DECK KöszönömJános! Szerencsére neeem! Nem nyúltam még bele. Kintről figyelem az eseményeket. :) Megvédett a sóherségem az óvatosságom (Ezért volt jó tanulópénzként megégetnem magam picit Puma rv .-el mert ez most a tanulópénz..óvatosabb lettem) :) Talán túl óvatos is mikor UNH-t Novot nem vettem. :D Most épp megveszik az esést de engem nem vesznek meg...sztem mehet ez lejjebb 80 felett meg se piszkálom ...az alatt esem gondolkodóba...ha megy, mehet nélkülem, de mindenképp érdeklődéssel figyelem! (Én is növelem a kp. arányát a porfóliómban, készülök a medvékre és vagy erős korrekciókra így ezért sem akarok mindenképp venni most(anában) mármit is) :)
Olaj es Tanker tema HA India es KIna tenyleg nem vasarol tobb orosz olajat (vagy legalabb csokkenti), ahogy igerik? akkor az a "shadow fleet" sem fog orosz olajat szallitani, ha nincs hova. Lesz egy csomo tanker meg tele az utban a tengerparti olajfomitokgoz, 1-2 hetig meg. Aztan felre allnak. . De olaj az kell, es olaj szallitas is kell. Kinanak is, Indianak is, szoval az olajszallito tankerek kereslete megugrik 1-2 heten belul. A ket orszag olaj-ellatasa az OPEC-bol indulo szallitasokra megy at. Kina olajimportja 11-12mbpd, es ebbol 2.5 mbpd orosz forras volt eddig. India Olajimportja 5m bpd, es ebbol 30% koruli az orosz, tehat 1.5m bpd. . Szoval? Hirtelen szukseg van ugy 3.5 - 4 m plusz hordo olajra, haponta. Ezt nemcsak felhozni kell az OPEC-nek, hanem szallitani is. Kezd vilagos lenni, miert indultak meg a nagy olajosok, a tankeresek, es az olajszerviz. . Aki emlekszik a 70-es evek elejere es Onassis nevre, tudja milyen penzt lehet keresni a tankerekkel. Fokozatosan, kis lepesekkel szabad beleuszni, a tankeres napi volumen alacsony, Teekay, Canada, a legnagyobb tankeres, LNG es Olaj, TK Frontline, Man island, 80 tanker, FRO Tsakos, Gorog, 60 tanker, TEN Euronav nev eltunt, kivasarolta a Savery csalad. .
Én már Trump-insurance-re váltottam. (3 DTE 6740 PUT) Szépen zöldül minden, de PUTIS már megint olyan hülyeségeket ír TruthSocialra hogy biztos ami biztos inkább ez. Nem lehet máshogy menni hétvégébe. (Hiába volt meg 6800 egy pillanatra SPXben.)
+ meg itt van ez is:“ The 8 Bellwether A/D Line just confirmed S&P500 all-time high. Chart displays the prior Feb $SPX ATH was NOT confirmed by 8 Bellwether A/D Line. Trend confirmation is bullish, supports higher prices to come.” https://x.com/sethcl/status/1980996353057841326?s=46&t=xPozLWAVhDSw9YLqRGF_Ew
Én is pont ezzel az iróniával szemlélem és vártam is majd a lecsorgást, de ha már ennyien hittek itt benne, h kilő az űrbe, így bizakodom (meg én is azt hittem, h 10,5-nél több van benne). Kézenfekvő lenne eladni, hisz van rajta bőven nyerőnk, h máshol pénzt keressünk….de bármikor megránthatják felfelé.
SPT daytrade A tegnapi nap erosen bullos tulajdonsagokat mutatott. Az Ending Diagonal munkahipotezis viszont ennek ellentmondoan azt sejteti most, hogy az emelkedo szerkezet a legvegen jar. Mielott elfogadjuk ezt a kovetkeztetest, erdemes megnezni par ennek ellentmondo tovabbi tenyt. . 1)A VIX jelentosen visszaesett. Most nem jelez felelmet. Semmi jele annak, hogy divergencia lenne VIX es SPY kozott. SPY emelkedik, es VIX esik; marpedig az ED alakzatok legvegen, a letores elott a VIX jellemzoen hevesebb emelkedesbe kezd. Itt most ennek nincs nyoma. https://imgur.com/a/1XmxeFN . 2)A Composite index, NYA, szamozhato maskeppen is, mint SPY es NDX Peldaul igy, mint itt lejjebb. Ebben az esetben meg konnyeden elkepzelheto, hogy a wave(5) jelentos resze hatra van, igy szamozva eppen elkezdodoben van wave(iii of 5) hullam felfele. . https://imgur.com/a/ATQljzJ . . 3)A szezonalisan "rossz idoszak" majdnem veget ert. Oktober vege utan, az egymasutan kovetkezo unnepekre keszules magasabb keresletu idoszak, es jellemzoen ettol kezdve gyorsabb tozsdei emelkedes a jellemzo. . https://imgur.com/a/FcpY1dS . A lenyeg? egyelore nem kell sietni a short iranyu tradelessel addig, amig nem jonnek meg az eddiginel meggyozobb bizonyitekok a lefele fordulatra.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.