Én se, tipp volt, azért néztem utána. 2.5 körül vettem egy kis pakkot, ha többszörözik, akkor jó buli volt. A fundas számításomban van hiba? Fórumokon írják, hogy az ősz a shipper season, jelentsen ez bármit is.
Olajon belül tanker cégek duplán triplán agyon vannak verve, olaj megitélés miatt is. Fundásan rengeteg alulértékelt van. Amig nem kezdődik el a recovery, szerintem vannak jobb targetek.
Jó napot! Euroseas, ESEA figyelő van valakinél? Görög hajós cég. 😅 Jókat jelent és alul van értékelve. Az alábbiakat kutattam ki, remélem helyesek a számok. ... 5.6m részvény $2.96 árfolyam $16.58m kapitalizáció H1 EPS $0.42 EPS elmúlt 4 félév: $0.58 EPS idei év várhatóan: 17+25+25+25= $0.92 Assets $123m Debt $91m Nettó cégérték (?) $32m Könyv szerinti részvény érték $5.71 P/E elmúlt 4 félév alapján 5.1 P/E idei évre előre várhatóan 3.2 ... Célár mennyi lehet reálisan? 10x$0.92 + $5.71 = $14.91?
swap-nak hívják. De nézz utána, mert van olyan CFD szolgáltató, ahol a long és short oldalon is az ügyfél fizeti a swapot, csak az egyik oldalon kevesebbet. Mindig ott kevesebb, ahol az iránynak kisebb az esélye.
Nagyon remélem, de tovább tartottam ezt a vacakot, mint kellett volna, de mivel volt esély a kiszállásra, ezért tartom, míg látom értelmét. Maradok én a részvényeknél, mindenki csinálja azt, amihez a legjobban ért. Egyébként vársz egy nagyobb öntést 10.20-a környékén a választások előtt? Találtam két gyöngyszemet, amit felhalmoznék, csak tartok attól, ahogy lesz nagyobb beesés és olcsóbban vehetném meg őket. Prechter féle összeomlás eléggé elmaradt eddig.
A CFD szolgáltatók az osztaléknak megfelelő összeget jóváírják a számlán, vagy a shortnál levonják a számláról. De ez valójában ez nem az osztalék, mert azt csak a tulajdonosok kaphatnak. CFD tulajdonosként semmi közünk a részvénytársasághoz, csak egy fogadást kötöttünk a részvény várható mozgására.
A KMI jo ceg, nekem regen sokaig volt, most figyelolistas. Konzervativ, stabil mint egy telefonceg. KMI a legnagyobb USA energia-infrastruktura, az ovek 120.000Km olaj-gaz csovezetek es 150 pumpalo allomas. Es az utolso 5 evet jobban birtak, meg most is 7% az osztalek, de mar nincs ra fedezet mert a profit lezuhant. Az ara a regi 30-40 arfolyam savrol beesett 12-15 korulre. Az iden sz@rabbul megy mint tavaly, orulnek ha iden a pozitiv nulla kijon profitban. Az evi14Mrd bevetel mellett azert 35Mrd adossag van, de mar 10 eve ennyi. Probaljak csokkenteni. A bevetel meg iden sem esett nagyon, -10%. De uj fejleszteseket mind elhalasztottak, sporolnak, leepitenek. . Viszont jovore , amikor veget er a Covid, es magahoz ter a normal gazdasag, mar EPS=1.0 is elerhetonek latszik, akarcsak a korabbi evekben. A NatGas arak mar emelkednek, tobb lesz a bevetel, plusz a Permian Pipeline mar kesz es jovo evre elindul, Texas keleti gazmezoitol a tengerig. Szoval a kozeptavu kilatasok jok, az uj vezetek hozzadhat 2 eve alatt 50 centet meg a profithoz, EPS=1.5- is osszejohet 203 ev alatt. Szerintem mostanaban van felfele forduloban az arfolyam. Ahogy minden energia temaban.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.