Értem amit mondasz, de akkor miért kellett ez a szerződésmegkötés? Ezt úgy szokták, hogy azt jelentik be, hogy hasznàlom vagy nem. Minek akkor nem egyértelmű dologra szerződést kötni?
Szerintem? Nem. De nem az én véleményem a releváns.
A keretszerződésben feltételesen szerepel, hogy megfelelő eredmények esetén fogják a hatástanulmányokat módosítani. Tehát a szerződés születésekor nem rendelkeztek a megfelelő eredményekkel.
Én pontosan az ellenkezőjét olvasom ki a bejelentésből.
A Hydro I. Visonta projekt tervezését a GeoAkkutól függetlenül elvégzik, és ha a GeoAkku teljesíti a sikerkritériumokat, akkor a "projekt megvalósíthatósági tanulmányát oly módon módosítja, hogy a projekt keretében szükséges hidrogéntárolás részlegesen a GeoAkku talajszondás hidrogén tárolási technológiájával kerüljön lefedésre". Tehát ha a tervezési fázis során a GeoAkku szállítja a megfelelő adatokat, akkor azt is beleveszik.
Az, hogy ténylegesen megvalósításra kerül-e a projekt, az külön döntés kérdése a hatástanulmányok fényében, és hogy a megvalósítás során a GeoAkku milyen formában lesz jelen, az lesz majd külön megállapodásokban lesz rögzítve.
A csütörtöki közlemény utolsó mondata így szól: "A Keretmegállapodás aláírása önmagában nem jelent kötelezettségvállalást, a felek az együttműködés és a Program megvalósításának részletes feltételeit Egyedi megállapodásokban tervezik meghatározni." Csak én értelmezem úgy a fentiek alapján, hogy még azelőtt lesz egyedi megállapodás az MVM-mel mielőtt a "Hydro I. Visonta pilot projekt" elindulna? Ez esetben hamarosan újabb ezzel kapcsolatos közleményre számíthatunk szerintem. Mi a véleményetek erről?
Annyi nehez lesz tarolni amennyitol szuverenek leszunk az oras fogyasztast nezd meg hupx.hu Az mvm telepit litiumot . Ez szerintem a szendioxid kvota miatt lehet nyereseges ha ezutan bekeverve nem kell kvotat fizetni de ezt nem tudom
A stratégiai megállapodásban explicit szerepel a NPV-gazdaságosság mint előfeltétele annak, hogy az MVM a GeoAkkut is számításba vegye a CCGT projektnél. Minél rosszabb a hatásfok, annál rosszabb a operatív eredmény. Minél hosszabb távú a tárolás, annál kevesebb ciklust megy a tároló, és annál rosszabb a tőkemegtérülés. Ha ezekben a dimenziókban nem teljesít elég jól a GeoAkku, akkor nem fogja az MVM használni.
BESS tároló nem tárol hidrogént, így itt nincs relevanciája. A nagynyomású acéltartályok és a kriogén tárolók itt a GeoAkku vetélytársai.
Szerintem a tarolasi ido is fontos az osszehasonlitas szempontjabol, foleg ha szuverenek szeretnenk maradni. Nem csak a hatasfok. Nem veletlen erdekelte az mvmet. Ha nem lenne nekik erdekes akkor a millio meg egy bess tarolobol valasztana egyet es nem pedig a geoakkut vizsgalna h illesztheto legyen Visontan.
Sajnos nincs igazad mert ket fajta tarolasi rendszert hasonlitunk ossze az egyikbol 50 % nyersz vissza a masikbol 88 % t ezt erdemes osszehasonlitani es a capexet de arra meg nincs adat
Értem és köszönöm a választ. Magam részéről sok sikert kívánok a Nap Nyrt-nek és az Épduferrnek is, illetve remélem, hogy lesz majd a jövőben együttműködés a 2 cég között egy remélhetőleg sikeres MVM-es éles tesztet követően.
A ket ceg kozott semmi kapcsolat nincs ezert irhatok. Az en maganvelemenyem barmit irok . Termeszeresen figyelemnel kiserunk minden megujulo energiahoz kapcsolodo fejlesztest igy ezt is . Probalok segiteni hogy mindenki ertse hogy mire jo szerintem a geoakku de nem vagyok tevedhetetlen 😛
Az 50% veszteség jelentéktelen, mert "ingyen" van!! Az autót ha megtankolod és állásában lemerül, azt kifizetted, a tiéd, de a napnak egyenlőre még nem kell fizetni!
Már többször akartam kérdezni, hogy Ön, mint a Nap Nyrt résztulajdonosa és befektetői kapcsolattartója miért érzi fontosnak, hogy az Épduferr topikjában tegyen szakmai észrevételeket? Természetesen nincs kifogásom ellene, csak kíváncsi vagyok, hogy milyen érdek mellett teszi ezt? (felvállalva a valós kilétét, ami becsülendő) Van esetleg bármilyen kapcsolat a 2 cég között vagy Önök is érdeklődnek esetleg a GeoAkku technológiája iránt, amit hasznosítani tudnának ha a tesztek sikeresen záródnak? Megtisztelő válaszát köszönöm.
Olyan bess t senki sem telepit ami 4 hetig nem mozog mert soha nem terul meg . A besseket napi 1-2 ciklusra tervezik , hogy megteruljenek . Mi is mist telepitunk 😛
Jó reggelt mindenkinek! Akik múlt pénteken vettek 17 Ft felett remélem mielőbb ismét pluszban lesznek! Sajnos a "nagy világbéketeremtő" áldozata jelenleg az Épdu árfolyama is. 16,4-n van egy 130K-s dugó, csak sajnos vevő nem sok akad a könyvben jelenleg. 1 hét múlva KGY, hajrá Épdu!
Nem voltam ott, tavaly novemberben vettem a reszvenyeimet, tbsz szamlara es ot evig tervezem megtartani, dehat ember tervez, Isten vegez, ahogy nagyanyam szokta mondogatni...
ÉPDUFERR Nyrt.
https://bet.hu/site/newkib/hu/2021.12./BET_Xtend_Piaci_hatarozat_128642995