A közgyűlési határozatok között látni hogy 84370223 darab nem szavazat volt a 10. napirendi pontnál (kamatfizetés a H részvénysorozat számára), ez megegyezik a Széchenyi Alapok február 27.-i darabszámával. A közgyűlési megfeleltetés fordulónapja április 20. volt.
Ha az SZA ad el akkor szerintem 2026 elejen politikai alapon kezdett eladni es amig a vezetoit nem cserelik le, felelembol politikai alapon ad el tovabbra is es nem nezi az aktualis piaci arat...
Írtam korábban is, hogy szerintem a választások miatt (illetve már azt megelőzően is, ahogy körvonalazódott a várható Tisza győzelem) kezdték jobban adogatni és a tippem az, hogy az Ő forintban meghatározott bekerülési értékéig adják majd, így utána már nyugodtan mozizhatnak, hogy mi lesz a GeoAkku projekttel illetve az árfolyammal. Ha nekik már lenne infójuk a GeoAkkuról, akkor az bennfentes kereskedés lenne, nem hiszem, hogy ebben részt vennének, "nevüket adnák" egy ilyen bűncselekményhez. Én továbbra is hiszek a GeoAkku sikerességében (bőven lenne helye a piacon egy jól működő ilyen technológiának), nagyon remélem, hogy az idő ezt igazolni is fogja. Fentiek a saját véleményem/feltételezéseim, nem szánom befektetési tanácsnak.
14.4 millió eladása után kell jelenteniük a 10%-os küszöbérték átlépést. A teljes piaci forgalom még meg sem közelítette ezt a mennyiséget április 20.-a óta.
Ha valóban ő ad el, akkor lehet 4ft on szállt be régen és most jó haszonnal lefelé száll ki. Valszeg geoakkuban nem hisz vagy van infója róla. Jól jártak ők így is szépen.
Az SZA-nak tudomásom szerint 100M db részvénye volt eredetileg, a BÉT-es február 27-ei adat szerint ez február végére ~84M db-ra csökkent. Szvsz mostanra tovább csökkentették az állományukat pár miilió darabbal, de ez csak egy feltételezés a részemről természetesen. Azt viszont nem tudom, hogy milyen részvényszámra csökkenés esetén kellene az SZA-nak küszöbátlépést jelenteni? Ebben tudsz segíteni?
Ezen a kuszobatlepesen mar en is gondolkoztam. A problema kettos, van egy nagy elado mar honapok ota, de nincsen nagy vevo aki felszivna az eladasra kerulo mennyiseget, ezert folyamatosan esik az arfolyam a marciusi 18 ft ota, amikor bejelentettek az MVM-es strategiai egyuttmukodesi megallapodast. Eddig az a szerencsetlensegben a szerencsem , hogy a FuelCell Energy reszvenyeim emelkedese illetve lebego nyeresege ellensulyozza az itteni kozel 2.5 millios lebego vesztesegemet.
Folyamatosan a SZA ad el, azért is van itt az árfolyam. Éves jelentést mindenki nézze meg mennyi volt nekik akkor és mikori a BÉT-es legfrissebb ottani adat, február végi, azóta is jó sokat eladtak, csodálom, hogy nem jelent küszöbátlépést, kellene már lassan.
Egyetértek, a CEO is azt mondta a KGY-n, hogy a GeoAkku tekintetében a 2026-os cél, hogy év végéig termékké váljon a jelenleg még fejlesztési stádiumban lévő GeoAkku. Tehát nem évek, hanem év végéig kiderül, hogy merre tovább...
Annyit hozzátennék hogy ez idén lezárósik hogy igen vagy nem és akkor az árfolyam megindul annak irányába. MVM nek nem mondhatják hogy ne publikaljunk eredményeket meg évekig.
Szerintem megteveszto igy szamolni mert szamitastol fuggoen -0.27- (-1.2) forintig terjedhet az egy reszvenyre juto veszteseg 2025-ben, ehhez jon meg, hogy a ceg arbevetele felment 3.8 milliardrol 6.1 milliardra a veszteseg viszont 1 milliardrol csak 700 milliora csokkent es a ceg kokemenyen egeti a keszpenzt.
ÉPDUFERR Nyrt.
https://bet.hu/site/newkib/hu/2021.12./BET_Xtend_Piaci_hatarozat_128642995