhogy ne legyen meglepődés, az lesz Ukrajnával amit Trump és Putyin akar, ez mindig is így volt. Jalta, Trianon stb., az adott nagyhatalmak döntöttek (ugyebár ránk is nagy ívben tojtak).
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 02. 17. 09:29
Előzmény: #66387  Murdoch
Váratlan nyilatkozat jött Washingtonból a béketárgyalásról: máris meggondolta magát Amerika?
https://www.portfolio.hu/global/20250217/varatlan-nyilatkozat-jott-washingtonbol-a-beketargyalasrol-maris-meggondolta-magat-amerika-741751
Európa mindenképpen az ukrajnai háború lezárását célzó „valódi tárgyalások” résztvevője lesz – jelentette ki Marco Rubio amerikai külügyminiszter, szöges ellentétét állítva annak, amit Keith Kellogg amerikai Ukrajna-ügyi főtárgyaló mondott a Müncheni Biztonsági Konferencián.
Végeredményében el fogunk jutni egy pontra, amikor már valódi tárgyalásokról beszélünk, de ha ide eljutunk, Ukrajnát is be kell venni, mivel őket támadták meg és Európát is, mert szankcionálták Putyint és Oroszországot is. Csak még nem vagyunk itt”
______________ magyarán __________
Összevissza nyilatkozgatnak.
Minden képlékeny és Trumpnak sincs semmilyen kikristályosodott béketerve.
Volt egy jól hangzó, de elnagyolt sziporkája, hogy a beiktatása után 24 órával békét teremt.
Olybá tűnik, hogy a világ jövőjét Európában is írják.
De jogod van azt mondani, hogy Európának nincsenek lapjai.
szieszta 2025. 02. 17. 08:47
Előzmény: #66437  Placi82

Ja, még egy kis kiigazítás, az ötöslottóval kapcsolatban.
Nem 1:45 millióhoz az esély, ....ez tényleg csak kb. Én még általánosból emlékeztem, hogy biztosan nem ennyire kerek.
Nézz utána, ha már kikeltél az ágyból.
Amúgy 1/(90! / (5!x85!))....szavakkal". 1 törve 90 faktoriális törve (5 faktoriális szorozva 85 faktoriális)
          1
---------------------
         90!
   -----------------
        5!.85!
https://www.lotto567.hu/otoslotto/nyeresi_eselyek
szieszta 2025. 02. 17. 08:16
Előzmény: #66437  Placi82

Ezzel nincs is baj, de minden hozzászólásodban azzal dicsekedni, hogy én megmondtam és ti ezt nem láttátok és senki nem látta csak én. Csak ÉN!!! "Megmondtam, hogy Trump ellen is lesz merénylet, mert én mindent tudok." stb.
Szívesen olvasom a hozzászólásaidat, nagyon sokkal egyet is értek, de ez a folyamatos öndicséret azt mutatja, hogy Te nem vagy elismerve és ez hiányzik. Ezért kell magadat fényezni.
Természetesen sok mindenben igazad van, de ezt mindig felemlegetni, mert csak te és ti nem. 
Csak ez zavar.
Korábban megőrültél a mínuszok miatt, mert hogy képzelik!
Ez egy személytelen fórum, ahol a kispöcsök csak így tudnak büntetni és élvezik. Ez olyan, mint mikor a mazsola nyomja  a dudát, mert a körforgalomban besoroltál elé , pedig helyet hagytál, csak ő nem fér el, mert megijedt. Persze van fordítva is, mikor a hummeros akar letolni, miközben húzza  a hajódudát. :-)
Ja, én már FIRE módba kapcsoltam, ha néha beesik egy jó ajánlat, csak akkor szállok ki a karosszékből.
Istvan78 2025. 02. 16. 23:56
Előzmény: #66460  Placi82
Hadova. Mégegyszer kérdezem, mi a forrása a 100 ezer kurszki ukrán katona halottnak.
Istvan78 2025. 02. 16. 23:54
Előzmény: #66457  Zedisdead
Putyin miért nem hajlandó leülni tárgyalni?
Placi82 2025. 02. 16. 23:40
Előzmény: #66458  Zedisdead
Na ilyenkor van hogy Pistike ésa progresszív liberális többiek eltűnnek pár napra mint Petofi a ködben..... :)
Engem nem érdekel a hazai belpolitika. De hogy az emberek 99, 9%a, a hazai belpolitikai iranyultsaga, szimpatiaja alapján  ítéli meg a világ dolgait, például az Ukrán háborút, Z-t, és a jelenlegi helyzetet az hihetetlen...... 
Na léptem nézek valami filmet. 

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek