Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
FR73 szerda, 09:26
Előzmény: #136918  HZsooolt
Tényleg csak elképzelés, és a saját helyzezemhez igazítva, de én picivel a tl kiütési pontok fölé teszem, mert ott önerősítő leszúrás lehetséges. Ha jön egy esés, az ottani menekülés szerintem majd leszúrja. Ez ma 33400 és 30400 nálam.
Mivel már van sokkal lejjebb vett OTP-m és esetleg vennék hozzá, és hoaszúra tervezem, az én konkrét élethelyzetemben és portfóliómnál a 30400 lenne a vételi pontom.
Ha kihagyom, nekem az is jó.
todi szerda, 09:17
Előzmény: #136914  FR73
Én betettem egy tanulmányt mivel felmerült a cég neve itt a fórumban amit nem én hoztam fel. A tanulmány ír a L kilábalásról nem én. Semmiféle szubjektîv megjegyzést nem tettem hozzá.
Ha mindenáron okoskodni akarsz akkor okoskodj a tanulmány szerzőivel. Az arroganciád nem hiszem, hogy sokat hozzárak a témához.
HZsooolt
HZsooolt szerda, 09:14
FR73 érdekelne az aktuális véleményed, OTP beszállónak mi most a "terv"szinted? köszönöm Möszijö :)
Beze
Beze szerda, 09:12
Előzmény: #136916  pomperj
János köszi. Áll a dax is 24000 fölé kicsivel?
pomperj
pomperj szerda, 08:55
Előzmény: #136886  pomperj
SPX daytrade
Marad a tegnap zarasi elemzes: lefele 3 hullamos a-b-c korrekcio lett, ez  az utolso kesz alakzat,
es utana ugy nez ki, hogy elkezdodott (C) hullam felfele, aminek az elso (i-ii) hullamparja is elkeszult.
Ma (iii of C) kellene induljon felfele.
,
NDX es DOW ugyanez a szerkezet, csak NDX kicsit gyengebb,  DOW erosebb,
szoval ha tenyleg (iii) felfele  megindul, akkor  DOW-t vagy Mag7 papirokat kell ma daytradelni.
,
https://imgur.com/a/w1GNMGA
.
Kicsivel tobb hir van haboru befejezesrol, mint a tovabbi  eszkalaciorol. Ez segiti a recovery eselyet.
.
2)Kina 
SSEC napos charton szep a-b-c alakzatot csinalt januar eleje ota. 
Talan meg egy kis (iv-v) esessel szebb lenne a wave(c) vgenek a formaja, 
de ma mar 2 napja  emelkedik, es jo momentummal  felpattanast mutat. Uj csucs varhato.
.
https://imgur.com/a/n9RSh37
.
A HangSeng hasonlo, de kisse zavarosabb szerkezet; de a lenyeg az, hogy itt is a rally folytatodni fog.
.
https://imgur.com/a/yZSiFuJ
TheSnake2020 szerda, 08:48
Előzmény: #136912  FR73
Várjuk meg a hónapos és  a negyedéves gyertya végét.  Nehogy meglepetés legyen.  Pozitív. Azért itt baromira olcsó. Kb. ezt a szintet kellett hoznia ahhoz , hogy elinduljon a hónapos rés irányába.  Elég nagy az utálat, akinek nincs Kötvény helyett szerintem itt vehető.  A 20 alá lehet,  hogy benez,  alatta a jelentős esés esélye szerintem kicsi. Ha bejegyzés, megint megveszem.  Technikailag kicsit tuladott.
FR73 szerda, 08:48
Előzmény: #136913  todi
A belépési pont mindig fontos, akkor is, ha hosszúra veszed. 2 hónapja 27 euró volt, most 21 euró, de a héten volt 20 euró is. Ez 15-20% különbség, szerintem ez még hosszúra is számít.
2 hónapja is lelkes voltál és implicit sugallva megindokoltad, hogy lám ez jó, ezt most venni kell. Mikor bátorkodtam megjegyezni, hogy azért van olyan lehetőség is, hogy megy még lejjebb, akkor ezt mindenféle tudományos magyarázattal próbáltad elnyomni. Aztán mára kiderült, hogy tudott ez még esni.
És innen jönne az L alakú lassú kilábalás?
todi szerda, 08:38
Előzmény: #136912  FR73
Ez egy tegnap megjelent tanulmány Beyond Ormuz címmel tehát gondolom  beleszámolták a háború lehetséges forgatókönyveit.
Leírják, hogy nem v felpattanásra számítanak hanem lassú stabil növekedésre és nem tradere ajánlják hanem buy& hold stratégiára.
A Societe Generale kb 2/3 napja írt egy elemzést és azt valószínűsíti, hogy 4% infláció alatt az EKB nem fog kamatst emelni mert a gazdasági kár erősebb lenne mint sz inflációs.
FR73 szerda, 08:30
Az elmúlt 10+ évben vagy 100x leírták az elemzők, hogy a német lakáspiacon erős a kereslet.
A VNA árfolyamát ez nem érdekelte. Ami számított, az a kamatszint, amikor 2022-ben emelkedett a kamatszint, VNA ment a mélybe. Amikor lazított az EKB, akkor ismét felfelé. Most, hogy EKB belengette a kamatemelést, megy is az árfolyam lefelé.
Tehát a VNA-val a kamatszintre és kamatvárakozások alakulására fogadsz, nem a német lakáskeresletre. Szvsz.
Corleone8711
Corleone8711 szerda, 08:28
Kifogytak az elhárító rakétákból, a zsidók is már a közép hatótávú Dávid Parittyájával smucigoskodnak, 1 hónapos kamúval próbálkoznak amíg pótolnák valamennyire az elhárító rakétákat, Irán ha kitart még pár hétig, nyert. https://www.investing.com/news/economy-news/witkoff-and-kushner-working-on-onemonth-iran-ceasefire-mechanism-report-says-4578647
Fabrizio66
Fabrizio66 szerda, 08:26
Novo hír
új gyógyszerjelölt (UBT251) a kínai Phase 2 vizsgálatban. kb. 2x jobb fogyásban
Ez a hír azt mondja: Novo is játékban van next-gen szinten (ugyanaz a “next step”, mint amit az Eli Lilly csinál (tirzepatide után tovább)).
Ma-holnap lehet egy rali, tekintettel hogy osztalék is pénteken
FR73 szerda, 08:18
Előzmény: #136908  todi
A kereslet erős, ami jól hangzik, de ez egy gumimegfogalmazás.
Ha pl jönne egy stagfláció (nő a munkanélküliség és az infláció miatt magas a kamat is), akkor ez a bizonyos erős keresleti oldal alacsonyabb árakat tudna megfizetni.
todi szerda, 08:06
Előzmény: #136907  todi
Ami lemaradt az előbb az elemzésből:
Célár: Az AlphaValue (a Baader Europe-pal együtt) 34,10 eurós célárfolyamot határozott meg a Vonovia részvényeire, és a részvények megvásárlását javasolja.
* Vétel-tartás stratégia: Az elemzés a lakóingatlan-szektort vétel-tartás lehetőségnek tekinti, mivel a németországi lakáshiány továbbra is erős keresletet generál.
todi szerda, 07:52
Én Vonoviában érdekelt vagyok nem titok.Az Alphavalue készített a héten egy 75 oldalas tanulmányt a Vonoviáról az iráni helyzet kapcsán.Az Ai segítségével készíttettem egy összefoglalót a tanulmányról. Mindenféle kommentelés nélkül.
AlphaValue AI elemzés összefoglaló
Az AlphaValue „Beyond Ormuz (II)” elemzése mélyreható, stratégiai változást vázol fel a lakóingatlan-szektorban, amely túlmutat a puszta számokon. A jelentés a következő főbb megállapításokat is tartalmazza:
1. A V alakú fellendülés vége: Az elemzés azt mutatja, hogy az ágazat nem gyors fellendüléssel néz szembe, hanem a stabilizáció után lassú, de biztos L alakú fellendülésen megy keresztül.
2. Vezetői kontroll: Egy külön fejezet a Vonovia új vezérigazgatójára összpontosít, és hangsúlyozza, hogy az agresszív terjeszkedés korábbi korszakát hatékonyabb tőkeallokáció (kevesebb adósság, több saját tőkével finanszírozott felújítás) váltja fel.
3. Értékesítési nyomás: A Vonovia továbbra is kénytelen lesz értékesíteni bizonyos portfólió-összetevőket (körülbelül 3 milliárd euró értékben) ahhoz, hogy hitelfedezeti arányát (LTV) a kritikus 45%-os küszöbérték alatt tartsa, még a háborúval kapcsolatos bizonytalanság idején is.
4. Bérleti díjak szabályozása és szabályozása: Az elemzés a németországi politikai környezetet vizsgálja, és arra a következtetésre jut, hogy a lakáshiány olyan súlyos, hogy a szigorúbb szabályozások ellenére is garantált az évi 3,5–4%-os bérleti díjemelés.
5. Energiahatékonysági prémium: Az elemzés kiemeli, hogy az ingatlanportfóliók korszerűsítése (szigetelés, hőszivattyúk) nemcsak költségekkel jár, hanem növeli az értéket, és megvédi a nettó eszközértéket (NAV) az értékcsökkenéstől.
6. Finanszírozási rés: Az elemzés egy kritikus problémára mutat rá: A kötvényhozamok és az ingatlanhozamok közötti különbség csökkent, így a részvényárfolyamok minden eddiginél érzékenyebbek a jegybanki kamatlábakra.
7. Iparági összehasonlítás: A jelentés szerint a LEG Immobilien és a Gecina relatíve drágábbak, mint a Vonovia, ezért a Vonovia továbbra is „alulértékeltnek” számít az elemzői modellben.
8. Infláció elleni védelem: Az elemzés szerint a lakóingatlanok jelentik a legjobb „biztonságos menedéket” egy esetleges háborús eszkaláció okozta infláció esetén, mivel a bérleti szerződések részben indexáltak.
9. ESG besorolás: Az AlphaValue minősítési rendszere alapján a Vonovia az egyik legmagasabb fenntarthatósági pontszámot érte el. Ez egy kötelező vételi kritérium a nagy intézményi befektetők (BlackRock stb.) számára.
10. Likviditási stresszteszt: A dokumentum végén egy szimuláció található, amely azt vizsgálja, hogy mi történne, ha a tőkepiacok hat hónapra teljesen zárva lennének egy konfliktus miatt. Az eredmény: A Vonovia likviditási tartalékai továbbra is elegendőek lennének a vállalat fenntartásához.
kajli_man
kajli_man szerda, 07:05
Előzmény: #136891  pomperj
Köszönöm szépen. Nincs VNA-m, csak gondoltam diverzifikációs célból egy európai részvény jól jöhet majd idővel a portfólióba nyugdíjig' buy and hold szemlélettel.
MrSomm szerda, 06:11
Mediators from Turkey, Egypt and Pakistan are pushing to have a meeting arranged between U.S. and Iranian officials in the next 48 hours, but both sides remain far apart. Pakistan offered to mediate peace talks between the U.S. and Iran to end the war, an overture that was amplified by President Trump on social media.

The U.S. sent Iran a 15-point plan to end the war, which centers largely around previous Trump administration demands of Tehran.

Gulf Arab states are growing alarmed by Trump’s eagerness to do a deal. The leaders of Saudi Arabia and the United Arab Emirates are lobbying Trump to stick with the war until Iran is sufficiently weakened that it won’t pose a threat.
totem_is_back
totem_is_back szerda, 00:50
Közben aranka megindult felfelé, lehet örülni.. rányitottam még longot.
Placi82 szerda, 00:09
Előzmény: #136900  JackOne
Termőföld más tészta. Enni muszáj .így igaz. Mondjuk a föld alapú támogatás és a natura 2000 ,és kamatment a földvásárlási hitel miatt ezt se jelentenem ki  ily bátran.....:)
De ezt nem változtatja meg Brüsszel.....
Oh wait, de  alllitolag , ezt csökkenteni akarják , a földalapú és agrár támogatásokat mert másra ment el a pénz...Ukrajna bejön,ott 100.000 katasztralis hold termőföldek vannak egy tagban . Nálunk 500 kat.hold sincs :( esélyesek vagyunk velük szembe majd .nem hiszem.
Szóval ,óvatosan azért mi a hard assett likviditási Szaharaba.!!!
Ha nincs kamat realban ...de hát van ,lassan 10 Y USA bond 4.5%. Német kötvény meg 3.15? %most így fejből....
Nem is emlékszem 17 éve volt ilyen magas a kamat?
És állítólag növelni akarják?még tovább és tovább ?
Placi82 kedd, 23:57
Előzmény: #136898  v.tomi
Nem emlékszem 2008 ban satortaborokra a Margithíd alatt ...
 De arra igen hogy 6 évre eltűntek a vevők. Szinte semmit se lehetett eladni csak brutál alacsony aron...
Oké  mert Frank hitel és egyebek...
És Írorszagban is?
. Sőt egész Eurózónában is  évekig .....?
Vonovia miért esik mint a kő, pedig amúgy atom stabil Német  cég?. De usaban is ingatlanos , cégek zutty.
Miért . ? 
Elárulom mert van olyan időszak mikor mindenki T-bill ben meg cashben ul a piramis tetején  a piramis alján pedig az  illikvid ingatlan áll ....kb legalul....
Nincs baj, ha nem volt előtte orbitális hitelezési boom.....
Oh wait , de volt a történelem legnagyobbja.. .....és mindegy hogy most alacsonyabb kamaton, de a hitelösszeg is sokkal nagyobb volumen és a munkanélküliség borítékolható .....hát nem tudom...
Azt stimmt hogy cash is the king , de azért 300-400% euróban is emelkedő ingatlanárak stabilak lennének ??Khmmm..
Kaliforniában a Napa völgy kies városában vagy Long Islandon még csak csak hard asset nek minősül  na de itt???:)
totem_is_back
totem_is_back kedd, 23:56
" DE Gyanú: Trumpék bennfentes kereskedés miatt támadhatták meg Iránt - Hírmix "
https://www.youtube.com/watch?v=alo1DN39P9g

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek