Lehet Putyin nyakán is szorítják a hurkot? Nem lennék meglepve, ha az arabok be lennének tojva Irántól és emiatt mentek volna a B-2-ek. Cserébe meg emelni kell az olaj kitermelést, hogy olcsóbb legyen az energia az USA-ban. Ott meg tudják kicsit növelni a termelést szerintem, hogy egyensúlyozzák az ár csökkenést. Ha esik az olaj, most talán az oroszoknak fáj a legjobban a világon.
OPEC+ to boost output in May. Eight members of OPEC+, the group which includes the Organization of Petroleum Exporting Countries and allies led by Russia, announced they would boost output by 411,000 barrels per day in May. OPEC cited "continuing healthy market fundamentals and the positive market outlook." "This comprises the increment originally planned for May in addition to two monthly increments," OPEC said in a statement referring to the volume. "The gradual increases may be paused or reversed subject to evolving market conditions." OPEC+ had been scheduled to raise output by 135,000 barrels per day in May as part of a plan to gradually unwind their most recent layer of output cuts.
Azt nézem, hogy elég sok stoppnak kellene lennie 5500 körül az SP-ben és 18800 a Nasdaq esetében. Elég csúnya lehet a kezdés, ha igazam van és durrannak a stoppok utánna meg követi ezt a margin call dominó.
Nekem IEGE ( iShares € Govt Bond 0-1yr UCITS) ETF-ben van a pénzem nagy része, amit Euroban tartok. Ha jól gondolom ameddig nem megy negatívba az Euró hozam, addig ennek sem kellene veszteséget produkálni. Negatív kamat miatt azonban szakad szépen. Ha nagyon megugrana az EU kamatkörnyezet, szerintem a rövid lejárat miatt nem kellene a NAV-nak nagyot csökkenie, hiszen pár hónapon belül visszakapja a teljes tőkét és hozamot. Az alapban lévő rövid kamatokat pedig félévente kifizeti. EZ semmi féle képpen nem befektetési tanács, nézz és számolj utánna.
Amióta beiktatták ezt a bohócot, minden hónap elején ez van: egyik nap hatalmas vámok, nincs menekvés, két napra rá: na jó, mégis van menekvés, de csak egy hónapig. Meddig lehet ezt csinálni? Biztos nagyon jól keresnek rajta a Trump közeli enberek na de akkor is. Gondolom majd ha jön a választás akkor Trumpsz hirtelen "megoldja" a vámproblémát (magyarán eltörli őket és ráfogja valami a nem létező zsenialitására), minden felvirágzik és megint megszavazzák, de addig meg mégis mi lesz
EU szerintem a szolgáltatásoknál fog visszavágni, pénzügyi (usa bankok), tech cégek (amazon, meta, microsoft, google). Mert itt meg EU oldalon van deficit.
Én pont azt látom, hogy Trump előtt mindenki csüngött Powell szaván. Aztán megjött a nagy bohóc, és olyanokat csinál, amihez képest teljesen mindegy, hogy 3% vagy 4% a 10 éves kötvény hozam.
"Szerintetek milyen eredmenyröl es elörejelzesröl kellene a cegeknek beszamolni ahhoz, hogy a piac hirtelen meginduljon fel? " -- Az van ilyenkor, hogy mivel barmi lehet ,es a cegek erdeke hogy reszvenyeik emelkedjenek, ezert optimistat fognak bemondani. Az "elemzok" meg hoznak egy "meglepoen" alacsony uj celarat, amit Q2 felul fog teljesiteni (az lesz amugy az elso igazan erdekes Q, a Q2)
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.