Topiknyitó: betgyuri 2019. 07. 07. 22:40

NEW OPUS GLOBAL  

Létrejött az új Fórum.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
betgyuri
betgyuri 2025. 11. 08. 19:58
Előzmény: #178538  Yellenke
MIvel  ön nem ír szakmai dolgokat, csak minősít :)   Nehéz lesz javítanom :) 
Alapozni ne ide járjon, sőt egy fórumra se hallgasson! 

betgyuri
betgyuri 2025. 11. 08. 19:50
Előzmény: törölt hozzászólás
Na most értettem meg mire ment ki a dolog.    Köszönöm, hogy emlékszel arra, hogy 2018-ban is már volt opus részvényem a választás előtt, biztos igazad van, mert a másik opus fórumba is írtam, randomosként kezdtem.... Ezt a fórumot késöbb hoztam létre,.a new opus global néven,  én a saját  fórumom  dátumát vettem alapul, ha már magyarázatra szórítasz....  mivel random capitalos voltam, és erstés lettem, így ennek a fórumnak az idejét vettem alapul . Ha ez a gondod.... Ami pedig az Opus  érzéseimet illeti kérlek azt ne kérd rajtam kérd számon, Talán az még nem bűn :) Azóta sokminden történt minden téren. Nem véletlen hogy hosszú ideig nem írtam ide, mert el kellett gondolkodnom azon mi az amiben hibáztam, mit gondoltam rosszul, és legfőképp mit kell másképp tenni. Ehhez idő kell. Röviden annyit tudok mondani, hogy nagyon beleálmodtam az OPUSBA. Ez a szerelem eltünt. Ez részvényesként hiba volt, és mikor már a vagyonom ami másnak tudom kevés, de nekem örökség és  bizonyvolt idő mikor - 60 % feletti minuszban volt,,,, az azért nem volt könnyű idó. Nem szálltam ki !!!!!!  Nagyot tanultam ebből. Ami az Optimizmust illeti kell, maximum a hurrá az amire nagyon vigyázni kell ....     
Yellenke 2025. 11. 08. 19:36
Előzmény: #178521  betgyuri
Az biztos. Nem egy érdemi beírásai vannak, erre nyílván nem lehet alapozni.
Kerekegesz 2025. 11. 08. 19:32
Törölt hozzászólás
betgyuri
betgyuri 2025. 11. 08. 19:14
Abban igen, hogy 2019 óta van ...és másban is...
Kerekegesz 2025. 11. 08. 18:59
Törölt hozzászólás
betgyuri
betgyuri 2025. 11. 08. 18:43
Nem vagyok biztos a hétfőben, a tévedés jogát fenntartom . A Moly topicba kérlek írj. oda való a MOL  :) Szeretém ha ez OPUS maradna :)Igaz évek óta megy a bezzeg a 4IG, így azért is tettem ide a véleményemet minek mi az előnye és kockázata is... A végén a hit győz úgyis.  
Remélem elfogadod.
Kerekegesz 2025. 11. 08. 18:40
Törölt hozzászólás
betgyuri
betgyuri 2025. 11. 08. 17:23
Előzmény: #178531  twist
 Ezegyszer kívételt teszek : 
 Korlátlan időre kaptuk a mentességet az orosz olaj és földgáz importjára vonatkozó amerikai szankciók alól - tisztázta a délelőtt megjelent, egymásnak ellentmondó híreket Szijjártó Péter külügyminiszter egy rövid videóban, amikor arra a kérdésre válaszolt, hogy hány évre jár a mentesség.
Várható Reakció (Hétfői Nyitás): A piac ezt a hatalmas megkönnyebbülést fogja beárazni, ami valószínűleg egy 8-12%$ -os emelkedéssel indítja a hetet, azonnal a 3150 - 3270 Ft  sávba tolva az árfolyamot.
A szerző rendelkezik MOL részvénnyel :) is  . Az írásom nem minősül befektetési tippnek :) A szerző magánvéleményét tükrözik, a tévedés jogát fenntartom . A Moly topicba kérlek írj :) Szeretém ha OPUS maradna :) 
twist 2025. 11. 08. 17:17
Előzmény: #178527  betgyuri
A MOL tudod mikor mozdulna ki a mocsárból? 
betgyuri
betgyuri 2025. 11. 08. 16:26
Előzmény: #178528  twist

400 ft körül... 
betgyuri 2025. 11. 08. 16:25
Törölt hozzászólás
twist 2025. 11. 08. 16:01
Előzmény: #178527  betgyuri
Több mint 6 éve....
Mennyi itt az átlagárad? 
betgyuri
betgyuri 2025. 11. 08. 15:55
Előzmény: #178526  twist
Én 2019. 07. Óta van részvényem..   Ez lassan több mint 6 év ... és volt ennél jóval lejjebb is pl 100 Forinton.... elhiheted : Megedzőttem. Abban igazad van, hogy sokminden elment... De pl a MOL nagyon nem megy, érdemes elolvasni mit írnak a kisrészvényesek.  Ami a 2-4 évet jeletni az egy becslés, nem tény.... 
twist 2025. 11. 08. 15:43
Előzmény: #178520  betgyuri
Te gyuri, ha szerinted még 2-4 év kell itt az 1000 Ft árfolyam eléréséhez, akkor kereszteltesd magadat át palinak, mert te itt ücsörögsz 2-4 évet innen egy dupláért addig sok más részvény pedig 3-4-5-6x pár hónap alatt. Elmegy az opus mellett szinte minden. 
PSG 2025. 11. 08. 15:28
Törölt hozzászólás
betgyuri
betgyuri 2025. 11. 08. 14:40
   A most bejelentett, MVM és Westinghouse közötti fűtőanyag-szállítási szerződés közvetlenül nem az OPUS Global Nyrt. számára generál bevételt, mivel az OPUS nem érdekelt az atomfűtőanyag-beszerzésben.  Azonban a megállállapodás politikai és energetikai láncreakciót indít el, amiből az OPUS Csoport a fő üzleti érdekeltségei révén közvetetten, de jelentősen profitálhat. 

Az OPUS Nyeresége: A Jövőbeli BeruházásokAz OPUS Global Nyrt. szempontjából a nyereség nem a fűtőanyag beszerzéséből származik, hanem abból a bizalmi tőkén és stratégiai együttműködésen alapuló, nagyszabású beruházási programból, amelyet ez a szerződés előkészít:
1. Nukleáris Kapacitásbővítés Biztonságának Megteremtése
  • Stratégiai Előfeltétel: A Westinghouse fűtőanyag-szállítása (amely a VVER-típusú reaktorokhoz is alkalmas, finnországi precedenssel) megszünteti az ellátásbiztonsági kockázatot az orosz fűtőanyagtól való függőség miatt. Ez az ellátási diverzifikáció (egy nyugati partner bevonása) alapvető feltétele annak, hogy Magyarország hitelesen növelhesse nukleáris kapacitásait (Paks II. és SMR-ek).
  • OPUS Szempont: Ezzel a lépéssel a kormány képes lesz komoly és nagyszabású kapacitásbővítő projekteket indítani, amelyek a legfőbb üzleti lehetőséget jelentik az OPUS-hoz kötődő építőipari és energetikai vállalatok számára.
2. SMR Projekt Megvalósulásának Növelése
  • A Fő Nyereségforrás: A legfőbb üzleti potenciál az OPUS számára a 10–20 milliárd dolláros becsült keretösszegű, amerikai technológián alapuló kis moduláris reaktorok (SMR) építése. Ez egy hosszú távú, gigantikus infrastruktúra-fejlesztési program.
  • Technológiai Belépő: A Westinghouse már a jelenlegi VVER-440-es blokkokba is beszállít, ezzel erős stratégiai partneri pozícióba kerülve Magyarországon. Valószínű, hogy az SMR-ek esetében is a Westinghouse, vagy egy vele szorosan együttműködő amerikai cég technológiáját fogják alkalmazni. Az OPUS-hoz kötődő, állami projektekben tapasztalt építőipari cégek a legjobb helyzetből indulnak, hogy kivitelezési és alvállalkozói megbízásokat szerezzenek ezen amerikai-magyar partnerség keretében zajló beruházásokhoz.
3. Pénzügyi Stabilitás és Finanszírozás
  • A Westinghouse belépése és az SMR-ekről szóló szándéknyilatkozat megerősíti a magyar-amerikai pénzügyi együttműködést (pl. EXIM-bankok bevonása, swap-vonal). Ez a stabil finanszírozási háttér teszi pénzügyileg megvalósíthatóvá a hatalmas SMR beruházásokat, amelyeken az OPUS Csoport pénzt kereshet.
Összegzés: Az OPUS Global Nyrt. , az ebből a szerződésből fakadó stratégiai biztonság és diplomáciai bizalom révén induló, több ezer milliárd forintos építőipari és infrastruktúra-fejlesztési beruházásokból nyer, melyekben a csoportnak erős pozíciója van.
betgyuri
betgyuri 2025. 11. 08. 13:17
Előzmény: #178522  betgyuri
A bejelentett Westinghouse-együttműködés és az SMR-ek alkalmazásának vizsgálata egyértelműen az OPUS Global Nyrt.-t hozza a legkedvezőbb helyzetbe, mivel a projekt természete a holding fő érdekeltségeivel rezonál. A Westinghouse-sztori Nyertese:  OPUS Global Nyrt.
A Westinghouse belépése és az SMR (kis moduláris reaktor) technológiák alkalmazása potenciálisan óriási beruházási ciklust indít el, ami az OPUS Csoport fő üzletágait célozza.
1. Árbevétel és Nyereség Növekedése (Erős Pozitív)
  • SMR Beruházások: A kormány által jelzett 10–20 milliárd dolláros keretösszegű SMR fejlesztési program lényegében egy masszív infrastruktúra-fejlesztési program. Az OPUS-hoz köthető vállalatok (pl. építőipari, kivitelezési és energetikai szolgáltatók) kiválóan pozícionáltak arra, hogy jelentős alvállalkozói, kivitelezői és beszállítói szerepet kapjanak ezekben a projektekben.
  • Fizikai Megvalósítás: A Westinghouse belépése önmagában nem profitál az OPUS-nak, de az amerikai technológia alkalmazása, a jogszabályi előkészítés, és a finnországi precedens mind azt jelzik, hogy az SMR-ek építése valósággá válhat. Az OPUS Csoport bevételei és nyeresége jelentősen emelkedhet, ahogy a kivitelezési fázis megkezdődik.
2. Osztalék és Árfolyamemelkedés (Magas Potenciál)
  • Osztalék: Ha a nagyszabású projektek stabil és magas nyereséget biztosítanak az OPUS számára, a vállalat képessé válhat stabilan magas osztalékot fizetni a jövőben.
  • Árfolyamemelkedés: A hosszan tartó, stabilan beáramló bevételekre vonatkozó várakozások miatt a befektetők felértékelhetik a részvényt, a cég kockázati profiljának csökkenése mellett. Az SMR-projektek hírét a piac már most is árazni kezdi.

Betgyuri magánvélemény 
betgyuri
betgyuri 2025. 11. 08. 11:41
Mint betgyuri az írásaim  nem minősül Befektetési tanácsadásnak   :) 
Kízárolag a magánvélemyényemet tükrözi, a tévedés jogát fenntartom.   

Topik gazda

betgyuri
betgyuri
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek