Pontosabban: "BEIJING/HONG KONG/SINGAPORE, Feb 25 (Reuters) - DeepSeek is looking to press home its advantage.The Chinese startup triggered a $1 trillion-plus sell-off in global equities markets last month with a cut-price AI reasoning model that outperformed many Western competitors.Now, the Hangzhou-based firm is accelerating the launch of the successor to January's R1 model, according to three people familiar with the company.Deepseek had planned to release R2 in early May but now wants it out as early as possible, two of them said, without providing specifics."
Arra gondoltam, hogy elég egy rossz szó a sajtóanyagban, vagy az interjú során (a CNBC-n lesz a számok közzétele után, ha jól értettem) és indulhat egy nagyobb korrekció. Nem véletlenül tegnap jelentette be a Deepseek, hogy hamarabb jöhet az újabb modellje
A LAC annyiból szerencsés szerintem (ha lehet ilyet mondani), hogy 2028 előtt nem igazán fog termelni, így nem kell a jelenlegi nyomott árak mellett működnie. 3 éven belül a lítium iránti igény jelentős növekedését várom.
LAC-ban szerintem a 2.7-et kell erősen figyelni. Ott van a Tavaly augusztusi minimumtól az októberi lokális csúcsig tartó emelkedés 78.6-os fiboja. Remélhetőleg megfogja...
A lithium temaval tovabbra is az a baj, hogy bezuhant a EV ertekesites Europaban. Osszeomlott a kerelet mert nincs allami tamogatas, Kinaban van es igy evesen ott +40% EV eladasi novekedest mutat, es az USA-ban is van +15% novekedes. Igy ez a ketto nagyjabol kikompenzalja az EU kereslet bezuhanasat, vegul igy a lithium igeny stagnal vilagmeretekben. De igy is oversupplied a lithium piac, tulkapacitasok epultek ki, oriasi az arverseny. . Raadasul Ganfeng uj banyakat nyit Tibetben es Argentinaban, es nem latom mitol tudna egyensulyba kerulni a felfuto kinalat a gyengebb kereslettel a kozeli jovoben. Persze, barmelyik nap fordulhat a helyzet ha az EU megtamogatnaa, de pillanatnyilag ez nem tema. . Igy a lithium ara mar honapok ota 76 CNY/kg korul van, a valtoszam USDCNY=7.2, szoval kb. 11$/kg, es amig ilyen olcso, addig nem nagyon lehet arra szamitani, hogy LAC (ALB, SQM) arfolyam feltamad. . https://imgur.com/a/x313qQX . Konkretan LAC -nak a beigert nagy hitelt tudtommal Trump nem vonta vissza, talan nem is teheti. Es az USA-nak eros erdeke a sajat lithium termeles, kulonben Kinatol kell vennie. A lithium projekt ott Nevadaban nagy, 22.000 tonna/ev, ez eleg volna 1m EV gyartasahoz. Szerintem turelem kell. . A hasonlo profilu lithiumos ALB arbevetel 9.6Mrd-->6MRd$ bezuhant 2024ben, es sok banyajat leallitotta, csokkenti a termelest es tulelesre rendezkedett be. ALB arfolyam 300-->78$ most. Azt gondolom, 2 ev alatt kepes lesz visszatornaszni magat 150$ korulre. Nekem van egy kis LAC megfigyelo poziciom, es tartani szandekozom.
Nem is annyira az a kerdes, osszejon-e NVDA-nak a vart 42Mrd$ bevetel es a 91 cent profit most. Valoszinuleg kepes lesz kicsivel tulteljesiteni. Indulhat az oromroham. . De mi lehet, ha Trump tartja a 100% vamot az Azsiaban (TSM-gyartott NVDA) semicond chipekre? Vagy ha Trump nem engedi exportalni sehova, es a kereslet leesik a felere? . Valamikor 2025-ben benne van egy oriasi csalodas a palacsintaban; csak nem tudni hogy mikor?
Azért az NVDA jleentés okozhat még meglepetést. Egy apró kis visszaesés a jövőképben, vagy akár csak a lehetősége szerintem beindíthat egy nagyobb korrekciót
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.