re:vono vs. tobbi (FRO,BAT,...). Kicsit sem erem a REIT-et de ezzel egyutt is latom a potencialt a vonoviaban. Viszont azt nem, mennyivel jjobb, vagy jobb-e mint a tobbi osztalek es arfolyamnyereseggel kecsegteto, nevesitsuk pl. FRO vagy BAT. Vonovia osztaleka nem kimagaslo, jelenleg ugyan osztalekado mentes a nemet KStG par.27 alapjan de ez nincs kobe vesve bar az elemzok ezzel szamolnak 2026ra. Ha ez nincs akkor talan mar vesztes is mert a nemet 26.375%-os forras es szoc.sarcot gyakorlatilag lehetetlen visszaigenyelni (pontosabban a magyar 15% beszamitasa utani maradvanyt). Ez ha nincs kozel 30% veszteseg ami osszemerheto az USA kettos adoztatas hianya miatti levonalassal. A BAT-nal nincs a forrasado osztalekra levonas leven brit, van egyezmeny. Masik kerdes, ami nem vilagos szamomra. hogy ha a fenti pont alapjan fizet osztalekot a vono, nemet forrasadomentesen (TCOM detto), akkor az az adotorvenyek (es a segedem szerint) valojaban tokejuttatas tortenik amivel a reszveny bekerulesi arat csokkenteni kell eladaskor (tehat halasztva, de megfizetodik az ado). Na itt veszik el nalam a vono osztalekelonye es innentol szamomra egy arfolyamspekulativ reszveny. Ugyan csodalkoznek, ha ezt a dolgot a brokercegek kezelnek es mivel a NAV a brokerceg altali adatszolgaltatasbol dolgozik, ez kerul a hivatalos ajanlatba (vagyis nekem adotanacsadoi tudas kell hogy ezt kezzel korrigaljam). Elvileg. De a NAV-nal ezt biztos tudjak. Kerem javitani, mit gondolok rosszul...
En nagyon bizok benne, hogy ez done deal es megyunk emelkedve a januarba. Ahhoz kepest, hogy mennyit szamolgatok, ezeket en sem probalom megbecsulni, hogy mennyit erhetnek. Nagyon sok a valtozo. De az ilyen cegek tudna irracionalisan magasra emelkedni. Lasd Tesla esete. Hatalmas potencial van bennuk, ha a tobbi allam elkezd lazitani a szabalyokon. Illetve ha be tudnak torni Europaba. Szerintem ezt jelenleg szinte lehetetlen megbecsulni mennyi extra bevetel lehet. Bar en nem elek vele, de sokat elmond szerintem, hogy Angliaban az utcan setalva szinte allando fu illat volt, amikor 10 eve ott eltem. A nemeteknel lazult a szabolyozas nem olyan regen. Svajc is eleg laza, mindenhol CBD shop van. Kanada + USA + EU az egy milliardos gazdag piac. Ha valaki szereti a cannabisal kapcsolatos poenokat, ajanlom 2Chains videoit. Plusz rengeteg termeket kiprobal, ami jol mutatja, hogy mennyi mindenre lehet majd szamitani termek szinten.
TLRY es CGC Ha kitor ma, es megy legalabb 15%-ot feljebbre, akkor a piac erosen sejt valamit, (atsorolas) es a tegnapihoz meg venni kell; egyelore szereny nyeresegben van a pozicio, de ebbol sokkal tobbet is ki lehet hozni, ha tenyleg atsoroljak 1. kategoriaba. A mostani fundak nem sokat szamitanak, mert oriasi elmozdulas lesz a bevetel soron. Akkor az ev trade-je is lehet. . https://imgur.com/a/nM2VBCA
Nem tudom, hogy van-e benne 5-10 mrd potenciál.... Azt tudom, hogy a tőzsde (főleg USA) évek óta el van szakadva a valóságtól, számolgathatok/számolgathatunk akármit, ha valamire rávetik magukat az mesés magasságba mehet és nekem/nekünk abból kell pénzt csinálnunk. Szóval cannabisosok esetében megmondom őszintén még a jövőbeni számokat sem próbáltam megbecsülni (tudom nem szép dolog, de így van ez az igazság). Annak próbáltam utána járni mit is jelent valójában az átsorolás, ezt is inkább csak a magam megnyugtatására. Ha a költségeket már letudják írni (mint a többi adózó), akkor már lényegesen jobb számoknak kell produkalniuk mondjuk a 2026 q2-es jelentésekben (feltéve, hogy Trump idén még elkezdi az átsorolást) és ezzel meg is magyaráztam magamnak a mostani emelkedést és nyugodtabban nézem az árfolyamot.
Hülyeséget írtam a vertikum tippre, hiszen rengeteg cég nincs is tőzsdén, és versenyeznek külföldiekkel is, etc. Inkább arra korrigálom, vajon az említett tőzsdei cégek átlagban duplázhatják -e az árbevételüket? Van -e annyi kakaó a reschedulingban? Vagy akár sokkal több? Pomper Jani írt egyedül tippet, hogy 5x vár árban. De azt is hozzátette, talán más is, hogy majd a rendelettel vagy "erős hírrel" szállnak be.
SPY daytrade Zarasra lehet igy nezni az ED alakzatot: meg egy leszuras hianyzik az ED vegere, aztan rally . https://imgur.com/a/Rm1FYTL . A futures viszont mar erdemben kesz ED, elorebb haladottnak tunik, es Mikulas-rally indulasat igeri . https://imgur.com/a/Jvb7Y8T
Köszi, megnézem. Tilray is valóban javuló trendben van működési eredményben, de nem tudom hova tenni a pár negyedévente befigyelő 1 - 2 mrd rendkívüli ráfordítást. Így alakult ki az 5 - 10 mrd negatív retained earnings a többségénél. De lehet, hogy akkora potenciál van az átminősítéssel, hogy eltörpül ez az összeg. Mert akár egy 50 - 100 %-os bevételnövekedés mellett is a profit óriásit javulna a mérethatékonysággal, általános költségek csökkenésével, stb. De van -e ebben az átsorolásban termesztőtől a kiskerig az egész vertikumra nézve mondjuk éves 5 - 10 mrd revenues potenciál? A többi hatás nehezen számszerűsíthető (pl. hitelképesség, egyéb szabályozók). De azért most az éves bevételük 0,2 - 1,0 mrd között mozog, ahhoz képest viszont nem elhanyagolható a kumulált veszteség.
Vonovia A fundas megkozelites, amit todi alkalmaz, lehet ervenyes es lehet jo elgondolas a jovore nezve, majd egyszer valamikor; de, most a piac most nem annak a logikanak megfeleloen viseelkedik. Nem erdekli az, hogy a lakasallomany esetleg tobbet is erhet mint amire ertekelve van; de, nagyon is erdekeli a gyenge nemet gazdasag, es a magasabb 10Y hitelkamat profit-lenyomo hatasa. . Amiota itt VNA rendszeres tema, kb. okt. ota, ket dolog tortent. 1)A Nemet 10Y kamat 2.55-->2.85% felment. Erre szamitani lehetett a chart alapjan, lasd aug.8 es Dec.8 chartok, a DE10Y kamatrol. Ez kalkulalhato riziko, es szembe-szel tenyezo volt. . 2)Amiota a kamat emelkedett, a VNA arfolyam lefele esett. Nem keveset, augusztus ota 6 pontot, az -20%. , A Jo eset az lenne, ha a FED meg lejjebb viszi a kamatot, es az ECB elkezdi kovetni, akkor talan ezt kovetni kezdi a Nemet 10Y kamat is. De, ahogy az USA-ban most van, ott nem esett a US10Y kamat, nem kovette a FED kamatvagast. Egyelore VNA-nal szerintem kivaras van, mert a masodlagos tenyezok mint telitettseg es berleti dij alakulas nyilvan nem rossz, 5 ev alatt 4.1-->5.1Mrd-ra nott a bevetel, ez evesen 4-5% novekedes. Itt nem kellene kenyszer-eladast se, es lelkes vetelt se inditani.
Köszi a tippet, nem ismertem, ránézek GLASF-re. Kicsi cég, de szépet ment csüt zárótól, kb. 70 %. A TLRY, CGC, GTBIF 60 - 65 % körül, ACB és SNDL csak 20 %-ot. Viszont ugye hétfőn estek, meglátjuk a maival kijön -e a sorminta, vagy "a legjobbak" már megközelítik péntektől a duplát.
Musk zsenialis, a Tesla lefele tarto iranyban van, majd nezzetek a Q4-et, megis ATH kozeleben. Mindenki az spaceX IPO-rol beszel, tudja mikor kell bedobni. A Tesla nagyon fair boven tulertekelt erteke is 10% a mostaninak.
Dec 22-vel bekerül LAC az S&P/TSX Composite indexbe.... jelentsen ez bármit is.. ...valamint dec 15-ei hír, hogy a kormány még több pénzt akar a bányászokba tenni...
Így van azt a terepet teljesen leuralta a NER, ők egyelőre végtelen forrással rendelkeznek, a gazdaságos működtetés nem szempont. Kiváncsi vagyok mekkora felfordulást fog okozni ezen a terepen a kormányváltás.
Teljesen igazad van, az ilyen tipikusan európai problémák miatt mondom azt, hogy inkább ott fektetem be a pénzem, ahol nem vagyok kitéve a baloldali közpolitika szeszélyeinek. A tőke biztonsága szempontjából szinte ijesztő hasonló törekvéseket olvasni.
https://www.msn.com/de-de/nachrichten/politik/erm%C3%B6glicht-keine-enteignungen-cdu-und-spd-legen-entwurf-f%C3%BCr-vergesellschaftungsgesetz-vor/ar-AA1StA7E “„A törvény nem engedélyezi a kisajátításokat” A kerettörvény nem rendelkezik a nagy lakásállományok kisajátításáról, amelyre akkoriban a többség szavazott. „A törvény nem engedélyezi a kisajátításokat” – hangsúlyozta Stettner. „Megvédjük Berlin költségvetését a több milliárd eurós szerencsejátékoktól. Nem engedünk meg egy olyan szocializációt, amely évekre megbénítaná a várost anyagilag” – mondta a CDU politikusa. „Szilárdan rögzítettük azt az elvet, hogy minden társasházi tulajdonba vételt méltányosan és az alkotmánnyal összhangban, a piaci érték alapján kell kompenzálni” – mondta Stettner. „Ez biztosítja, hogy senki ne állíthassa többé, hogy az ingatlanokat akciós áron kisajátíthatják”
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.