Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
7 eve folyamat, szeretem a lakaspiacot es a vilaggazdasagot ,meloskent is. azerti gimis voltam nappailis es a hatso padtarsam most bironö asszem ez eleg pedigre
fire oreg mentorom te is jol allsz anyagilag , es ami nem is oly vicces hathor is jol all , es en ahelyett hogy tanacsokat kertem volna szartam a fejeretekre. 7 ev utan jovok ra kikkkel baszakodtam. szegyennkezem is
nem tudom eldönteni, hogy az ujságiró naiv vagy álnaiv az ilyen szövegnél: "az eladóknak pedig azt javasolják, hogy minél előbb jelenjenek meg a piacon, de az ármeghatározásnál maradjanak reálisak, mert a túlárazott ingatlanok kieshetnek a hitelprogramból." Ez most egy felszólitás önmérsékletre, vagy buzditás, hogy pont annyit emeljenek az áron, hogy éppen beleférjenek a start programba? Miközben a másik álnaiv, miniszter Gulyás informálja az eladókat arról, hogy lehet ám a lakásár egy részét a butorra, berendezésre irni. Tehát egy 40m2-es 70 millióba kerülő lakásból 10 milliót a butorra irni és 10 milliús öneróvel (összesen persze 20 millióval) felvenni az 50 milliós hitelt 3%-os kamattal. Valahol az az érzésem, hogy ezek úgy akarnak választást nyerni, hogy a végén még tanfolyamokat inditanak, pld az alábbi témákban: - közbeszerzések manipulálása - hogyan korrumpáljunk közalkalmazottat (nyereség/ráforditás maximalizálása) - hogyan hazudjunk úgy hogy még a hazugságvizsálót is megtévesszük - hogyan denunsziáljuk ellenfeleinket. (Egyszerű. Minden amit elkövettünk rájuk kell kenni.) A cél az hogy a zemberek elhiggyék belőlük is lehet ML, csak jó helyre kell ixelni. Várhatóan beinditják majd a luxus yacht vételre is aStarthitel programot. Feltételek: - vételár: legalább 500 millió - 1%-os hitellel - Önerő nem kell.
Törölt felhasználó2025. 08. 26. 15:17
szerintem az ujaknak irnam ide es nemely reginek is ez viszonylagos greenmannt elegge alabecsulitek eb regota trecselek vele regen volt egy szobvakonygas hazban az 5 kerben a gyerekeivel azota meg etkoltozott egy budaai jo rszre es van neki debreceni ingatlana ebben sok az orokseg ez teny de nem becsulnem ala az anyagi helyzetet
ezé amikor beirtad ide par eve hogy csavaeratad ki az oreg kezebol a garazst mertt melle arazta azer hmmmt :)))) ez kb olyan mint a Laci bacsi kamu ingatlan hirdetes gyaratasa hogy felcsapja a kerulet atalagarat :)))
"szoval en azota is a a fix map ba rakok mindent es 8 szamjhegyu a megtatkaritasom , melosnak ez eleg" . Az állam kötvénnyel az a probléma hogy sajnos a tőke elinflálodik. Mindenesetre jövőbeli ingatlan vásárlás celjára jó lehet.
7 eve irkalok ide megoregedtem, mar nem fogom csesztetni se a spekakat se a bufiket ha veszik a kismasfeles panyelkakat. Nem neztem jo szemmel de ez van, ez nem etikai forum hanem a profitra megy. Megoregedtem. Es van eleg penzem mar . Mar meshogy latom
Törölt felhasználó2025. 08. 26. 14:38
de hat nahogy ncseed is irna mindig az a paiaci ar amit megadnak , es total igaza van.
ha mar egyszer visszaregiszrtraltam azert lenne egy kerdesem , sokat melozok szoval nem mindig olvastam mindent, a 19 keres hazat megvette vegul hunball?
97% mak nal kedves mentorom a nazdakos az jatekpenz ahogy a kripto is bar abbo kiszaltamm ( rossz dontes volt)
Törölt felhasználó2025. 08. 26. 14:27
viszont en bezony Hathor irasait is szoktam olvasni, az itteni hazigazdanak. a bet topicba is egesz jokat ir, szoval en azota is a a fix map ba rakok mindent es 8 szamjhegyu a megtatkaritasom , melosnak ez eleg
Szia melós. Helyes, ne nyúlj hozzá, rá se nézz csak 5 év múlva, jó lesz az.
Törölt felhasználó2025. 08. 26. 14:23
kb fel eve nem irkalok de ez mindegy attol meg olvastam a csipet csapatot :) fire: a nazdakos interaktiv brokeres szutykom meg mindig megvan szoval a bufi megvan ahogy szoktam mondani: kedves mentorom :)
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link