Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

 Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
stolz
stolz 2021. 11. 09. 09:18
Előzmény: #52777  totoro
#52780
A részvénynek mi az értelme? Vagy bármely értékpapírnak, ami véges számú és az értékét a kereslet és a kínálat határozza meg...a kripto piac a 2008 óta tartó jegybanki politika terméke...egy új termékpiac, amit a helyén kell kezelni, de szerintem 3.000 mrd dolláros kapitalizáció mellett már nem lehet figyelmen kívül hagyni...korábban én is hasonlóan gondolkodtam, de ahogy a piacok buborék mivoltáról is revideálnom kellett a véleményem, így a kripto piaccal kapcsolatban is hasonlóan kellett eljárnom, mert teljesen újak a piaci fundamentumok, mint bármikor máskor a történelemben...
stolz
stolz 2021. 11. 09. 09:13
Előzmény: #52768  Törölt felhasználó
#52779
A második mondatod nagy igazság. Már nyáron megmondtam itt, hogy abban hiszek, hogy mások hisznek benne...
totoro
totoro 2021. 11. 09. 08:17
Előzmény: #52768  Törölt felhasználó
#52777
A BTC azért a tökéletes modern piramisjáték, mert az átlagembernek fingja nincs róla mi is az értelme. Jönnek a szakértők, előadnak egy maszlagot, és mindenki bólogat rá, mert nem meri bevallani, hogy nem érti. A kriptopiac menetelése visszaigazolja az "okosakat", és mindenki okos akar lenni, így mennek vele, és magukévá teszik az ideológiáját, elkezdenek hinni. Még a döntéshozók is beálltak a sorba, mert ha valami népszerű, akkor ők nem akarnak azzal szembemenni. Nem véletlen Kína mert lépni ellene, ott nem szempont a politikában a népszerűség, és nem véletlen, hogy azok a kereskedők, akik megszokták, hogy fundamentális, érték alapon kereskednek, távol tartják magukat tőle. Ettől még nem mondom azt, hogy ne kereskedjetek, és ne gazdagodjatok meg rajta, de legalább itt ne nézzük már egymást hülyének.
Zedisdead 2021. 11. 09. 08:16
Előzmény: #52772  szieszta
#52776
Csak annyi kell, hogy a bitcoin nodeok többsége elfogadja a változást és befrissitik a szoftvert. 
Ha a változtatás megtöri a kompatibilitást a régi verzióval és lesznek nodeok, akik nem fogadják el, akkor azok effektive leforkolnak és képződik egy új kriptofőkönyv, ahol az egyenlegek már eldivergálnak az új verziósoktól. Épp ezért elég kevés dolgot fogadnak el. De arra hogy a kriptopénzek nem fognak szétforkolódni a picsába, kb annyi esély van, mint hogy a FED Paul Volcker politikáját folytatja a végtelenségig.
chart-trader
chart-trader 2021. 11. 09. 07:49
Előzmény: #52766  Boole
#52775
Igen, egy kicsit mélyebbre is ment, mint ahogy másfél hete írtam. De még így se rossz, ha innen fordulna, az első adagot meg is venném
szieszta 2021. 11. 09. 07:34
Előzmény: #52773  Keffer
#52774
A BTC mögött az a hit van, hogy valaki holnap drágábban meg fogja venni. Minden coiner ezt mondogatja és reklámozza. Ezért csábulnak el annyian. A FOMO nagy úr és aki ezt kihasználja, az akár nagyon jól is járhat.
Keffer 2021. 11. 09. 07:29
Előzmény: #52768  Törölt felhasználó
#52773
Hoppá, van itt szerintem egy nagy buktacsek: egyértelműen kijelented, hogy a btc értéke kizárólag a hiten alapul, de gyorsan meg is magyarázod, hogy ez azért nem gáz, mert a papírpénz értéke is a hiten alapul. Nos, NEM. Ez nem így van. Természetesen az igaz, hogy bármely pénznem értékét befolyásolja, hogy mennyire "hisznek" benne, de a papírpénz mögött nem csak a hit, hem az adott ország GDP-je, azaz termelés, azaz fizikailag előállított javak, értékek is állnak. A fiat pénzben való hit valójában inkább az adott ország gazdaságában, jövőképében, és természetesen a vezetői felelős, vagy felelőtlen döntéseiben való hit, nem magában a fiat pénzben. A HUF-ban azért nem hiszünk, mert abban hiszünk, hogy az országunk gazdasága egy szeméthegy, és a vezetőink felelőtlenek, és kifejezetten gyengíteni akarják a HUF-ot. A dollárban meg azért hiszünk, mert az a vilkág legerősebb gazdasága/hadserege, meg ilyenek (általánosságban). Szóval a papír pénz értéke, nem az abban való hit, hanem a mögötte lévő gazdaság/katonaierő/stb-ben való hit. Ha azt írnád, hogy a blochlánc, mint a jövő technológiája az érték, akkor az más lenne, de deklaráltan kijelentetted, hogy a btc-ben a hit az érték, hogy még többen fognak benne hinni, és ettől még értékesebb lesz. Szép.
szieszta 2021. 11. 09. 07:25
Előzmény: #52768  Törölt felhasználó
#52772

Azt olvastam, hogy megérkezik egy változás a taproot a bitcoin blokkláncon.
Erre lennék kíváncsi, hogy hogyan tudnak változást végrehajtani, ha ez annyira bebetonozott, stabil rendszer. Arra emlékszem, mikor változtatni akartak, állítólag csak a blokklánc szétszakításával tudták elérni, BTC és BCH elágazással. Ráadásul valaki azt írta, hogy éppen a BCH az eredeti és a BTC vált le.
Most csak az a kérdés, ha valaki bele tud piszkálni, másoknak ez nem sikerülhet-e, a bányászok kikerülésével. Nem vagyok IT szakember, lehet hülyeséget kérdeztem.
Arról viszont már volt cikk, hogy a core hideg pénztárcák adatai megvannak a fejlesztőnél és vissza is éltek vele. Pedig azt hirdették, hogy teljesen véletlenszerűen generálják az x jegyű kódokat,
bimborablo
bimborablo 2021. 11. 09. 07:19
Előzmény: #52768  Törölt felhasználó
#52771
A második mondatodban van a lényeg kb? Nem sértésnek szánom - beismerem h kriptoban teljesen korlátolt vagyok mondhatni hülye, szóval a kérdésem az lenne :) :
Teoretikusan szigorúan leegyszerűsítve ha odarakok egy majmot a Word progihoz -> egy napi banánért kérek tőle 100 oldal gyaníthatóan random halandzsát, majd az egészet becsomagolom és egy kurvanagy jelszóval levédem, majd pendrive-ra vagy a felhőbe küldöm de szigorúan másolásvédetten egyszerre csak egy helyen lehet. És ezt bármikor felhasználhatom fizetőeszköznek a nemzetközi becsomagolt word piacon ahol pillanatyi árfolyam van ezekre a fájlokra? 
szieszta 2021. 11. 09. 07:13
Előzmény: #52768  Törölt felhasználó
#52770

Vajon mi van azzal a törvénnyel, ami kötelezővé tenné, hogy minden egyes cointulajdonost nevesíteni kell. Állítólag tegnap volt róla szavazás.
https://kriptoakademia.com/2021/11/05/ha-ma-megszavazzak-szigoru-szabalyozas-foghatja-vissza-az-amerikai-kripto-piacot
szieszta 2021. 11. 09. 06:58
Előzmény: #52761  Törölt felhasználó
#52769

Pedig nagyon egyszerű a magyarázat. A mostani fiatal generációt elragadta a virtuális tér. A neten háborúznak (tankosjáték), gazdálkodnak( farmjáték), ismerkednek (facebook), barátkoznak (tiktok) beszélgetnek (messenger), vásárolnak, befektetnek.
Lassan már a szaporodás is a neten fog megtörténni, meg a szülés, meg a gyermekvállalás,,,,"tamagocsi" szerűen. A facen megtalálják egymást, kiválasztanak egy gyereket, aztán amikor jelez, etetik, pelenkázzák, sétáltatják. Ezt mindet a fotelból, gombnyomogatással.
Majd csak akkor lesznek meglepődve, ha  a virtuális pénzért vett, virtuális kiflitől nem fognak jól lakni. Ki kell majd szállni a fotelból, mert az anyuci már nem viszi oda tálcán a kaját.
Törölt felhasználó 2021. 11. 09. 06:54
#52768
Mi a Bitcoin értéke.
Végső soron az, hogy az emberek egyre többen  hisznek benne. Ha senki nem hisz egy bankjegy értékében, akkor az csak egy papírdarab. A Bitcoin értéke eredetileg két cent volt, de lehetett volna nulla is.
Ahogy egyre többen hittek benne, egyre többen érdeklődtek iránta, úgy ment egyre feljebb a piaci értéke is.
A 2008-as válság során kiderült, hogy a bankok nem olyan megbízhatóak, mint korábban hitték.
A Lehman Brothers totális csődje rávilágított, hogy sok pénzügyi intézmény olyasmibe fektette a tőkéjét, ami elúszott.
Végső soron a betétesek vesztették el a pénzüket.
Összességében is kiderült, hogy a bankok-politikusok nem tudják jól kezelni a rájuk bízott értékeket, erre egy Satoshi Nakamoto válaszként feltalálta a Bitcoint, amivel egy új értéktároló rendszer született.
Ma hajnalban egyetlen Bitcoin 68500 dollárt ért, igazi értékét azonban mégsem ez jelenti.
A Bitcoin tárolása a jelenlegi digitalizált rendszerben a legbiztonságosabb, gyakorlatilag szinte lehetetlen ellopni, hamisítani.
Ne tévesszen meg senkit az, hogy némely kripto-tőzsdéről kriptokat loptak el hekkerek, ezek olyan egyének kriptoi voltak akik bevállalták a kockázatot azzal, hogy szabályozatlan kripto-tőzsdéken kereskedtek. (az összes ilyen)
Bukszámhoz mérten kis tőkével (ami nem éppen kicsi az átlag bukszákhoz mérve...) én is kereskedem ilyen tőzsdén/tőzsdéken, vállalva és számolva ennek kockázataival is.
A Bitcoinokat hideg tárcákon tárolom, azaz több walleten és fent az "ürben"
Nem is áll szándékomban megválni egyetlen Bitcointól sem, mivel a kapott értékkel nem is tudnék mit kezdeni. Családi kincs, vagyon, ami teljes anonimitást élvez és láthatatlan tolvajok előtt.
A hideg tárcák a Trezor és a Ledger Nano is ilyen, ezekre kiutalva a kriptokat gyakorlatilag ellophatatlan.
A lényege, hogy ezeken a számlákon a számla tulajdonosa is teljesen anonim, azaz láthatatlan és egyéni döntése, hogy mikor és mennyi kriptot küld vissza a látható hálózatba mondjuk az miatt mert vásárolni szeretne valamit.
A trezor elvesztése esetén sem férnek idegen kezek a számlához, ehhez még egy 24 szavas privát kulcsra is szükség van és ez miatt ha a trezor elveszik vagy használhatatlanná válik a privát kulcs tulajdonosa bármikor újra, vissza tudja állítani a számláját.
A napi 500000 tranzakció kevés, de mivel inkább értéktároló eszköznek tulajdonítjuk, ezért szerintem ez is éppen megfelelő. (ezen egyébként már dolgoznak, hogy megoldják ezt is)
Miért jobb a Bitcoin az aranynál.
Az arany jó, de szerintem a digitalizáció beköszöntésével és a kriptok megjelenésével elveszítette csillogását, már nem ragyog olyan fényesen, jól láthatóan az miatt, hogy a fiatalabb generáció ma már a  digitális eszközök híve, köszönhetően a hihetetlen tempóban fejlődő digitális tudásuknak.
Valaki itt a napokban bizonygatta, hogy de az arany milyen jó, bárhová eláshatod és visszamehetsz érte.
Ezzel több probléma is van, Afganisztánban is eláshatjuk, de szerintem nem szívesen mennénk vissza érte...
Tárolhatósága sem biztonságos még a bankokból is ellopják... Az anonimitással is problémák vannak és nem rohangálhatunk több kiló arannyal sem.
A határokon átvinni is költséges és nem is egyszerű, van, hogy teljesen lehetetlen... (ennek több oka is van amibe ne menjünk bele.
A Bitcoinnal teljes anonimitásban, biztonságos tárolásban, mobilitásban nem tud versenyezni az arany, bármekkora mennyiséget vihetünk bárhová teljes biztonságban, láthatatlanságban. Ez a Bitcoin igazi értéke és a fiatalabb informatikailag képzett generáció ezt időben felismerte.
Ez miatt ragyog napról-napra egyre fényesebben és egyre többen hisszük azt, hogy ez lesz a jövő értékmegőrző eszköze és minél többen hisszük annál fényesebben fog ragyogni.
bimborablo
bimborablo 2021. 11. 08. 23:10
Előzmény: #52766  Boole
#52767
Részemről punetti voltam, pénteken vettem jó sokat de most premarketben dobtam. Ott van az IHS de van (volt?) egy HS is. Elliott 4-nek is szépnek nézne ki. Túl sok minden lehet.
Boole 2021. 11. 08. 21:48
Előzmény: #52765  bankos
#52766
A BABA-nak lassan meg kellene indulnia, mert egyébként nem lesz fordított fej-váll. 154 USD alá már egyáltalán nem kéne mennie.
bankos
bankos 2021. 11. 08. 21:41
Előzmény: #52764  Törölt felhasználó
#52765
CTRM-től ugrást vártam volna.....
Törölt felhasználó 2021. 11. 08. 21:19
Előzmény: #52747  kozi723
#52764
Tartom CTRM-et, ma EQX és ezüst vétel részemről. 
stolz
stolz 2021. 11. 08. 21:19
Előzmény: #52751  kozi723
#52763
jó lenne benne egy tavaszihoz hasonló rally...én tartom, nem kér enni...2,5 usd a bekerem, ilyen eredmények mellett nem nagyon várnám a mostani szinteknél lejjebb...
stolz
stolz 2021. 11. 08. 21:15
Előzmény: #52747  kozi723
#52762
nem rossz!
Törölt felhasználó 2021. 11. 08. 20:26
Előzmény: #52760  Törölt felhasználó
#52761
Eskü, én próbálom a csodát belelátni ezekbe a dolgokba, de nekem ez nem megy... :)

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók


friss hírek További hírek