oké hogy nem mindegy... beker ár / db . olcsó beszálló több darab..... tiszta matek......de! ha tartod pl nyesz-en akkor 400+osztalék vagy 380+osztalék / több éves viszonylatban....... 100ezer db-nál már pl 10 év viszonylatban szerintem nem nagyon számít.....plusz a NAV-tól kapott pénz..... (természetesen az osztalék visszaforgatva....)
:D ....nem játszanak, de pedig játszanak a HA, a TALÁN az ESETLEG mind mind az esélylatolgatás szavai, amikor a konkrét tények vannak, akkor már késő ( a trédernek, a befektetőnek tök mindegy, a befektetőnek ez adomány, én trédelem nekem nem mindegy hogy 450en veszem, 400on , vagy 350en )
Logikus hogy senki nem akar a helyzetén rontani :) pl ha a nálam levő 100k-s pakkot szórni kezdeném egyre csak alacsonyabb szintekre kerülnénk. Majd ha a vevők tolonganak akkor lehet eladni is :)
egyébként az, hogy csak 400-ig mentünk le jelenleg és a forgalom is ugyan CIG-hez képest magas, de nem kiemelkedő azt mutatják, hogy nem állnak sorban a komoly eladók a kijáratnál..
ÉS akkor most tényleg inkább VIP beszálló van, majd struktúrális gond. helyett helyesen: ÉS akkor most tényleg inkább VIP beszálló van és nem struktúrális gond.
Az hogy kinek mi a célkitűzése és milyen időtávon az vàltozó. Azoknak az olasz szerződéseknek a száma is morzsolódik idővel. Az akkor kár eseményt benyújtó ügyfél/ügyfelek követelését vitatják. A biztosító Neves Angol/Olasz ügyvédi irodát bízott meg a jogi képviseléssel. Nincs ez még lefutva a viszontbiztosító és az emabit közvetítő alkusz is felelősséggel tartozik.Persze a Nemzetközi ügyek is lassúak. Max kb 370-ig csoroghat de nem nagy forgalmakkal.
Az egész történés negatív oldaláról sokat beszéltünk, a kockázatokról sokat írtam én is - de van az egésznek egy pozitív lehetséges olvasata is. A cég brutál nyereséges, a vezetőség látja, hogy még inkább az lesz a jövőben, 7-8-9 milliárdos profitok jönnek. Az ehhez tartozó árfolyam 700-800-900 Ft. Most lehet még utoljára olcsón venni, ehhez kell az egyszeri tétel, a negatív meglepetés, az olasz meló hirtelen előhúzása, esetleg egy kis túltartalékolás (aztán 1-2 év múlva fel lehet oldani pár milliárdot a 4.5-ből). Szerintem nem erről van szó, de létezhet egy olyan olvasat is, hogy most még utoljára körülbelül fél évig lent lehet tartani az árfolyamot. Ahogy elkezdenek jönni a 2025-ös negyedéves eredmények - ha elhiszi a piac, hogy az olasz melóra nem kell több pénz, és erről muszáj lesz vmi konkrétan mondani majd a vezetőségnek... szóval ha ezt elhiszi a piac és jönnek majd a számok, akkor 2025-ben nagyon komoly rally lehet, a mostani osztalék szinttől függetlenül. ÉS akkor most tényleg inkább VIP beszálló van, majd struktúrális gond. Mindezt kéretik a korábbi, kockázatokat taglaló hsz-eimmel együtt tekinteni - de a teljes képet szerettem volna megadni.
"de nem ugrálós ez a papír....." dehogynem, pont ez a papír ami igazán ugrálós (jó időzítéssel) Aki nézi a csártot is, és egy 5éves egybe grafikonra tekint, láthatja, hogy igazán nagy profitot a ki/be szállás hozott, és NEM A NAPI, HETI forgolódásra gondolok!!!! Véleményem szerint, most bekukkantott a ló az ablakon, és eljött az a 3hónap, amikor morzsolódunk, majd ha a következő gyj-re látják, hogy marad a jó irány és eltünnek a csontvázak, akkor indulhatunk ismét. A "tapasztalat" azt mutatja, hogy ez nem fog 400 felett maradni a következő 1-2 hetet tekintve. Ha pedig jön a bejelentett osztalék pofon, akkor új aljat is csinál(hat). ...és nem kívánok senki lebeszélni, aki ki bírja ülni (már pedig egy befektető az kiüli) az most má el ne adja, pánikban adni a legnagyobb dőreség, a pánik visszatesztjében viszont..... mindenki maga döntse el, és keressen sok pénzt !!!!
Sziasztok! Ez még így azért szerintem jó lehet. A csatornáig lement és már visszajött 400 fölé. Ha 400 fölött marad záróra és a következő napokban nem töri a trendet akkor ha lesz osztalék vissza mehet 450 környékére. https://invst.ly/199mbb
ez nagyon szép nagy esés után meg is volt a felpatt-holnaptol meg a csorgás -március 27 ig .előterjesztések-na utána mi lesz remélem lesz 41-43ft oszti
CIGPANNONIA kitartók