Senkit nem tud megvenni . Évek óta ez csak egy terelő duma . Most majd jön a dagály , természetesen az árfolyamon is látszani fog, kb a legjobb döntés volt kiszállni belőle a választások előtt, ahogy ezt páran jól időzítve meg is tették !
Volt 4 év, amikor a profit jelentős részét elvették különadóban és a magyar országkockázat megítélése extrém rossz volt. Ezen időszak alatt sem vonult ki egy nyugati biztosító sem. most, hogy most már az Orbán kormány döntése nyomán is elviselhető szintre csökkent a különadó fizetés, helyreállt a biztosítási szektor profitabilitása majd jelentősen javult az országkockázat/megítélés a választások miatt, miért most akarná valaki eladni a businesst, amikor várhatóan újra lehet itt rendesen és kiszámíthatóbban pénzt keresni? A biztosítási piac lényegében nyugati multikból és NER-es cégekből áll (Gránit, Posta, CIG). Kit fog megvenni a CIG? Hacsak nem egy nem biztosítóról van szó, hanem vmi kapcsolódó szolgáltatást nyújtó cégről (health, értékesítés, közvetítés stb.)
A növekedési pályára nem sikerült 2019 óta hátszéllel sem rá állni!Az osztalék politika megbukott! Az árfolyam növekedés megbukott! Ez a biztosító a szabad piaci versenyben labdába se rúghat. Szakmaiság, szavahihetőség, részvényesi érdekek szem előtt tartása, valós érdemi jövőkép,tőzsdei jelenlét nulla. Szerintem pár éven belül(vagy hamarabb..) vissza fog ez kerülni jobb esetben bal lib. kézbe. Rosszabb esetben kuka.
"Es kit fog akvirálni?" majd kitalálják, ez a dolguk :) ha nem osztaléksztori akkor egy út van a növekedési pálya ....vagy a teljes agónia és a részvényeseknek mély gyász hosszú hosszú érdektelenség
Es kit fog akvirálni? 2022-2025 kozott brutalis kulonadoterheles mellett sem vonult ki senki. Most kisebb kulonado es EU komfortabb politikai vezetes mellett miert vonulna ki barki?
a jó múltkorokban írtam, hogy véleményem szerint egy ilyen osztalékpofonból való felállás 2-3hónap is lehet ( ...vagy több) azt most is ugyanígy gondolom Ahogy telik az idő feledésbevész a múlt :) és remélem a cégből kiszálltak az osztalék vadászok ( aminek én is indultam, de jól átvert ) és gyűlnek az újra gondolók, vagyis, hogy a fejőstehenet lecseréljük egy "grow" szintű papírra. Ha tudatosul a vezetői törekvés ( legalább is szerintem ezt próbálják megcélozni, elhitetni) hogy egy dinamikusan növekvő, esetleg akviráló cég lesz, akkor az árfolyamban is meg kell, hogy ez mutatkozzon. Tuti nem 2nap vagy 2hét de még csak 2hónap se lesz elég, de ha beindul a vezérhangya, menni fog az árfolyam is. Kell profitszintű megerősítés, növekvő EPS és reveneu a következő gyj-re is, és akkor indulhat. ...remélem ez a jövő :) és nem a szürke posvány
annyira lefelé nem várom.... tegnap elég szép forgalommal tartotta magát.....még ha átkötés is volt (ki tudja) ennyit azért 300-on nem vesz senki ha lefelé megy....
CIGPANNONIA kitartók