EU-val érdemben nem is akar tárgyalni az öreg iskolai zaklató, visszautasította a 0%-os vám javaslatot. Britek is kezdik belátni, hogy a 10% általános vámjuk nem tűnik tárgyalhatónak, őket is átverte. Valamelyik talpnyalója kijelentette, hogy személyesen Trump tárgyal. Valahogy nem tudom elképzelni, hogy Hszi Csin-ping vagy Ursula odamegy, mint Netanjahu hogy kénye-kedve szerint alázgassa. Alapvető diplomáciai csatornák nem működnek, mert kézivezérelt minden.
Az lehet, de nekik van pénzük arra, hogy a vilag legegzorikusabb helyein dorbezoljanak, a magyar embernek pedig nincsen, ezért nem ismerték meg az útlevelemet sem sehol.
Vagy azért, mert az orosz turistáktól mindenki irtózik legyen az belföld vagy külföld, mert egyszerűen a többség bugris, hatalmas kulturális deficittel. :-)
ui. miután megszólaltam, a következő kérdés az volt, hogy orosz vagyok-e.... ezek olyan fontos pöttyök a térképen, amit a világ minden táján felismernek, mert onnan jön a pénz.... az ásványkincsekből :-)
Ray Dalio nem így látja, én sem. Laktam gyarmatosító országban, a Towerrel szemben, ahol a világ legnagyobb gyémánjait őrzik, és egyiket sem UK-ban találták, és voltam fehér ember gyarmatsított országban, ahol úrnőként kezeltek, mindaddig, amíg meg nem szóltaltam, és ki nem derült, hogy nem vagyok angol. Átrendezi az ember világképét, ha ott ül a colonial settingben a Royal Livingstone-ban a Zambézi folyó partján. Ki vezeti Európa ukrajnai vagy egyéb fegyverkezési elképzeléseit: UK+Fro, Németo csak annyit kért, hogy ugye majd őket is bevonják a Francia nukleáris ernyő alá, és majd gyártanak sok fegyvert, ha meglesz hozzá az adósságplafornól a szavazás.Más a világképük nekik is.
European Commission President Ursula von der Leyen told Chinese Premier Li Qiang that his country has a “critical role” in addressing the risks of trade diversion caused by President Trump’s tariffs. The European Union is concerned that high U.S. tariffs on China could redirect trade flows to Europe, where duties are much lower, and lead to a spike in low-cost imports. In a phone call, von der Leyen and Li discussed setting up a mechanism to track possible trade diversion during their call, the commission said in a statement Tuesday. The commission, the EU’s executive arm, added that von der Leyen said China and the EU have a responsibility to support a strong and reformed trading system in response to the "widespread disruption” of U.S. tariffs. - WSJ -
A narancshülyének volt már rá négy éve, hogy érdemi lépéseket tegyen ezen a téren, de az adócsökkentés érdekelte csak igazán. Több intézkedés történt Bidenék alatt a "visszahozásra" mint 2016-2020 között. Az ide írogató entellektüellek, a külföldön írogató entellektüelek, valamint az amerikai szakemberek és nyilatkozni merő vállalati vezetők is mind szembe mennek az autópályán Trump büszke karavánjával, ha kételkednek benne, hogy a most indított vámháború alkalmas -e a kitűzött célok teljesítésére (az sem ártana, ha előbb eldöntenék, hogy pontosan mi a cél).
Azért ez is részben igaz. Érdekes módon még mindig az USA tud szinte egyedül a világon erőt gyakorolni bárhol. Kína eddig nemhogy nem volt eléggé erős, de még csak nem is gondolta annak magát, hogy a 100 mérföldre lévő szigetet megszállja. Viszont igaz, probléma lesz pár év múlva és én azt mondom, hogy most akarják az összeomlással ezt megakadályozni...
Az a kifejezés jut eszembe. Ebben divat egy problémát leegyszerűsíteni, hogy az egyszerűek is megértsék, meg félelemre játszani. https://hu.wikipedia.org/wiki/Propaganda
Szerintem a demokratikus rendszer és a jó oktatás a kulcsa mindennek. Ezért nem hiszem, hogy Kína, vagy az oroszok meszire jutnának. Mindig ott a gát, hogy nem lehet ellent mondani, mindig ott a korrupció (lásd a rakéta üzemenyag problémák). Mint többen én is azt gondolom, hogy meg fogja oldani európa, viszont szerintem itt én egyedül gondolom, hogy nem lehet más vége, minthogy USA és EU újra egymásra talál (nagyon távol nem kerültek eddig). Kínát már az Eu Biden alatt is elkezdte nyírni a saját módján. A NATO megmaradt, Trump pedig már 10 éve azt mondja jogosan, hogy többet kellene költenie a NATO tagoknak. Így elérte, úgy látszik ez működik az ellustult európai vezetőknél... Ha úgy tanul, hogy kap egy fülest, akkor fel kell pofozni... 10 éve más volt a helyzet, ráértek tökölni. Itt biztos vagyok, hogy nem Trump találja ki, mit hogy kellene csinálni, hanem a sokcsillagos tábornokok.
nemcsak a csip. jelen pillanatban Kina hajógyártási kapacitása többszöröse a teljes amerikai flotta vizkiszoritásának. Amerikai hajógyártási kapacitás gyakorlatice nem létezik már. És a drónok meg a rakéták... Majd a taiwani háború fogja megmutatni milyen gyártási kapacitások vannak, hol. Az a 40 év, ami a termelés kiszervezése, az a jövő terhére dorbézolás volt. A narancshülye ezt megérti, az ide irogató entelektüellek meg nem.
Szeirntem 100% egyetértünk, a magországokban és a többiben is. A magországokban van pontosan az a know-how, amit említesz, a többi csak ezt szolgálja ki, és fogyaszt (lsd mi), de magországok is szundikáltalk az elmúlt 40-50 évben, és ez a gond egyik fele, a másik fele az ásványkincsek, az mindig marad, talán Ukrajnával meg lehetett volna oldani, de ugye most már az kiesik. Mai headline, amit láttam: még Ausztrália kapcsán is azt írják, hogy választania kell majd Kína és USA között valószínűleg. Nekik majdnem sikerült, csak a hadsereg hiányzik. Igazából ez a két dolog a lényeg: hadsereg és ásványkincsek, az innováció az szép, de egyik vagy másik fél nagyon gyorsan lemásolja, és ez mindenre igaz: gyógyszer, autók, fegyverek, stb, ásványkincseket nem lehet "innoválni", és az embereknek fűtés kell, ennivaló, stb, arról nem beszélve, hogy a valuta alá fedezetet biztosítanak a hadsereggel együt, ez volt Ray Dalio évszázados meséjének is az egyik tanulsága.
Na figy, értem én a te borulátásodat. Az elmúlt pár évtized folyamatai folyamatok az elkényelmesedett - túlcivilizálódott európai fejekben okot adnak a borulátásodra.. tény..... De mi itt páran azért hiszünk benne, hogy ez a túlkényelmedett "öreg hölgy" most kap éppen egykét jól időzített pofont (már elnézést a morbid képért) Ukrajnától elkezdve most a trumpli lépésekig. Éppen jókor hogy felébredjen és elkezdjen önállóan innoválni, átstrukturálni. Van itt azért több évszázados ipari -technológiai know how, sőt én a technológiai lemaradás ellenére a haderőket sem írnám le. A magországok hadseregei azért sok konfliktusban ott voltak az elmúlt évtizedekben. ---- Na meg azt se felejtsük el, hogy ez az elmebeteg szőke Torgyán meg a sleppje sem biztos hogy örökké USA nyakán csücsül majd. Csak rájönnek az amerikai választók is 2028-ban hogy nekik is mennyire kártékony ez az egész. ------------- Meg még ezer dolog történhet. Rengeteg ismeretlenes ez az egyenlet. Háborús helyzetekben meg megint más, akkor méginkább össze tudja kapni magát egy európai is akár. Szóval nem kéne ennyire negatívnak lenni EU kapcsán. (En itt elsősorban a stabil magországokról beszélek , nem az ilyen potyautas kis koszfészek kelet-európai országokról mint szeretett hazánk.)
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.