Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
Megmondani nem tudom, mert egyikben sincs nekem. Amúgy van köztetek akiknek van tapasztalata budapesti új építésűekkel? Ha igen, kíváncsi lennék véleményekre, nagyon vegyeseket hallani róluk.
"volt valaha a pallótokos ablak, azonos méretű szárnyakkal egy rétegű üvegekkel ellátva a falsíkokban kívül és belül is, a külsők kifelé a belsők befelé nyíltak közel, vagy teljes 180 foknyit" A külső szárnyak valóban a fal síkjában vannak, ezért azok 180 fokban nyithatók, de a belsők nem, ezért azok csak 90 fokban nyithatók. Nálunk a két szárny között szép kovácsoltvas rácsok vannak, a padláson megtaláltam a 120 éves zsalugátereket is amiket nyáron a külső ablakszárny helyére tettek fel.
volt valaha a pallótokos ablak, azonos méretű szárnyakkal egy rétegű üvegekkel ellátva a falsíkokban kívül és belül is, a külsők kifelé a belsők befelé nyíltak közel, vagy teljes 180 foknyit . aztán lett a gerébtokos ablak, és a kapcsolt gerébtokos ablak a kapcsolt gerébtokos az két eltérő méretű szárnyak fogadására alkalmas gerébtok - a külsőoldali a valamivel kisebb hogy az azon lévő szárnyak is befelé nyithatóak legyenek - alul és felül és kétolsalt egyarást összeépítve fa betétekkel ellátott keretekkel (ebből ered a "kapcsolt" gerébtok elnevezés), a szárnyak kb 90 fokban nyíltak, mivel a tokszerkezet össz mélysége (vastagsága) kisebb volt mint a falvastagság, ezét a belső szárnyak is csak a falkávákig nyílhattak bő 90 fokban, . a panelekben szimpla gerébtokra úgynevezett. tessauer renszerű, avagy magyarul egyesített szárnyat pántoltak, így lett két rétegű üvegezésű . (az egyesített szárny az két egymással zsanérokkal - így szétnyitható és belül is tisztítható üvegű - összeépített majd kőrben egymáshoz csavarozott, egy-egy szimpla üveget tartalmazó, és így dupla üvegezetté váló ablakszárny, amit a belső oldali szárnyon pántoltak a tokra, ami egy szimpla gerébtok, és volt balőle forgó kivitelű is) . aztán jött a többrétegű ragasztott üveg egy robusztusabb keretbe építve, és több felfekvést biztosító de még mindig gerébtokra pántolva, fából, fémből, acélbetéteket tartalmazó műanyagból egyaránt . itt tartunk most . a fotón klasszikus panelokba gyártott egyesített szárnyú ablak van (sok ablakban még látható az eredeti országszerte)
Lázár 46 ingatlanáról írja a 24.hu: "Egy fővárosi, V. kerületi lakás teljes tulajdonjoga mellett egy hódmezővásárhelyi ház és egy Budapest XIII. kerületi lakás fele Lázár Jánosé. Az ingatlan.com helyi átlagárai alapján a házából, lakásaiból rájutó vagyon 298 millió forint.Emellett 43 mezőgazdasági terület van a nevén" Ezt a 46 ingatlant az egységsugarú ellenzéki (megtestesítője: Pistike) természetesen úgy értelmezi, hogy Lázárnak 40+ lakása van. 😂 Az ingatlanadó és vagyonadó kérdését neked nem érdemes túlreagálni. Mi már túl vagyunk bizonyos határokon (két számjegyű tulajdonnal), így egy progresszív, a birtokolt lakásszámmal együtt növő adóteher érzékenyebben érinthetne. Ez most egy jó kiszállási pont erős forinttal és magas ingatlanárakkal, a 3 százalékos céges hitel már csak ráadás, hiszen most még azt is támogatják, hogy az ember a befektetett tőkéjét ilyen alacsony kamattal szabadítsa fel. Csodálatos lehetőségek tömkelege, a panaszkodóknak magukba kellene nézni egy kicsit... Az ugyanis nem várható el, hogy a sült galambot ne csak beröptessék a szájukba, de előtte még meg is rágják. 😂
Mert jó dolgába hülyül meg a magyar! Ti itt nem minimálbért kerestek tanult értelmes jól kereső emberek vagytok. Sőt megkockázatatom a legtöbb ebben a csúnya rendszerben gyarapodott szintén és gazdagodott .. akkor meg mi a baj? azt akarjuk ,hogy ez pont ne így legyen ? ezért nem értelek benneteket de most kicsit lenyugszom és visszavonulok nézek egy két ellenzéki közgazdászt :D
ÉN nem egy politikus vagyok aki kapcsolati tőkével megszedte magát ( akkor már milliárdos lennék de én ilyenre nem is vágyom csak tisztes megélhetésre és anyagi biztonságra magamnak és családomnak ) annyira én sose fogom megszedni magam. Egy átlag ember vagyok rengeteg spórlás tudás és munka van az elért teljesítményem mögött. (16 év ) Mindig a rossz főnökök motiváltak, hogy csináljam meló után az extra melót, hogy egyszer elérjem az anyagi függetlenségem.! És el fogom érni már nem sok van hátra ha jön a Tisza ha nem!
Ja azt hozzá kell tegyem kis lakásról beszélünk 37 nm es másfél szobás! Azért ha egy 50 nm es lakást csinálsz szorozd fel négyzetméter arányosan a költségeket! és nekem ez 3 hetembe került ennyi szabi ment el rá reggel 8 től este 9-10 ig nyomva a melót ahogy csak bírod! azért mondom írígyeltek , de tessék utánam csinálni azt amit én és én minden lakásom felújítottam egyiket sem készen vettem!
én másfél 2 millábol most tavasszal kihoztam igaz nem kellett ablakot cserélni Villany hálózat felujítás sokba van jó az az öreg panelba ami van lakó sírt legyen légkondi mondom a régi alu vezeték nem bírja el mondjon le róla jó? csempe járólap konyhaszekrény festések glett bejárati ajtó csapok ezeket csináltam 1,5 mft ból. 5-6 száz ezer lett volna az ablakok erkély nélkül azért mondtam a 2 millát de nekem gépek szerszámok vannak.
segíteni nem csak bűnözéssel (korrupcióval) lehet. hanem adok a sajátomból. amit a munkámmal és érdemeimmel kerestem meg. de egyébként nem halat adok nekik, hanem megtanítom akkor halászni őket. elképzelhetetlen? egyébként miért kéne bárkinek nyomorognia? van szociális háló, közmunka meg minden.
2 millából ez nem jön ki hogyha villany, vízhálózat, burkolatok, ablakokat is cserélni kell. 1 képen látszik az ablak az szerintem régi fa (nem gerébtokos, de szerintem szimpla üveg). Villanyszerelés is, hogyha azt át fogja venni egy villanyszerelő vagy felülvizsgáló akkor 4-500 alsó hangon. Fürdőben nem tudom mekkora felújítást tervezel, de ha teljes modernizálás, akkor az maga 1 milla rengeteg saját munkával . Én inkább 3-5 milla közé tenném az óvatos becslést 70% os saját munkával. semmi extrával (pl klíma, okoselektronika stb...)
DE ez is csak akkor érvényes ismétlem ha tényleg a felső SZJA kulcs csak 15 % lesz! mert ha igaz lesz a kiszivárgott 15-2 és 33 % os kulcs akkor még nagyobb szívőka lesz ugy számolom az extra lakás kiadással és a béremmel bele nyalok még a 33 % ba is mint egy orvos és akkor nem 200 ezret fog a Tisza elvenni hanem majd 400 -500 e ft körül főleg ha azt is serpenyőbe veszem, hogy 3 szoros lesz a rezsi .. Gyakorlatilag az alap bérem kedvezmények nélkül majdnem elvenné a Tisza gyakorlatilag 4 évig majd ingyen dolgoznék hát persze... Megmondom a főnöknek borítékot kérek vagy 400 ezeres fizetés emelést nem hinném teljesíti még a 200 at sem fogja. Borítékot megint nem ugyhogy tipli a munkahelyről ezért mondom azt most dolgozzon az ember keresse a pénzt és gyűrje le a hitelét , mert ha ezek jönnek cudar világ jön akkor már pénzt keresni jó nehéz lesz! Nuku tulóra jövedelem növelés képzés felesleges az egész társadalom demotivált lesz a vállalkozók is a vagyondóval , de hát ez kell nekünk a jó dolgába hülyül meg a magyar !
ITT A TISZA kérdőive most olvasom https://magyartisza.hu/hirek/ujsag/ujra-szavaz-a-nemzet-ot-kerdesse-l-elindult-a-tisza-masodik-nemzet-hangja-kampanya Burkolt adóemelés ! átolvastam alaposan se családi adókedvezmény se SZJA mentesség nem lesz ebben! ez a kör 0 % vagy az alatti SZJA -t fizetett és 1 milliárdos a régi 5 milliárdos sáv . ok ez utóbbi sem érint de akkor is. A vállalkozók lepítenek és nem fognak fejleszteni rengeteg kis és közepes vállalkozást visznek ezzel földre szintén! Ha tőlem a családi adókedvezményt elveszi a tisza a 198 e ft ot csak példaként lehet 5 év mire ennyit fog emelni a főnök lehet 5 év is lesz mire ezt beemeli bérembe! De egy átlagos anya vagy fiatal is 70-80 vagy még több adót fog fizetni a két gyerekesekről már ne is beszéljünk 80 e ft családi kevezmény és anya Szja mentessége ami megint 80 e ft van rokon aki ebbe esik bele 160 at fog az is havonta veszteni! Szegény ellenzéki még de lehet átgondolja a helyzetet a választásokkor már mondtam neki gondolja meg kétszer is kire szavaz ha jót akar magának..!
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link