Én már 2008-tól várom az igazi összeomlást, sok sok tudós közgazdásszal és elemzővel karöltve. Számtalan cikket olvastam azóta, akik világgazdasági összeomlást prédikáltak és mindig meg is lett magyarázva. Aztán ez el is elmaradt menetrendszerűen. A guru úgy lesz az emberből, hogy folyamatosan jósolgat, aztán mikor beteljesül, akkor színre lép és jöhet a "megmondtam". Amit korábban megmondott, csak úgy elfelejtjük. Állítólag Nostradamusnak is minden napra van jóslata, akik ezzel foglalkoznak, meg kiválogatják, mi jött be. A történethez keresnek történést.
Jól emlékszem, mikor a bitcoinos brutál short és long képernyőfotókat raktad be és elfelejtetted kimaszatolni a megjátszott összeget, hogy az 18 dollár volt??? Nem akarom megkeresni , de tisztán él az emlékeimben, meg már úgysem lehetne megnyitni. Tényleg volt 200%-os tőkeáttétes nyereség rajta, de gondolom a másik irányt is megjátszottad, aztán ami bejött, az publikálva volt. Elképzelhető, hogy 5 perc alatt is lehet keresni, de mindenkinek mást jelent a "brutál" nyereség, amit te általában beírsz. Nem a zsebedben akarok turkálni, de egyszer egyszer beírhatnál összeget is, úgysem tudjuk, ki vagy. Tegnap én is brutális 70%-ot kerestem, mert a tescóban sikerült leárazott vajat vennem. Reggel még 70%-kal drágább volt. Csak időzítés kérdése. :-)
Ezt nem Krisztinek akartam bocsánat, viszont tanulságos lehet azoknak akik még nem hiszik el ami szutyok vár ránk. Talán némi bukótól megkímélhetik magukat. Fedezékbe!
2024 januári szinteken vannak a futuresek, lényegépen ebben a pillanatban elmondható, hogy ha csupán index szinten nézzük a 2024, 2025-ös emelkedések kitörölve. Egyes részvényekről jobb nem is beszélni.
Az újságíróknak nyilatkozva Trump semmi jelét nem mutatta annak, hogy meghátrálna vámpolitikai terveitől, vagy aggodalmát fejezte ki a Wall Street hatalmas veszteségei miatt, amelyek csütörtökön és pénteken már közel 6 billió dollárt töröltek ki az amerikai részvényekről. "Mi lesz a piacokkal, azt nem tudom megmondani. De az országunk sokkal erősebb" - szögezte le Trump.
Elgondolkodtatónak. A korona crash után írtam párszor, hogy az indexekben igen nagy rések maradtak hátra, olyan 5% körüliek - mindhárom nagy USA indexben! Mikor bejelentették a pénzpumpát, óriási vásárlások voltak. Kereken 5 év telt el azóta és nekem azok a rések igen "beégtek" az emlékezetembe. Jelenleg a csúcsoktól nem vagyunk annyira messze és igen szép rések keletkeztek lefelé az indexekben. Senkit sem akarok megijeszteni - tényleg nem! -, de a következő kérdéseket érdemes lehet feltenni (miután az indexeket visszanéztem már anno és soha nem maradtak olyan hatalmas rések vissza! De még betöltetlen kisebb réseket is alig találtam): - vajon eljött e az ideje, hogy betöltsük azokat a réseket? - ha igen, akkor vajon mennyi ideig tarthat lemenni oda (NDX cca. 7k környéke volt!) - ha igen, akkor mikor fogjuk a réseket, amelyek most keletkeznek/keletkeztek betölteni??? Felfelé minden lassabb, lefelé minden gyorsabb... Ismétlem, nem riogatás, csak egyszerű "érdekesség"...
Amúgy remek optikája volt, hogy a nagyfőnök boldogan golfozgatott a hétvégén, miközben a minionok próbálták cáfolni, hogy nem szándékos a tőzsde bedöntése, mert azért talán mégsem ildomos dolog egy elnöktől.
Ez most a normál működés, a nem normális döntést tavaly novemberben hozták. A klasszikus "I did not know that the face eating leopard will eat my face too".
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.