Érdekes gondolat. Eddig arra gondoltam, hogy a szigorítással (kamatemelés, pénzmennyiség csökkentés) a FED egyenesen zöld utat ad a tőzsdei árcsökkenéshez. De ha jobban belegondolok 8-10% inflációnál, (hatalmas 4-7 db emelésnél) 1-2%-os banki kamatnál továbbra is az eredmény: KP-ban garantált minusz 8-10%, bankban garantált minusz 7-8% reálhozam. Gondolj bele csak 2-3 ilyen egymást követő évbe. Egy már volt! Ez a talaj továbbra is iszonyatosan a tőzsde felé lejt. Ezzel lehet hogy a cél a minden-hiány fenntartása: lehető legtöbb nyersanyag kibányászása, munkaerőhiány, árak növekedése. Ha egy év múlva ránézel a tőzsdei egyenlegedre, büszkén látsz egy 10%-al nagyobb számot, a gyakorlatban pedig csak ugyanott vagy. Nincs itt semmi látnivaló, mindenki mókuskerékben tovább. Ez alapján lehet, hogy meglepetésre az ingatlan az alapanyag költségek és a feszített munkaerő piac miatt ugyanúgy vagy kicsit még jobban is teljesíthet, mint az általában hagyományosan magasabb hozamú részvénypiac?
Törölt felhasználó2022. 03. 18. 21:24
Bizonyos szempontból - fundamentálisan, most sokkal szélsőségesebb a pénzpiacok állapota, mint a covid-hiszti alatt volt. Erős hiánygazdaság van. Furcsa ugye, hogy eddig a hiányt a covid miatti ellátási láncok diszrupciójának hazudták. Most nincs covid (bár megint szedik elő...), és egyre nagyobb a hiány. . Ismerősöm tegnap bement a Skoda szalonba, és közölték vele, hogy 1,5 év a várakozási idő az új autóra. Akár csak az egykori Merkurban... . Érdekes, hogy egy 400 mrd $-os és egy 50 mrd $-os exportú ország kiesése mekkora hiányt tud okozni. (Ugye ez nagyságrendeileg a TSLA kapitalizácójának a fele...) Vagy lehet, hogy nem is ezen két ország exportkiesése okozza a bajt? . Én tényleg nem tudom, hogy amerika miben reménykedik. Mármint az infláció tekintetében. Azt gondolják, hogy magától megáll az infláció? Vagy, hogy nem fogja szétrohasztani a gazdaságukat? Sajnos van egy rossz hírem: már a 70-es években nyilvánvaló lett, hogy az infláció megrohasztja a gazdaságot. De úgy látszik igencsak nagy a baj arrafele. . Sajnos Kínát nem lehet visszagyömöszölni a palackba. Ők fejlődni fognak, és katonailag is túl fogják nőni amerikát. Gazdaságilag meg hát nem is kérdés. Elvégre Kína egy-két évezreden keresztül a világ vezető hatalma volt.
Sajnos a TA-hoz nem értek, de van egy olyan érzésem, hogy idén még lefordulunk legkésőbb Q3-ban az elmúlt hetek aljai alá. A harmadik jelentési szezon környékén legkésőbb, de lehet hogy már a következőnél. Úgy gondolom, hogy kopni fognak a profitok-és marzsok, valamint semmi jót nem fognak tudni mondani a közeljövőre a konferencia beszélgetéseken sem a CEO/CFO-k. U.i.: ez egy magánvélemény, senki ne kereskedjen ez alapján, mert tévedhetek
PLTR-nek az értékesítési értéke, ami valamennyire számolható, az 16,05 USD környékén van. A belső értéke kb. 2-3 USD. Azt sejtettem, hogy egy növekedési papír azért eddig nem néz le egy bika piacon. Viszont egy medve piacon már benne lett volna, hogy simán megközelíti.
CLEU, let's run to the moon! Végre arra megy, amerre mennie kellene! 3 napja 0,75 volt , most 1,2. De elvileg 6 USD érték van a cégben és nincs adóssága... Csak mondom. Igaz kínai.
Szerintem nem ez volt az alja. Akár még bulltrap is lehet, ha jövő héten Putin újra beindul. A spekulatívabb részvényektől én szabadulni fogok márciusban, csak a hosszútávúkat tartom meg.
Nem biztos, hogy nehéz idők jönnek. Elvégre a jegybankárok tovább is pumpálhatják a megbízóik vagyonát, ahogy eddig is tették. Különösebben nem zavarja őket a lassan kétszámjegyűvé váló infláció, és az egyre több helyen jelentkező hiány. Mára ugyanis nem az a baj, hogy drága a portéka, hanem, hogy nincs. Megmondom őszintén én meglepődök azon, hogy ez nem szúr szemet a zembereknek. Azt meg pláne nem értem, hogy miért nem akarják látni, hogy ez az eszetlen hitelpumpának a következménye. Egyszerűen a jelenlegi termelési technológiák nem elégségesek 1-3 milliárd ember végetelen igényeinek kielégítésére. És mivel a pénzkorlátot kivették a rendszerből, a termelési hiány korlátaiba futott bele a rendszer.
Vadi, a WTI-nél nekem is hiányzik egy új alj 90 körül. Arra amúgy nincs mostanában esély? A tegnap által felrajzold chartodnál kitört a zöld csatornából, s ma már párszor vissza is tesztelte. Ez alapján nem várnám 90 körülre, inkább 115 felé. De a WTI mostanában kiszámíthatatlan..
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.