Jó duma! Ha így lenne, akkor tavaly februárban virágcsokrokkal üdvözölték volna a felszabadítókat. Ehelyett fegyvert fogtak a keleti részeken is, sőt, az orosz anyanyelvűek is beálltak az ukrán hadseregbe.
Hú, micsoda gondolatok. Ezt mondd el egy Trianonfájlaló gyűlésen! Sokan nem értik a békepártiság lényegét. De ez nem mai keletű. Az 1500-as években a törökök fél Európát bejárták azért, hogy a békéről tárgyaljanak. Már akkor is voltak olyanok, akik képtelenek voltak felfogni a békepártiság lényegét. Ott volt az a Dobó István is, Eger várában. Nemzetáruló, a törökök csak a békéről jöttek tárgyalni. Te mit tettél volna Dobó István helyében? Nem is kell ezt kérdezni, hiszen tudjuk a választ.
Mi az a "neves" diploma? Te is Leuvenben vagy más egyetemen képezted magad, akár posztgraduálisan is? Nekem csak az egyik, de első diplomám a jogi, mellette még egy kettő. Igaz, az egyik "csak" Bachelor of Science szintű képzés volt, mert a jó pap is holtig tanul. :)
Persze, abszolút belefér, nagyon is egyetértek vele. Csakhogy vannak realitások érdekek, és a nemzetközi politikai viszonyokban megmutatkozó anarchia ideákkal nem kezelhető, hanem sokszor kompromisszumokat kell kötni. Tudod, hogy miért volt hatékony olyan hosszú ideig a vesztfáliai rendszer, amit Kissinger is alapnak tekint a Diplomácia c. egyetemi tankönyvében, ami a Yale University-től Oxfordig mindenhol tananyag. Azért, mert ott a vesztes érdekeit is figyelembe vették. De az alábbi, diplomáciai cikk is érdekes. . A Samuel P. Huntington szerinti civilizációk vonatkozásában Ukrajnában van egy erős civilizációs törésvonal, ami történelmi, földrajzi és vallási vonalak mentén jelentkezik,
mert amíg korábban a nyugati fennhatóság alatt lévő Nyugat-Ukrajna a nyugat-európai civilizációhoz tartozik, addig Kelet-Ukrajna és a Krím pedig az ortodox keleti szláv civilizációhoz, ami a folyamatos orosz fennhatóság következménye. Samuel P. Huntington legismertebb könyve, A civilizációk összecsapása
és a világrend átalakulása, amely az ukrajnai háború előtt huszonöt évvel íródott, tele van az ukrán helyzet veszélyeire vonatkozó figyelmeztetésekkel, és "jóslatokkal", amely szerint Ukrajna „a civilizációs törésvonal mentén két külön entitásra
szakadhat, amelynek keleti része csatlakozhat Oroszországhoz". Az elszakadás kérdése először a Krím-félsziget kapcsolatban jelentkezik. (Nem szó szerinti fordítás a cikkből, hanem a jobb érthetőség végett kissé magyarázóbb) https://peacediplomacy.org/2022/03/09/william-s-smith-in-the-national-interest-ukraine-and-the-clash-of-civilizations/
Ez feltűnt már nekem is. Lehet olvasni a sorokból, rá lehet jönni, kinek milyen az intelligenciája, mennyire olvasott, tanult. Miért kell beírni dolgokat (tanár, Lexus, diploma, végtelen filozófiai gondolatok) Egy dolgot lehet gyanítani ebből, a kisebbségi komplexust, valaminek az elfedését, amit önmagának sem ismer be, a tudatalattija nem hisz a saját mondandójának stb... Azt mondják, hogy akinek nagy autója van, azt a természet nem ajándékozta meg... ez is hasonló.
Értelmező olvasás megy? Neves diplomával nem műszakokban gondolkozom. Ha ügyvéd vagy mindent értek. :) Nem túl jó a véleményem róluk maradjunk annyiban.
Pont semmi értelme ennek az adatnak. Számodra mit jelent? Számomra annyit, hogy nyitva van a határ. Azon azért elgondolkoztam, hogy akik nem Ukrajnából érkeztek, azok vajon honnan? *** Mennyien léptek ki? Vagy csak befelé jöttek? Mi volt a belépés célja? Milyen állampolgárok léptek be? Férfiak, nők, gyerekek megoszlása?
Jajj már megint ez az önfényezés...Nem modnták még neekd, hogy ezzel kb. elgázolod magad? Annyira gáz ha valaki az iskolájával henceg meg a vagyon helyzetével (Lexus). Már ha igaz valami belőle. Nekem is van neves diplomám még se ez a legfőbb érvem egy tyúk.zaros fórumon. Szánalmas amit előadsz na :) Mr. Tudomány. :)
Elárulom neked - már sokadszor - nyugdíjas vagyok pár-évek, de ez mellett ügyvédkedem, ami hetente kétszer pár órás helyszíni elfoglaltságot jelent az állandó megbízások szerinti helyen és az irodámban, ahol a kollégák dolgoznak. Én csak a nagyobb ügyekbe "folyok bele", azt is nagyrészt itthonról, mivel nem kell a szervizpultnál állnom, mert a számítógépen sok mindent el lehet végezni. :) És te? Lejár a műszak ilyenkor?
Rosszul fogalmaztam? Tanácsnak tűnt valami? Olyat nem szabad sugalni sem, hogy a másikra rárontó, majd fokozatosan visszaszoruló oroszoknak kellene felhagyniuk a műveleteikkel és a támadás előtti állapotot visszaállítani. Hogy nézne már az ki? Hogy az agresszor ne kapjon semmit? Sőt, még bűnhődjön is? Ilyen beleférne a Te világképedbe?
Még szerencse, hogy amit írsz, annak semmi köze nincs a valósághoz, de elnézem, mert egyrészt tisztelem a véleményedet, azt azonban hadd jegyezzem meg, hogy a tudatlanság önmagában is veszélyes, de ha még szorgalommal is párosul, akkor katasztrofális. Ezt te a hozzászólásaiddal elég gyakran bizonyítod, ahol nem cáfolsz, nincsenek tényszerűen vagy tudományosan alátámasztott érveid, stb. Jómagam már lassan kiesek ezekből, de azért van egy nemzetközi tanulmányok végzettségem és egy államtudományi doktori titulusom. Ezt csak azért írtam le, hogy elgondolkodjál a vagdalkozásidban lévő minősítgetésekkel és címkézésekkel kapcsolatban, és legalább egyszer megpróbálnál kulturáltabban, a lényeget tudományos alapokra helyező cáfolatokkal bizonyítva reagálni, mert ilyent nem láttam még tőled. No persze, Alonso és a Renault biztosan jobban megy, de én Lexus-os vagyok és Verstappen-szurkoló. :)
Te amúgy dolgozol néha? Mert fura hogy mindig ráérsz fórumozni. Persze ha tényleg ez az állásod..De ha még nincs is szükséged munkára..nem lenne érdemesebb nem a fórumon pörögni inkább értelmes dolgokat csinálni?
Kösz a tanácsot, de az erőszak a nemzetközi anarchiában kivédhetetlen. Nem kell messze mennünk, elég a Közel-Keletig, ha ott a fegyveres demokráciaexportra gondolunk, mint az amerikai neokonzervatív külpolikai irányvonalra. :) Az USA és az EU álmodozik azzal a különbséggel, hogy az USA közben alszik is, az EU pedig ébren álmodik. Ez egy véget nem érő fegyveres konfliktus lehet a "testvérek" között, melyek közös bölcsője még a Kijevi Ruszban volt. Mi innen úgysem érthetjük meg őket, miközben az USA és a norvégok nyerészkednek ezen a proxy háborún, az EU szinte minden tagállama pedig szív, nem kicsit, ami az inflációban - még az eurózónás nyugati államoknál is - és a GDP-ben meglátszik. Így tudja egyszerre az USA fegyvereit élesben tesztelni, Oroszországot gyengíteni és az EU-val kapcsolatos külkereskedelmi mérleget maga javára fordítani. Ez az érdekekről szól, mint minden háború, és aki ezen moralizál, az ébren álmodik.
OROSZ-UKRÁN háború