Nagyon bízom a fiatalokban, de ilyen vén marha is mint én áprilisban rendezzük az ideológiai kérdéseket, visszaszerezzük az M1-et, egy normális műsor nincs rajta.Régen az volt a kedvencem, meg a Duna.Persze arra is kiváncsi vagyok, hogy a közpénz hogy veszti el közpénz jellegét, ezt gondolom az Uraknak majd újra el kell magyarázniuk...a megfelelő helyen.
A "baloldaliság" a kapitalizmus idején arról szól, hogy lejjebb kell terelni a társadalmi igényeket, mert a rendszer nem fog többet bírni a közel jövőben, illetve ennek keretében könnyebb központosítottan irányítani a folyamatokat. Természetesen ekkor a háttér emberek ugyanúgy szépen "eléldegélnek", de azt nem teszik a kirakatba, helyette ott szerepelhetnek a politikusok, a bürokraták álszent, képmutató műsorokkal. A jóléti, lefölöző társadalmak nagy valószínűséggel már túljutottak a csúcson, az ezen térségekben (is) jelentkező demográfiai problémákkal és abból eredő következmények (nyugdíjrendszer összeomlása, azaz örülj, ha egy-két évet kapsz majd a végén, ha van egészséged), valamint a fejlődő világ "beindulásával" olyan nívót veszít a térség, hogy az irányításhoz új társadalmi szisztémát próbálnak "ráerőltetni" a társadalomra és még el is magyarázzák szépen, hogy az jó lesz neked, ha kevesebbel beéred és idomulsz az új elvárásokhoz. Persze, addig is mennek a próbálkozások az erőforrások irányítás alá vonásával, most éppen az egyik legkisebb népsűrűséggel, de legnagyobb erőforrás potenciállal való térségért futnak versenyt, amelyet első körben egy bomlasztással (ruszinok egymásnak esnek) és azon keresztül generált konfliktussal próbálnak benyelni. Érdemes megnézni, hogy ahogy elzárják az olcsóbb erőforrástól az európai térséget (amíg nem ők adják el ugyanazt majd később kétszer annyiért:), rögtön megjelenik az Exxon Irakban, hogy majd onnan bízniszelje az új erőforrásokat.
Ezt tudtam, ezért írtam, hogy az esetükben nincs analógia az Opus-szal ilyen téren jelenleg. Igen a volt főnököm, aki egyben tulajdonos is volt, mindig mondta kaján vigyorral, hogy a "Wallisos" fiúk.
Most értem haza,ma nem voltam gép közelében,és örömmel konstatálom,hogy szépen visszaerősödött.Úgy látszik hatott a tegnapi dorgálásunk.Bár az is közre játszik,ahogy nézem,hogy nincsenek nagy eladó pakkok.Hajrá,csak így tovább.
NEW OPUS GLOBAL