Így igaz azok voltak a Kopasz 3 Ft-os részvények tulajdonosainak öntései. Utazok, inkább hánykódólok egy iránytalan, célt tévesztett süllyedő hajón veletek! :(
Én semmiképp nem akarom lebeszélni az opust!! Tudom milyen érzés az ilyet olvasni, 2023-tól voltam benne tulaj. Épp azért írtam, hogy igen, simán lehetséges, hogy meghúzzák innen (nekem 1500 volt mindig is a cél), de az is lehet sajnos, hogy kihasználják a választás előtti parát és beejtik. Szerintem az 520 kritikus pontnak tünik.
Mészáros és Jászai pont ugyan annál az asztalnál ülnek, nyugodj meg. Pont annál, ahol a hugyos gatyás is zabált egy évtizedet. Az óriási különbség, hogy a 4IG -153,26 os EPS mellett, míg az OPUS 10,19-es EPS számmal bír......
Szerintem ezt az ügyletet 600 ft körül fogják végrehajtani, és az meg fogja majd indítani (persze csak tipp). Addig még felvánszorog egy-két hónap alatt.
Az elmúlt hónapok árfolyammozgásával összefüggésben nem véletlenül döntött úgy a vezetőség (szerintem), hogy 1 mrd-ot szánnak egy újabb srv-re 2025.12.15 - 2026.01.31 közötti időszakban történő bonyolítással.
Miért, hogy működik? Talán majd hivatalos tendert írnak ki a részvény vételére? Megvárják a megfelelő időpontot és vagy leöntik pánikot keltve (hogy jó mélyről indíthassák) vagy elkezdik nagy tételben venni ezeken a szinteken. Nem tudjuk előre,hogy mit akarnak.
Nem személyeskedésként írtam, bárki is vette magára! Anno a boros Gyuri papa is megjátszotta ezt a Paksot, kva nagy szakértelemmel, mintha már másnap felépült volna a Lölö meg egyedül megvalósította volna. Ja, persze! Rally(k) voltak akkor 810-ig, meg, ha más már nem volt jött a 611-es tőke emeléses akvi. Gyarapodtunk is szépen! MÁTRA, Csabatáj, Kazángyár, meg még tudja jó isten. Trágyalé befolyt, ahogy ki is. Mi meg beszoptuk az egészet! Kopasszal együtt, aki meg még ránk borította az olcsón megszerzett haveri papírokat! Nem az kell nézni, hogy 100 környékéről fordult most meg mennyi, hanem az anno elért 600, 800 árfolyamra kellett volna emelkedni. Ahogy a Fekete Péter meg a társai is megmondták, lesz itt 1000 meg X ezer az árfolyam. Ja persze látjuk! Értékteremtés folyik itt egyfolytában! Egy szónak is egy a vége át lettünk rendesen! Kalap sz.r az egész, ami itt folyik! Sajnos velem együtt persze!:(
Szerintem a választási para miatt nem megy. MP-nek ugye esküdt ellensége a Mészáros. Reméljük nem ők nyernek. De hát addig is van 5 hónap para. Én már eladtam 560-on kb egy hónapja a 150-en vett papírjaimat és átmentem 4ig-be még 3k alatt. De továbbra is figyelem az opust !
Én még azt ia meg merem kockáztatni, hogy ha idekerülne belőle valami arra is esnénk.. általában itt a jó hírre esni szokás, vagy emelkedés után napi nyitón zárni…
Az említett érzelmi kritika azonban figyelmen kívül hagyja a cég megkérdőjelezhetetlen pénzügyi eredményeit és a hosszú távú stratégiai alapjait:
Magas Profitabilitás: A vállalat konszolidáltan nyereséges (30,4 Mrd Ft 2024. I-III. negyedév). Ez a profit a fundamentum.
Működési Hatékonyság: A 68,4 Mrd Ft-os EBITDA (4,1% növekedés) azt mutatja, hogy a vállalatcsoport hatékonyan működik és pénzt termel, még nehéz gazdasági környezetben is.
Stratégiai Kontroll: A Kall Ingredientsben történő részesedés növelése a kontroll megszerzését célozza, ami egy hosszú távú stratégiai lépés a profitabilitás javítására, nem pedig rövid távú nyereség.
Energetikai Alap: Az Energetikai szegmens (az OPUS TITÁSZ fejlesztéseivel) egy stabil, kritikus infrastruktúrára épülő bevételi forrást biztosít, ami a legnagyobb pénztermelő a csoportban.
Konklúzió:A "kalap sz@r" kifejezés a piaci várakozások és a valós tőzsdei árfolyam eltéréséből fakadó erős érzelmi frusztrációt fejezi ki, amit a holding struktúra kockázata táplál. Ugyanakkor az objektív pénzügyi adatok (stabil profit, növekvő EBITDA) azt mutatják, hogy a vállalat alapjaiban egészséges, de a piac még nem árazza be a benne lévő teljes értéket.
NEW OPUS GLOBAL