Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
slash
slash 2026. 01. 07. 07:24
Most jöttem be intenziv 40 perces hólapátolásból! Parasztwellness. Nem való mindenkinek. Kucorodjatok be a jó meleg távfűtésese panelbe!  Ott a jó most. 
slash
slash 2026. 01. 07. 05:45
Előzmény: #263356  Törölt felhasználó
Nem röhögök. Keresztény vagyok a magam módján és metálos. Keményen dolgozom a szaros lakásaimon. A téli szünetben festettem vakoltam  otthon a házat. Hatalmas munka volt. Két lakás között metált hallgatok a négyeshatos villamoson.  Ennyi az életem. Körbe körbe járok. Termelek. 
Törölt felhasználó 2026. 01. 07. 02:22
Törölt felhasználó 2026. 01. 07. 00:25
Előzmény: #263266  slash
az Ossian-os ok is vissza fordulnak keresztenybe  :))) rohogj egy nagyot
Törölt felhasználó 2026. 01. 06. 23:42
ugyes szakember vagyok en megelek barhol :DD
Törölt felhasználó 2026. 01. 06. 22:59
12 evesen mar vallasos votam akarmit is jelentsen  barkinek is 
a tantim 50 eve bemeritett baptista volt 
mindig is joba voltunk 
 majd trecsellunk vele sokat a masik vilagon
en nem megtertem hanem csak visszetertem a regiekhez
es sohase ismetlem sohase  vertem at senkit generalkivitelozkent sohase
becsuletes voltam mindig is
Adonai elochinu adonai echad
Törölt felhasználó 2026. 01. 06. 22:51
7 eve foromozok elnezeset mindenkitol akit elktdtam a hala faszaba bocs
Törölt felhasználó 2026. 01. 06. 22:46
https://www.youtube.com/watch?v=MjjQbREHp1E&list=RDMjjQbREHp1E&start_radio=1
Baruch Hashem Adonai ---Karsai Gizella előadásában
https://www.youtube.com/watch?v=lNOO2lhYzI8&t=4126s
Dávid Shaliach messiási hívő rabbi 1. tanítása a Bihari Magyar Baptista Gyülekezetben
...
mondom oreg melos vagyok oregszek valtozik az ertekrendem
Törölt felhasználó 2026. 01. 06. 22:38
Előzmény: #263348  Pistike12
na akkor ujra leirom Mein Kampf  Hitler
a legprimitivebb embercsoprt a tomeg  nagyresze  oket kell celozni 20 jelszoval a es sulykolni sulykolni  oka a szavazobazis nagy resze ok dontik el a valasztast
Törölt felhasználó 2026. 01. 06. 22:34
Előzmény: #263344  Freszelés
szivemhez a éegkozelebb az epites all
 a generalkivitelezes atol zeig
 7 eve irom
 hidd el jo vagyok benne
egyre jobb az evekkel
 irok ide egy bibilai idezete:t
Reek befalajozanak neveztetel aki romokat tesz ujra lakhatova
a gyulekezetben ezen szoktunk rohogni nalunk mert tudjak en vagyok a muszaki melos aki komplett levezenyel egy felujitast
Törölt felhasználó 2026. 01. 06. 22:29
na figyu
asszem ez konszenzusos velemeny itt a forumon a tudas hatalom
a gyerekeiteket is ezert kepzitek ami jo  nagyon jo dolog 
en epulettvillamossagi villanyszerelo 
biztonsagtechnikai rendszerszerelo
 rendorhatosagi engedelyel 
vagyok
magyaru nem valami troger szarhazi bunozo stika  hulye
  es mivel csaladom epitoiparos 
 egesz eleteben ingatlanokat ujitott fel  en megtanultam a szakmamt
en ebbe szulettem bele 
űehhez ertekk
-- a tudas a minden

Pistike12 2026. 01. 06. 22:23
Előzmény: #263343  Törölt felhasználó
Valtozott az allaspontom. Az iranya nem, de egyre szembetunobb az orszagunk vezetoinek alkalmatlansaga, es egyben a tarsadalmunkke...ugyanazt kovetjuk el mint a ii vh elott es alatt... Es mas eredmenyt varunk... 
Törölt felhasználó 2026. 01. 06. 22:22
fire nyomomott egyszer egy statot az arany sp500 huf es magyar allampapir eves hozamai alapjan 
hat neha ez teljesit jobban neha az
 pfff ez van 
az interaktiv brokinal nekem is van nasdqaos szutyok
de az keves penz
 nem erdekel
map+ azt joccakat
Pistike12 2026. 01. 06. 22:20
Előzmény: #263342  Pistike12
Ma:
Friedrich Merz: "A német gazdaság egyes ágazataiban nagyon kritikus a helyzet"
Melyik vezetonk mond ilyet itthon? Trump leirja, hogy mit rontottak el, es mi rossz. 
Itthon NINCS ilyen... 
Törölt felhasználó 2026. 01. 06. 22:16
Előzmény: #263343  Törölt felhasználó
ennyi ev alatt egyet tudok
 toletek sokat tanultam mert okosabbak vagytok nalam
 ez nekem nem kinos hanem orulok hogy tanulhatok nalam okosabbaktol
Freszelés 2026. 01. 06. 22:15
Előzmény: #263338  Törölt felhasználó
az az allampapirkamat, amit kapsz az mutatja h mennyivel kevesebbet er evrol evre a penzed. ha abbol elsz, akkor feleled a felretett penzedet.
allampapir erdemi realkamatot nem ad.
Törölt felhasználó 2026. 01. 06. 22:14
Előzmény: #263342  Pistike12
10 eve olvasgatom a forumot 7 eve ide irogatok szerinted nem ismereme az allaspontodat?
Pistike12 2026. 01. 06. 22:11
Előzmény: #263331  Törölt felhasználó
Felre ne erts, nem sertegetni akarlak.
Csak jo ideje olvasok sokat gazdasagrol valsagokrol, gazdasagtortenetrol, amihez kapcsolodik politika (nem a hatalomtechnkiai). 
Trumpot nem birom, de objektiven figyelem. Elolvastam tole a biztonsagi direktivajat is. Nem hulyeseg. Egy reakcio, egy megoldas egy kialakult helyzetre. Lehet rossz lehet jo, lehet sikerul lehet nem. 
De: van ertelme, van koncepcio. Ahogy az EUban Kinaban a ruszkikban is. 
Nalunk meg folyamatos nyavalygas van a vaktualis regnalo iranyvonalra akkor is, ha full kedvezmenyezettjei voltunk a globizmusnak, ami megszunt. Kocepcio csak szavak szintjen van itthon. Es egesz melyen a tarsadalomban hianyzik. Tanulasi hajlandosag megismeres elemzes zero. De magabiztosan nyomjuk a blablat. Volt h a Jobbikra szavaztam, de mar nem. Epp azert mert feladta az elveit 2018 ota. A mostani vezetes szintiszta megelhetesi politikusok. Ezt egy Merzrol, putyinrol, Trumprol, a micimackorol nem lehet elmondani. 
Orban pl egyet felejt el. A globalizmus ellen harcolt, amely korszak kifutott. Az oka mindegy is. De nyiltan vallalta ezt a harcot egyeni ambicioi miatt kizarolag es ero nelkul. Elfelejtette, hogy ezzel azonositjak, es mivel az "ellenfele" kimult, raadasul nem o gyozte le, ezert o is elbukik, mert okafogyotta es teherre valt a jelensege. Nincs haszna. Es most a vergodeset lathatjuk, amellyel nagy kart okoz az orszagnak. Fokent azert, mert az orszagat nem arra keszitette, hogy mi leszba globalizmus bukasa utan, hanem az ellene valo fotelharcra. Es itt allunk a konnektivitas jelszavaval ugy, hogy a nyugat erdekszfera TILTJA ezt... A kulker merleg tobbletunk pedig az EUtol fugg, aki kitagadta. Es pozitiv kulker merleg nelkul nincs gyarapodas, ha nem tudsz penzt nyomtatni inflacio nelkul... 
Törölt felhasználó 2026. 01. 06. 22:10
Előzmény: #263340  Törölt felhasználó
Latinul: „Aquila non captat muscas” – A sas nem fog legyeket!
ezt meg ncseedtol megkaptam es igaza volt

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek