Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Jagd 2025. 11. 24. 09:03
Előzmény: #130755  pomperj
Magánszemélyként bérbeadásra kiváltott adószámmal 10 költséghányad levonás után 15% az adó.Ez szerintem a legolcsóbb európán belül.Ha az oroszok elfoglalnának esetleg minket mert ettől tartasz abban amit írsz.Én ezt most elvetném.De ha mégis akkor mi lesz? Ha nem rombolják az ingatlanjainkat akkor megy minden tovább mint eddig.Tovább bérlik az üzleteinket lakásainkat minden kiadó ingatlanjainkat mert megy az élet tovább.Lehet a legjobb befektetés nem a nyugat a jelenben hanem Ukrajna.Mivel leestek az árak .Ott is ha a  meglesz a békekötés utána minden mehet tovább.Én nem adnék el itt semmit.Úgy érzem a jövőben is  a legbiztosabb és a legprofitorientáltabb  befektetés az ingatlan befektetés itt ahol az adózás a legkedvezőbb.
MrSomm 2025. 11. 24. 08:41
A kötvénypiac mintha nem karná elhinni még, hogy lesz kamatvágás 
MrSomm 2025. 11. 24. 08:35
  • Retailers like Walmart and Gap report strong financial results, indicating consumers are spending where they perceive value, despite economic concerns.
  • The National Retail Federation forecasts holiday retail sales this year to grow 3.7% to 4.2% to $1.01 trillion to $1.02 trillion, similar to last year’s 4.3% increase.
  • While some retailers face weak sales, many are offering earlier Black Friday deals and absorbing tariff costs to attract value-conscious shoppers.

•     
    https://www.wsj.com/business/retail/americans-are-on-a-year-end-shopping-spree-fc8307eb
MrSomm 2025. 11. 24. 07:47
COB announced on 21 November 2025 a refreshed project update for the Kwinana Cobalt Refinery: the base-case Stage 1 economics have been materially improved. The post-tax NPV8 figure has been increased from A$90 million to A$155 million; the IRR has improved from ~23 % to ~32 %; and the total free cash flow has been re-estimated at ~A$503 million (up from A$367 million). 
MrSomm 2025. 11. 24. 07:46
Aki UNH-t tart, annak ajánlom megnézni/meghallgatni Steve Eisman podcast erről szóló részét. Nekem elvette a kedvem a további tartástól, mert ha igazuk van, komoly strukturális problémák vannak az üzleti modellel. 
https://youtu.be/L6QSH_ZmYxI?si=NjdEcbG2NSDodOxk
pomperj
pomperj 2025. 11. 24. 07:19
Előzmény: #130750  Jagd
1000km?
1)Biztonsag a csaladnak, gyereknek, unokanak.
Kicsit paranoias vagyok. El tudom kepzelni, hogy az oroszok folytatjak a birodalom visszaallitasat.
A WW1/2 idejen Amerikai katona nem tette a labat keletebbre, mint a Berlin-Becs-Trieszt vonal.
A franciak es angolok Munchenben odaadtak Cseh Lengyel orszagot, hogy ne kelljen haboruzni.
Trump, Starmer, Meloni, Merz?  netan utodjai a szelsojobbrol, nos,  majd  meg fog vedeni?
Emlekszunk, a Budapesti Szerzodes szerint garantaltak Ukrajna szuverinitasat. Es?
.
2)80 eve a "demokrata" vilag megnyerte a haborut agressziv "diktaturak" ellen, hmmm, kiveve egyet.
Azota tartotta vele szemben a poziciot.  Kiveve  most, eloszor. De nem utoljara.
Kene szolni Trumpnak, hogy a beke Nobeldij a hosszu es jo beke-ert jar,  de nem jar kapitulacioert. 
A tortenelem tud kulonbseget tenni, ha O es munkatarsai sem.
,
3)Most KeletEuropaban draga mindenhol az  ingatlan. 
Egy 80m2 lakas ugyanannyi penz, mint 1000km-re, de jobb eghajlat, infrastruktura, biztonsag, minoseg.
Egyedi jo alkalom van. Es vissza fog allni a 2x szorzo.
Baj esetere, nyaralasra, berletre kiadas, es 1000 km egy nap alatt elerheto.
Padre47 2025. 11. 23. 22:21
Előzmény: #130752  Zoltanovitsch
A figyelő lista miatt csak pár részvény pár sorban mivel 85% devizában várakozok. 
Néhány átfedés van azokkal amiket itt látok nálam a ritka földfémeseknél a már plusszosabb nem kísérleti fázisos MP van most megtépázott kissé.
Ami inkább a gyagyám az űripar/űrbányászat. Abba nézegettem jobban. Ami abba beleszólhat beledolgozhat vagy a jövőben köze lehet hozzá a mostani helyzete alapján.
Thales Sa. Ez ismerős és a Boeing. Nagy rendszerek állami megrendelések támogatások. Műholdak kapszulák távközlési rendszerek és katonai megoldások űrtechnológiában.

Rocket Lab RKLB kis és közepes műholdak kilövése újra felhasználható elektron rakéta később nagyobb neutron ha összejön.
Redwire RDW ami inkább a robotikai rendszerek solar panelek energia termelés 3D nyomtatás állomás komponensek navigáció. Autonóm rendszerek sugárzás és hőálló szerkezetek a redwire lehet a jövő űrbányászati fejlesztője.
Rklb szállít Rdw bányaszik épít kivitelez még mind a 2 nagyon az elején van.
Totalenergies Se. TTE ez már nem minuszos 11 alatti PE stabilnak néz ki. 
Nagy beruházásokat tett zöld hidrogén, cseppfolyós metán ami spaceX metánrakétáit is hajtja, plusz napelem és akutechnológia terén és adatközpontok energia ellátása részen. Űripari részvételben szóba jöhet a jövőben. 
Mivel a bolygót már szivacsosra furták es bányászták a jövő az űrben dől el talán 1 talán több évtized mire kiteljesedik de biztos célkitűzés a jövőre nézve. 
Freszelés 2025. 11. 23. 21:27
1. QDVE.DE | Arány: 60% | Beker. ár: ~20 EUR (14–31 EUR) | Mikor: 2022/2023 javarészét, legutóbb 2024 végén | Most: 34.81 EUR
2. GOOGL | Arány: 12% | Beker. ár: 163.5 USD | Mikor: 2024-ben | Most: 299.66 USD
3. PBR-A | Arány: 10% | Beker. ár: 11.2 USD | Mikor: 2025-ben | Most: 12.04 USD
4. XMME.DE | Arány: 8% | Beker. ár: 56.6 EUR | Mikor: 2025-ben | Most: 62.54 EUR
5. RIG | Arány: 5% | Beker. ár: 3.3 USD | Mikor: Pár hete | Most: 3.89 USD
6. REMX.L | Arány: 5% | Beker. ár: 13.3 USD | Mikor: Pár hete | Most: 13.22 USD
Cash, állampapír, stb: 0.
Erősen és tudatosan fogadok a technológiára - tisztában vagyok ezzel. A célok, időtáv meg ilyesmik ismerete nélkül nehéz, de azért mégis örömmel fogadok minden esetleges építő jellegű kritikát/észrevételt.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 11. 23. 21:08
Előzmény: #130749  hellforceone
Figyelőlista! 
Szerintem is kiváló ötlet ha megosszuk meg ki mit figyel vételre (vagy mit tart)
Amit most leginkább lesek és nagy pozi kiépítésére is kapható leszek (Ha nem bénázom el megint)
NOVO: 300 DKK alatt -valahol- már venném első pakkom HA !!! lejön ismét (Eddig 2 x is elbénázam a vételt) :D Riasztó  a nagy giga lefelé trend! Többi befektető vajon hogy gondolkodik? P/E alapon már most jó lehet hosszúra! Lejjebb ha megy bővíteni merek ebből a cégből. (Persze még beszállni sem tudtam) :D 
UNH a másik nagy kihagyott ziccer. 300 felett ezt se venném de ha alá menne a diszkonttól függő mértékben építenék pozit ebben is akár nagyobbat is ugyanúgy mint NOVO ban. (Buffett) 
Piások közül  2 -t figyelek 
Diageo:  Elképesztő ezt is hogy büntetik 80 USD alatt jó vétel lehet? (Buffett)
STZ : nemrég 114 felé fibóztam mint kövi target (tévedés jogával)  ottfelé figyelni kezdek (Buffettnek van) 
A két piással az a bajom.- félelmem hogy világszinten csökkenő alkesz  -egészségtrend van. 
Ferrarit 330 alatt már  bővíteném, most nem tudja épp merre menjen a csárt. :D (358 EUR ért vettem) Így mind 2 iránynak szurkolok :D 
Cipellők:
Nike: itt is giga trend lefelé. 60 felett nem piszkálom. Nekem magas PE de ugye piacvezető stabil cégekért többt fizetünk kevesebb bevételért :) (Nemrég fél év - volt több giga insider sell)!!! 
Adidas ÚJ a figyu listámon! Ígéretes!  Szépen jön lefele de még magas PE nekem de ha  150 et jól alászúrja venném mert remek PEG, és konszenzus van rá. Olyat nem  merek álmodni  h 100 ra lejön ismét (Mint a Jeezy botránynál) de ott már zsákolnám nagy tételben.  (A 2 cipősnek vannak hasonló készletezési gondjai -margin nyomás és kereslet gyenge most 2 világvezető márka nehéz időkben egyre olcsóbban) :)  
Puma most nekem high risk alacsony hozam ezt most hagyom... 14 felett semmiképp most bizonytalan vagyok a cég jövőjét talpraállását illetően (Volt de fél év vajúdás után 0 profittal eladtam abból lett Ferrari) :D 
Csárli és a csokigyár(ak) (Csokisztorit még nem tudok) 
Mondelez a 40 túl messze van 50 közelebb 55 meg nagyon közel. 55 felett semmiképp de inkább 55 alatt nézném közelebbről.
Nestlé Ezt csak messzebből nem most lesz ez jó vétel sztem mert durva LE giga trend van távolról mondok egy 50 et. CHF ben. 
Esetleg Pandora 500 DKK felé majd... 
EU-s autósokat is imádnám de mindég megvette a piac előlem...nem volt elég olcsó nekem a kínai veszedelem és EU-s szopatás és nagy struktúrális jövőkép ködében. Most tisztul tán a köd ..de meg is vették azonnal (szvsz)  :D 
(Minden árszint úgy értendő h nem számítok semmi lufi pukkanásra -medve brummogásra- ha lesz, ezek módosulnak).  
Tévedés jogával és Üdvözlettel: 
Zoli
Sok nyerőt Srácok! :)
zsoltee77
zsoltee77 2025. 11. 23. 20:08
Előzmény: #130749  hellforceone
Érdekes portfólió, feléről sose hallottam, de érdekességképp bedobom én is az enyémet. Elég dinamikusan változik, szóval ez csak pillanatkép. Volt LAC, Micron amit eladtam, illetve Sofit folyamatosan csökkentettem. Az utolsó 6 rv az utóbbi hetek vétele, Google tavasszal vettem a trump pánikban.
Sofi: 13% +200%
Mol: 10% +10% meg az osztik
Google: 5% +77%
NVO: 5% +2%
PBR: 4% +5%
CNC: 4% +31%
UNH: 4% +20%
Tilray: 4% -20%
FISV: 3% -3%
Meta: 3% +1%
Richter: 3% -1%
Gopro: 2% +1%
Eutelsat: 2% +3%
Ez kb 60% rv, 20% állampapír, 20% cash USD,  Eur, Ft.
Jagd 2025. 11. 23. 19:49
Előzmény: #130733  pomperj
Szia János!
"EUs ingatlant tart 1000km-re Ukrajnatol" azt szeretném kérdezni tőled.
Miért van ez a 1000km es védősáv az ingatlan befektetésnél?
Nem értem
hellforceone 2025. 11. 23. 19:12
Előzmény: #130748  Zoltanovitsch
Köszönöm, sok sikert kívánok én is, igazából mindenkinek a fórumon. Szerintem nem nagy dolog így közzétenni, mindenki megtehetné, több átláthatóságot adna. Nem kell beírni összeget, hiszen nem az a lényeg, hogy valaki 1 milliót fektet be, 100at vagy egy milliárdot - részemről nem igazan érdekel, ki mennyivel játszik - a súlyozás talán a pozíció, az elképzelés "komolyságát" mutatja a portfólión belül, ennyi. És persze ez a jelen állapot, idén már nagyon sok pozíciót zártam persze, de folyamatosan veszek is. Az indexek valahogy nem annyira érdekelnek, hiszen az index olyan, mint egy "élő szervezet", amely sejtekből áll. Azért, mert most esett NDX, mert elég sok tech papír is esett (nagy súllyal bíró papírok is és ezek lehúzták az indexet), még nem jelenti, hogy minden zuhan. EPAM épp emelkedett ezen idő alatt, ADOBE nem zuhant már, mint az állat, ahogy GDDY sem, mert ezek már szerintem pont aljat építenek. Világos, estek nagyot előtte, de mindennek megvan a ciklusa, ezek szerintem pont fordulni akarnak, ha meg az index még mindig esni akar, akkor ezek valószínűleg nem fognak már további 20-30-40%-ot esni és egy halom más ilyen papír van a listámon (ezeket beírom ide szívesen, ha majd veszem őket, addig inkább nem). Európában is van pár nagy kedvencem, melyeket már szorosan követem, mert hamarosan beszállóra érettek. Semmiképp sem ajánlások, csupán ötletek megosztása. 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 11. 23. 18:33
Előzmény: #130736  hellforceone
MR Somm Kollégához csatlakozom. Szép portólió s tényleg jó ilyet látni és közzétenni. 
Grat sok sikert sok nyerőt kívánok! 
Nekem 
-OTP- túl sok likvidálni - konvertálni kéne USD +EUR és át TBSZ re. Szerencsére rég vettem így pluszos. 
-Ferrari igen kevés mutatóba ízlelgetni meg szerelem rv. -most  -5 %  
-Merck kevés most + 10 %  
-20 % cash USD ben ülök 
ENNYI :D 
Ha nagyon jönnek a medvék s a csúnyább forg könyv jön (Lehet ezt észrevenni sem könnyű így az is kockázat ha mégsem lesz medve de arra pozícionáom magam- én a kockázatok közül lehet ezt fogom választani) akkor a terv majdnem full kess- USD pénzpiaci ban mozi. Így meg lehet sok lehetőséget elszalasztok... De most én is WB leszek úgy érzem... :) 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 11. 23. 18:19
Előzmény: #130740  pomperj
Értem! Köszönöm János! 
Van KKE bankom de nem feltétlen akarom tartani.. lesek érdemes -e realizálni a viharfellegeket látva.
USA hadiipar nemrég nagyon szexi volt nekem..csak szimplán ráfelejtettem. De pont ezeket néztem korábban is. LMT-t 420 felé venném. NOC nál 450 re visszanézés lenne jó (Nekem tévedés jogával) 
Tényleg jobbak  P/E ben  (NOC PEG -je is kiválónak tűnik : Investing) 
S hadi ipar mellett 
KO, PEP, PG Colgate Palmolive defenzívekről mit gondoltok? Lassúak cammogósak nem túl szexi , de virharban jó lehet? Pl Menedékrészvényként funkcionálhatnak Cash mellett (S pl hadiipari mellett) szerintetek? :) 
(Igen a RÁBA és 4 iG-t néztem egészen horror ami ott ment. Erről bizony lemaradtam és beszállni sem mertem volna a kilövés előtt) 
mereszZenesz 2025. 11. 23. 17:48
Előzmény: #130745  Zoltanovitsch
Nem feltétlenül, de figyelni kell mert bármi megtörténhet...
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 11. 23. 17:25
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20251123/fenyes-honapok-varhatnak-a-tozsdekre-801144
Ezek szerint a FED téved, de jó idők jönnek közép távon -ha jól értettem. :) 
Érdekes scenariot- fest le (Bocsi a linkelésért) 
ORK 2025. 11. 23. 16:17
Előzmény: #130741  sosehalunkmeg
egyértelmű nyertes, főleg a lengyel piac
MrSomm 2025. 11. 23. 16:04
Előzmény: #130736  hellforceone
Elég bátor portfólió, örülök az ilyen jellegű megosztásnak, mert álatlában megpróbálom a cégéket megvizsgálni, legalább is amit nem ismerek.
Én lecsökkentettem 10% alá a kritikus ásványosokat. Két okból. Sokféle volt nagyon és egyébként is együtt mozognak és még mindig volt amin volt 50% körüli nyerő, ezeket elraktam. Azt tervezem, hogy a most megmaradtakat még bővítem valamennyivel, ha lenne még pánik eladás a jövő hetekben. 
sosehalunkmeg 2025. 11. 23. 16:01
Előzmény: #130733  pomperj
Sokan arra számítanak, hogy ha véget ér a háború,  akkor a Közép-Európai régió/rv piac nyertese lehet a helyzetnek? Mit gondolsz/gondoltok.  Köszi 

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek