Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Dehogynincs
Dehogynincs 2022. 10. 25. 17:47
Előzmény: #23517  Sehmet
Én történetesen egyetértek azzal, hogy megszavazták és az EQ-m érti is, hogy milyen nehéz lehet ez egy oroszbarát kormánynak, de az IQ-m nem érti. A háború az háború, az agresszió az agresszió.
A szankciók ezerszer jobbak az orosz birodalmi törekvéseknél.
Csakegyolvaso
Csakegyolvaso 2022. 10. 25. 17:43
Előzmény: #23518  Csakegyolvaso
Nagyon kivancsi vagyok melyikre adtal nekem 20 napot es magadat nem tiltod ki a szemelyeskedesert.Es a szankilciok mukodnek pont leszarom az oroszok mit allitanak mert mind hazugsag egytol egyig.
Csakegyolvaso
Csakegyolvaso 2022. 10. 25. 17:42
Előzmény: #23497  Sehmet
Dehogynem linkeld be azt a kommentemet amit jelentettel es 20 napot kaptam ra
Sehmet
Sehmet 2022. 10. 25. 17:37
Előzmény: #23515  Dehogynincs
Ez igaz, de ettől még nem értettek egyet azokkal, csak a szociálliberális többség zsarolási magatartásának engedve kénytelen-kelletlen, azonban valóban megszavazták, de többször kijelentették, hogy nem értenek vele egyet.
Sehmet
Sehmet 2022. 10. 25. 17:35
Majd januárban jön a demokrata többség - a Szenátusban biztosan, de a Képviselőházban sem kizárt - és helyre teszik az egész háborút, visszafogják a támogatásokat és kikényszerítenek egy békekötést. Álmos Joe nincs jó helyzetben, most olvastam egy elemzést, a latinók száma és a republikánusokkal való szimpátiájuk növekszik, és simán eldönthetik a választásokat.
Dehogynincs
Dehogynincs 2022. 10. 25. 17:35
Előzmény: #23514  Sehmet
A szankciók is a háború hatásos elemei. Nem mellesleg kormányunk is megszavazta őket. Van éppen elég egyéb ok, ami miatt utálhatod a kormányt, de ne ródd fel nekik a soros szankciók megszavazását. Mindegyiket megszavazták.
Sehmet
Sehmet 2022. 10. 25. 17:28
Előzmény: #23512  Dehogynincs
Akkor mire is jók a szankciók? A hosszabb távú orosz, vagy a rövidtávú európai bumerángeffektusuk miatt? A háború sokkal előbb befejeződik, minthogy az orosz átlagpolgárt nagyon megviseljék a szankciók.
Sehmet
Sehmet 2022. 10. 25. 17:25
Előzmény: #23510  Heisenberg

A politikai szlogenek értelmezése és stílusa ilyen. Egy kis költői túlzás. És az igaz volt, amit anno Ron Werberék és Gyurcsányék kitaláltak az Orbán és Nastase által aláírt státusztörvény hatásával kapcsolatban, hogy jön 23 millió román és elviszi a magyarok elől a munkát, az egészségügyi szolgáltatást, a nyugdíjat, stb.?
De, a szankciók hatása valós tény, a szankciók pedig összefüggnek a háborúval, és soha nem látott, robbanásszerű inflációt okoznak szinte az egész világon. Európa is belerokkan. Persze, Ursuláék ezt nem annyira érzik.
Dehogynincs
Dehogynincs 2022. 10. 25. 17:21
Előzmény: #23509  Sehmet
Volt valaha olyan háború, amit szankciókkal nyertek meg és nem fegyverekkel?
Még az oroszbarát kormánypropagandánk sem ásott elő ilyesmit.
WLM 2022. 10. 25. 17:17
Előzmény: #23508  euler
Persze, hogy működnek Euler uram, mint a patkófék egy vonaton, semmi szemmel érzékelhető. Nyugtathatod magad és pár hívet, de ami tény a háború megállás nélkül dübörög. Márpedig a szankciókat állítólag azért foganatosították, hogy megállítása a harcokat, tehát szart sem érnek. Lehet számolgatni, méricskélni, álmodozni, de a bombák csak hullanak. 
Heisenberg
Heisenberg 2022. 10. 25. 17:09
Előzmény: #23509  Sehmet
....a szankciók bombaként jönnek és tönkretesznek minket! Ez igaz szerinted?
Sehmet
Sehmet 2022. 10. 25. 16:58
Előzmény: #23508  euler
Senki nem mondta, még az alábbi, ellenzéki médium sem, hogy hosszabb távon nem hatnak a szankciók, de azt igen, hogy a háborút nem állítják meg mostanában.
https://hvg.hu/gazdasag/20220828_oroszorszag_szankcio_gazdasag
euler
euler 2022. 10. 25. 16:51
Előzmény: #23502  Sehmet
Bravó, kínai véleményt nem kritizálsz, inkább mellébeszélsz.
Energetikára szakosodott újságírók ha objektíven elemeznek akkor propagandisták.
Csak az számít ami alátámasztja a vélt igazadat, ismereteket nem frissítesz inkább terelsz és relativizálsz.
Ha ilyen szemlélettel tanítasz (tanítasz! :), nem sok használhatót kapnak tőled, latin citátumokon kívül.
.
Részemről jó időre lefutottam a magam körét veled, visszaérkezve oda ahonnan indultunk, hogy az oroszok elleni szankciók működnek.
Ennyit gondoltam igazolni, nem érdekel, hogy feléd sikerült-e, talán másoknak hasznos volt.
Ja, olvasnivaló:
https://telex.hu/szerzo/bruckner-gergely
Sehmet
Sehmet 2022. 10. 25. 16:49
Előzmény: #23504  LVN
Nem voltam, nem vagyok és nem is leszek oroszbarát, aminek az okát már többször leírtam. Lehet, hogy most azok "oroszbarátoznak" le másokat, akiknek a famíliája zászlókat lengetve ünnepelte Brezsnyev látogatásait. :)
Sehmet
Sehmet 2022. 10. 25. 16:46
Előzmény: #23504  LVN
Jó Bourbon lennél! Remélem érted, miért írtam. :)
Sehmet
Sehmet 2022. 10. 25. 16:45
A kongresszusi (szenátusi és képviselőházi) választások előtt két héttel harminc demokrata képviselő levelet írt Álmos Joe-nak: 
"Harminc liberális amerikai kongresszusi/képviselőházi demokrata képviselő sürgette hétfőn Joe Biden elnököt, hogy változtassa meg az orosz-ukrán háborúra vonatkozó stratégiáját azáltal, hogy tárgyalásos rendezésre törekszik a Kijevnek nyújtott katonai és gazdasági támogatás mellett ."
"Tekintettel a háború által Ukrajnának és a világnak okozott pusztítására, valamint a katasztrofális eszkaláció veszélyére, úgy gondoljuk, hogy Ukrajna, az Egyesült Államok és a világ érdeke egy elhúzódó konfliktus elkerülése" - írta a harminc demokrata képviselő." "Egyes republikánusok arra figyelmeztettek, hogy az ukrán finanszírozás szigorúbb ellenőrzés alá kerülhet, ha pártjuk megszerzi a Kongresszus irányítását."
A politikusok megkérik az elnököt, hogy amellett, hogy fenntartja Ukrajna pénzügyi és katonai támogatását, nyisson diplomáciai csatornákat egy „reális tűzszüneti keretrendszer létrehozásához.”
https://www.reuters.com/world/us-liberal-democrats-urge-biden-seek-negotiated-ukraine-settlement-2022-10-24/
LVN 2022. 10. 25. 16:44
Előzmény: #23501  Sehmet
Wishful thinking egy oroszbaráttól, bármilyen pátoszba is burkolja ezt a sz.rkupacot.
janosvitez 2022. 10. 25. 16:39
Előzmény: #23501  Sehmet
ruszkik haza(2013 határ tuloldalára)!
Sehmet
Sehmet 2022. 10. 25. 16:28
Előzmény: #23500  euler
De azt is vedd figyelembe, hogy Kína már Teng Hsziao-ping óta ideológiamentesen kereskedik, és Tajvan megszerzéséről még mindig nem mondott le, bár inkább a kereskedésre, a gazdaságra helyezi a hangsúlyt, nem a fegyverkezésre. De mi lesz, ha gazdasági nagyhatalmi státusza mellé globális nemzetközi nagyhatalmi státuszt is szerezni akar, és elkezd fegyverkezni? Oroszország és Kína soha nem voltak puszipajtások, legfeljebb az USA-ellenességük hozta őket össze néha-néha. Kissingerék éppen Kínát próbálták az oroszok ellen fordítani, hogy az USA kelet-ázsiai helyzetét ezzel is erősítsék, ahol rendesen ott vannak (Dél-Korea, Japán/Okinawa és Guam).
Sehmet
Sehmet 2022. 10. 25. 16:22
Előzmény: #23498  euler

Most éppen egy ellenzéki propaganda-szócsőre hivatkozol az állítólag propagandával szemben? Ez egy kicsit viccesnek hat!
Amit egyébként a Telex leír, az egyrészt fikció, másrészt nem cáfolja azt, hogy úgy odavágunk az oroszoknak, hogy mi is beledöglünk, és az a négy nehéz év padlóra küldi a magyar lakosságot és gazdaságot, de Európát is, minden odaveszik, ami eddig a rendszerváltoztatás után felépült. Szerintem ezt a fejlett nyugati világ vezetői sem engedik. Macron már méltatlankodik, Scholz gyenge, mint a harmat, bármikor bukhat, a briteknél kvázi kormányválság van, igaz, nem EU tagok, de európaiak, a csehek és a szlovákok lázonganak, a lengyelek meg majd a télen, az olaszoknál Meloniék csak addig támogatják a zongoraművészt, ameddig a társadalmi támogatottságuk engedi, stb. Másfél évi után már nem az az EU lesz, amit most. De reméljük, addig befejeződik a háború.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek