Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
kajli_man
kajli_man 2026. 04. 06. 08:58
Előzmény: #137477  pomperj
Én azt olvastam, hogy a műtrágya para jobban odaüthet, mint az, hogy drágábban tankolunk, mert mostanában van talán vetési szezon (szieszta esetleg erősíts meg, vagy cáfolj), aminek a végén durva élelmiszer infláció és hiány is lehet késleltetve az év második felében.
Borisz 2026. 04. 06. 08:24
Előzmény: #137478  szieszta
Az a boaj, hogy nem csak képzeli. Láthatóan bármit megtehet, és az emberiség csak hüledezve nézi.
Már-már a Jóistent a kanyarban előzi, és második helyre szorítja vissza. Én azért a Jóistennek szurkolok.
szieszta 2026. 04. 06. 07:59
Előzmény: #137477  pomperj

A pénz nem vész el, csak más zsebekbe kerül. Ha az emberek magasabb árat fizetnek valamiért, azt valaki meg is kapja és azt ő fogja költeni.
Még az is elképzelhető, hogy mindenhol ársapkát fognak bevezetni, vagy az extraprofiot megadóztatni.
Már több helyről hallom, hogy aki jól jár a háborúval, azt megadóztatják.
Annak ellenére, hogy ezt mindenki a saját bőrén meg fogja érezni, én örülök, hogy trumpot megszorongatják. Mindig is utáltam, hogyha valaki el van szállva magától és a világ urának képzeli magát.
pomperj
pomperj 2026. 04. 06. 07:47
Előzmény: #137448  ALANFED
Inkabb az a gyanum, hogy a tozsdek eddig alulbecsultek a haboru varhato kovetkezmenyeit.
.
1)Az inflacios szamokban meg semmi nem latszik, de hamarosan fog. 
Napi 105m hordo a fogyasztas, havonta 3100m hordo kell, ennyi olaj lett dragabb,  hodonkent 60$-al.
Az vilagmeretekben havi 180Mrd$/ho tobblet kiadas. Ezt el  kell venni valahonnan.
,
Adot egyik kormany sem akar emelni, marad a tartalekok eladasa. US treasury tartalekokat,  allami
Alapokat fognak eladni. A maganemberek tobbet koltenek a kutaknal, kevesebb jut reszvenyekre,
sot, egyesek eladasra kenyszerulnek. Lefogy a csekkszamla, hitelkartya adossag no, a bankok
hamarosan emelik a kamatokat.  Mindenhol kevesebben es kevesebbet fognak reszvenyt vasarolni.
.
2)A cegek eddig nem nyilatkoztak, meg nincs sorozatos profitcsokkenesi elorejelzes. Eddig.
De nekik is dragabb az energia, a csomagolo anyag, a szallitas.. Aprilisban jon a Q1 jelentes, 
es nagyon sok ceg lesz ovatosabb. Csokkentik a profit varakozasokat, casht tartalekolnak. 
Kevesen fognak osztalekot emelni. 
A Q1 negyedev meglepoen jo lesz az Energia szektorban, tartja magat az Utility,  de a tobbi 
szektorokban gyengebb lesz a vartnal. A kilatasokat a cegek egy resze viszavagja.
.
3)Summary: konnyen lehet, hogy Apr. vegere  ujabb  8-10%-os tozsdei eses lesz, 
mikozben az olajosok az XLE Energia indexet,  az eddigi 44-->60 rally utan tovabb nyomjak felfele.
Az iden a legjobb szektor eddig az Olajszerviz, Aluminium, Banyaszat, Gold.
Padre47 2026. 04. 06. 07:24
Előzmény: #137475  TozsdeMagus
Elfogadom extremebb számokat is fogunk látni amit tovább fokozódik a helyzet. Általában nagyon alsó becslésekkel számolok lejjebb volt említve pompej hozzászólásában 150 körül is bármennyi lehet.
Van longom picike nem tagadom én is úgy vagyok vele nyerészkedek a káoszon viszont nekem nem a felszúrás miatt kell egy árszint hanem egy sáv ami alapján minden mást is nézni kell ami az olajjal kapcsolatos. Tartós elhúzódó több hónapos idötáv tekintetében reálisabb hogy rommá sortolják és bőven 150 alá. 
Nem sok felelős gondolkodást nézek ki a felső vezetőkből de talán 1 dolog amit megtanultak ha nem szabályozzák az olaj árát és nyomják lefelé mesterségesen az egyszerre rossz az import és export függőnek is, lényegében mindenkinek. 
Senki sem szereti ha a gazdasági növekedését megeszi az infláció.
TozsdeMagus 2026. 04. 06. 02:45
Előzmény: #137472  Padre47
Minden tiszteletem a tiéd igy ismeretlenul is.Latszik hogy tanult okos ember vagy , de egy dologban nem ertek egyet veled.A 120$ tol joval tobbre szamitok
Moka_Brikka
Moka_Brikka 2026. 04. 05. 23:39
Előzmény: #137464  pomperj
En ezt a ciklikusságot figyeltem meg NG-ben. Ha marad ez a ciklikussága, akkor az igazi kitörés még nem most lesz.  https://x.com/brikka_trading/status/2040906299034976530?s=46&t=xPozLWAVhDSw9YLqRGF_Ew
Gaben1 2026. 04. 05. 22:20
Előzmény: #137463  pomperj
Köszönöm!!
Padre47 2026. 04. 05. 21:41
Valami biztosan nem úgy alakul ahogy a pentagon kiszámolta, mert hetfő este volt a határidő ebből lett a keleti part szerinti kedd 20 óra ami szerda hajnal. Egyre inkább tolódik a határidő. A piac hétfőn amerikában majd alacsony likviditásnál jól átmozgat mindent kedden magas volatilitással számolok. A piac jelenleg egy lokalizált konfliktust és akadozó energiaellátást áraz, ahol az olaj ára megáll valahol $120 körül lehet felszúr időszakosan, és a hajózás hamarosan vagy kiszámitható időn belül helyreáll. Viszont egy átfogó támadás az elektromos hálózatra sótlanítókra, vagy akár olaj infrastrukturákra, az a keresleti oldal összeomlását és a kínálati láncok végleges elszakadását jelenti. ​Ha a Hormuzi szoros tartósan zárva marad a káosz miatt, az nem csak drágább benzint jelent, hanem leálló gyárakat kínában és európában.​ A piac szerintem elöre sosem árazza be a valódi emberi szenvedést, amíg az nem kezd el látszani a fogyasztási adatokban és a politikai stabilitásban.
Végülis egyre több tanker kelt át a szoroson ez lehet bekavar a tervezésbe mert zárva sincs de nyitva sincs. 
A piacok ezt vajon hogyan fogják lereagálni...
hellforceone 2026. 04. 05. 20:46
Előzmény: #137469  TozsdeMagus
Én 500at kalkuláltam, rossz esetben 1.000.... literje, nem hordója 😂😂😂
TozsdeMagus 2026. 04. 05. 20:44
az OMV AG .... 23 eves ellenalast vitt at!!!( 60€)
Most 63€
Innen mehet 100€ fole!
TozsdeMagus 2026. 04. 05. 20:42
Előzmény: #137462  pomperj
250 es 280$ koze fog menni a Brent Olaj!
En oda szamoltam ki
Placi82 2026. 04. 05. 20:20
Előzmény: #137467  TozsdeMagus
Én speciel tudtam mi lesz ebből az elején . De elég nehezen lehetett lekereskedni. Mert döbbenet volt számomra hogy a piac 12 edjere is elhitte hogy Iran megsemisult és már békéért könyörög, amit aztán másnap jött a cafolat 100%ban.
Ez 1-2 szer  oké volt, de hogy tízedjere  is mozogtak a piacok brutálisan, volatilisen és ugrottak minden egyes Trump  mondatra , ami ugye én tudtam hogy nem lehet igaz, de gondolom így akart kimaszni a mocsárbol amibe belekeverte magát. De sajnos a piac totál a lekovette ezeket..... Szóval hiába tudta az ember hogy nem úgy van, a piac elhitte Trump napi bejegyzését és úgye mint mindannyian tudjuk a piaccal szembe menni nem okos dolog. Szóval tudni tudni lehet, de a piac nem racionális alapokon nyugszik hanem Trump bejegyzésein, és  narrativakon... 
... Na azt számolja ki valaki,  aki  tudja!! :)), és ha ki is számolja, akkor is  képes 180 fokos fordulatot venni, nyilatkozni  24 órán  belül  Lehetetlen.... 
TozsdeMagus 2026. 04. 05. 20:06
Előzmény: #137465  guantanamo
Nekem is pont ez jutott eszembe!
☺️☺️☺️😁😁😁😁😅👍😅😅🤣🤣🤣
Itt szerintem a fuggony mogott brutal nagy baj lehet ha mar igy nyilvanul meg! 
MI meg sok mindenrol nem tudunk
Placi82 2026. 04. 05. 19:48
  "" Kár, hogy nem veszíthet, és pusztulhat el mindkét fél," így emlékszem valami ilyesmit mondott  H. Kissinger a háború végén. Ugye? Tiszta "" demokratikus és liberális gondolat volt már akkor is "" ja nem.... Olvastam, elég sokat róla anno profin ugrasztottak össze Irakot és Irant, hagy írtsak egymást. Azért az igazságot ne hallgassuk el. Khmm... Bizonyos körök, bizonyos  geopolitikai  érdekei mentén tört ki a háború, de sajnos senkit se  érdekelt milliók  halála.. Khmm... Igaz?
2) összesen volt kb 800.000 halott, mindkét oldalon. Iranban konkrétan eltűnt a 20-25 éves generáció... 1.5 millió volt megnyomorodott, és sebesült. 3)USA akkor Szaddamot támogatta, ne felejtsük el, akit később likvidalt, mikor útban állt!! Khmm. Ugye nem is volt ott vegyifegyver, de akkor már kit érdekelt de Kissinger mondata  csak azért csengjen mindeki fülébe, hogy működik a "RENDSZER". 4)Basra tengeri kijaratért  Irán 200.000 halottat aldozott rá, én így tudom, és Irak végül vegyifegyverrel  visszarezte 1988ban talán. USA adott Iraknak az iráni csapatokról műholdas információkat tudta, hogy Irak vegyi fegyvert akar  használni és adott nekik   kettős felhasználású vegyi anyagokat pl. mustárgáz és mocskosul durva ideggáz alapanyagokat Szaddamnak... Khmm.... Határok  végül változatlanul maradtak, Irak és Irán egyaránt meggyengult kihalt egy komplett férfi korosztaly, mindkét országban de USA érdeke érvényesült...... Akkor esett le Khomeini Ajatollahnak és Szaddamnak is hogy mekkorra luzer  balekok voltak, és csak parasztok voltak globális  nagytőke geopolitikai  sakk tablajan  Én úgy gondolom lassan tanultak a Szunita országok is és  ahogy várható volt, és a Síita(Irán) országok is. Aki érteni akarja a Síita vallás lényeget és Iráni felfogást jelen helyzetben az olvassa el a Karbalai csata történetét 680 körül..
Történelmi kitekintes segít megerteni a várható geopolitikai összefüggéseket , ezért írtam másik topikban hogy ez nem 2 hetes  USA győztes villámháború lesz, és a tőzsde lt is le lehetett volna gyönyörűen modellező, csak hogy naponta hazudott Trump a háború befejezésével megzavarta a trédemet, minden nap mondani valamit utána meg aznap az ellenkezőjét az nem volt jó, de most már ezt is bele kalkulátktam :)) 
guantanamo
guantanamo 2026. 04. 05. 18:14
Előzmény: #137458  kajli_man
Szepen “beszel” az elnok.
pomperj
pomperj 2026. 04. 05. 18:01
NG history chart, 20 ev, 2003-2024 kozott
.
https://imgur.com/a/ON6o38p
pomperj
pomperj 2026. 04. 05. 17:56
9)NG
A gaz arak a 2024.febr.  melypont, az 1.48$ ota egy nagy rallyval vegzodo wave(1) hullamot
 csinalt 7.8$ szintig 2026. februarig.
Azota egy wave(2) hullam alakul, annak valoszinuleg az elso (A) szakaszaban van, de meg nincs meg
az alja.  
Erdemes megnezni a HETES charton a 2020--->2024 idoszakot, ami jo minta lehet a 
mostanira, bar ez meg csak a rakovetkezo ujabb rallynak eddig csak az elso (1-2) szakasza. 
.
https://imgur.com/a/JwhAvNt
pomperj
pomperj 2026. 04. 05. 17:27
Előzmény: #137456  pomperj
8)Olaj
A haboru altal folyamatosan felfele hajtott volatilitas, a Hormuz problema nem fog elmulni egy olyan 
Iran rezsimmel haboruzva, amely 8 evig haboruzott Saddam Irakjaval, es ebbol 6 evet egy apro Basra
melletti  folddarabert vivtak minden aron, es vegen 1m halottat aldozott ra. DE megszerzeteek. 
,
Az ajatollahok lebombazasaval azt ertek el, hogy a legszelsosegesebb Forradalmi Garda vezetok,es a legszelsosegesebb tabornokok kerultek most hatalomra. 
Nem segitettek az Irani nepnek megszabadulni a vallasi rezsimtol, ahogy igerte,
hanem sokkal rosszabb helyzetbe bombaztak oket.
.
Nem tudom a politikai jovot kiszamitani. 
De abban eleg biztos vagyok, hogy az eddigi olajar csucs,147$ folott lesz (Elliott alapon) az olaj ara, 
meg az iden,  amikor  ez a wave(c) rally-hullam veget er. Utana egy 50% koruli korrekcio varhato.
Egyelore ezt gondolom a legvaloszinubb kilatasnak az olaj arara:
.
https://imgur.com/a/c2OZOZb
Borisz 2026. 04. 05. 16:43
Előzmény: #137460  Borisz
Ha csak annyit tudnak, hogy hegy gyomrában, mély barlangban, az lehet, hogy nem lesz elég információ.

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek