De jo, hogy elohoztad a tavaly karacsonyi totot ! A legjobb talalati eredmeny stolcz kollega, 6 ponttal, es van holtversenyben 4 masodik helyezett, 5 ponttal. A helyes valaszok ma is erdekesek: , http://keptarhely.eu/view.php?file=20240101v00ykhank.jpeg
Nem igazán tudom megmondani merre megy GLD a következő 1-3 év alatt, de szerintem sem most kellett elkezdeni a pozikat kiépíteni. Én leginkább a DOW/GOLD arányát figyelem, ha 20 körül van akkor elkezdem nézegetni az ezzel kapcsolatos lehetőségeket. https://schrts.co/TpfhUUin
kripto - 2% energy - 3% metals - 6% reit - 36% egyéb - 65% Ez így 112%, ami a opciós kiírások miatt lehet ennyi. Ami csavar még egyet az egészen, hogy a cash állományom, a porfólió értékének 90%-a, ez most alacsony. Általában 90-110% cash-en ülök, amire az IB szép kamatot ír jóvá havonta. Amire nagyon figyelek, hogy a cash és a részvényállomány mindig fedezze a short put opciókat.
Minden egyéb, ami az előző csoportokba nem fér bele a portfólió 65%-a. Lebegő profit 6.5%. Ezek főleg short put-ok, részvények amiket rámhívtak, ezekre kiírt call-ok és ezek kombinációi. A 65% persze akkor jön ki, ha az összes put-ot lehívják és meg kell vennem az alaptermékeket. A jelenlegi margin-om, a portfólió 20%-a.
A TLT szerintem kb. 1-3 év alatt felmegy 132-142 sáv közé, ez azt jelenti, hogy a hosszú kamatok leesnek, az arany ára pedig nagy eséllyel tovább fel. A GLD (részvényalap) felmegy kb. 250-re, most 191-en van. Tehát GLD 191-ről ről 250-re, akkor az arany ára is kb. ilyen mértékben fog emelkedni 2062-ről 2698-ra. Most aranyban azért várok korrekciót. Figyelem, ez nem spekuláció, hanem igen hosszú befektetés, amelyben már vastag profitban vagyok!!! Nem biztos, hogy ezt most kell elkezdeni építeni. BÚÉK!
REIT-ek, a portfólió 36%-a, és 8.3% lebegő profit. WPC, O és CCI részvény, short put vegyesen. SKT volt még, nagy pozi lett belőle, és a végén jelentős profitban sikerült zárni, nem tervezek már vele. SPG is volt, pandémia idején sikerült jó pozit építeni, de már nincs meg, figyelős maradt.
Metals, ez most 6% és 17% lebegő nyerő. Most arany és ezüst bányászok, részvények, opciók, short put és long call vegyesen. Szokott még néhány ETF bekerülni ide, általában rövidebb időre, spekuláció. Fizikai aranyat nem tervezek. Családi ékszerek bőven elég élelemre, utazásra, ha beüt a baj. Mindig is úgy gondoltam, hogy a fizikai arany csak gátolja a vagyon növekedését, rögzíti egy adott értéken.
2023 első kereskedési napján kidobtak 10K OTP TL certiből - a következő 3 hétben 1500 pontot emelkedett
ha nem dobnak ki, akkor kerestem volna vele 3 hét alatt 200%-ot :-) - persze visszaszálltam másik certibe és így is megkerestem a pénzt
2023 tavaszán volt egy olyan nap amikor 2 fajta MOL TL certit is likvidáltak - mindkettőből ki lettem vágva
utána ment a MOL közel 800 Pontot 4 hónap alatt - ha nem dobnak ki, akkor kerestem volna 400%-ot :-)
persze visszaszálltam és így is megkerestem ;-) - csak a likvidálás miatt volt egy szép kis bukó (ugyanis ilyenkor az ERSTE rába***a a könyvre a teljes certi mennyiség mögötti papírmennyiséget, akkor is ha szinte nincs is vevő a könyvben, ezért a certi maradványértéke nulla is lehet)
Energy, 3%, jelenleg 18% lebegő profit. Most ez egyetlen cég, HP, csak részvény. Elég jó osztalékot fizet és rendszeresen írok ki rá 40-45-ös callokat (most nincs, feljebbről szeretnék), amik mégegy osztaléknyit megtermelnek. Nagyon kényelmes pozi. Volt még évekkel ezelött RIG, PBR, OGZPY, szerencsére hamar rájöttem, hogy ezek nem az én világom, kis haszonnal kiszálltam és nem is szeretnék már ezekből. USO, UNG, OIH, abszolút speka. És XOM, OXY, ezek még célkeresztben vannak.
Kripto, jelenleg a portfólió 2%-a, 45% lebegő profitban. RIOT és HIVE short putok és long callok. Volt még MARA, de nagy volt a nyerő és realizáltam. Ezeken kívül nem tervezek más kriptoval kapcsolatos pozikkal foglakozni.
Kezdem a legkisebbel és majd haladok felfelé. Bond, könnyű, mert jelenleg 0% és nem is tervezek ebben az irányba semmit. Régebben voltak TLT, JNK, EDV, SHY és ezek opciói. Más termékekkel hatékonyabban működök.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.