Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Moka_Brikka
Moka_Brikka 2025. 08. 19. 13:07
Előzmény: #253855  Törölt felhasználó
"Én ha szingli lennék nem kéne annyi kaját ruhát oktatást bármit fizetnem mert csak egyedül élnék"
Irreleváns, mert nem vagy szingli. Amúgy elmondtad, hogy a havi költésetek 350e Ft az egész családnak. Milyen oktatást, kaját, ruhát fizetsz ebből 5 embernek? Ez süsd meg létminimum alatti szint. Ez havi 70e Ft/fő mindenre (lakhatás, rezsi, egészségűgyi kiadások, kaja, öltözködés, közlekedés, adók, biztosítások, előfizetések, stb....)
-
Egy 4-5 fős család tényleg mindenhol többet többet fogyaszt, csak valahogy nálatok nem :)
Törölt felhasználó 2025. 08. 19. 13:05
Előzmény: #253857  Törölt felhasználó

Illetéket is milliókat fizetek milliókból újítok fel ( áfa ) ügyvéd ingatlanos díja ( mind áfa nem feketén megy ) soroljam még? és még SZJA is fizetek.
Én pont nem az a típus vagyok aki feketézik a lakásokkal ezért fáj az amit írtok. Még ha valami nagy adóelkerülő mágus lennék  persze.. de én 3 gyereket is nevelek.
Ja hogy így is vittem valamire ez akkora baj? Marha nagy tényleg  itt jön be az írígységetek. Na de ez volt tényleg az utolsó ennek így nincs értelme .
N0MAD 2025. 08. 19. 13:04
Előzmény: #253854  Törölt felhasználó
"Most pedig hogy meg lesz duplázva megy a ripacskodás mi az hogy!"
  A ripacskodás az megy, amint kiszámolják azt amit te hasra bekamuzol.Meg a rikácsolás és hisztizés.
Törölt felhasználó 2025. 08. 19. 13:03
Előzmény: #253853  Moka_Brikka

Nem annyiból élek nem annyit fogyasztok és költöttem leírtam mire költöttem. de nem fogom tételesen leírni.
450-500 ból élünk ( ez pont 4-5 ször annyi mintha szingli lennék ) + a különféle egyéb kiadások ágy a gyereknek  kocsi javítás kirándulás bármi amire felsoroltam költöttem és áfát fizettem.
Az nem zavar, hogy a fiatal SZJA mentes  mi?  Nevetséges az egész de ha emelkedik 10 év után a családi akkor már óriási baj van és FENNTARTHATATLAN AZ EGÉSZ RENDSZER ÉS IGAZSÁGTALAN .
Moka_Brikka
Moka_Brikka 2025. 08. 19. 13:01
Előzmény: #253852  Törölt felhasználó
Azért azt nem árt tisztázni, hogy a orvosoknak szépet emeltek 2021-ben, de azóta tudtommal nem volt emelés nekik. Cserébe volt azóta kb. 50% infláció. 
Törölt felhasználó 2025. 08. 19. 13:00
Előzmény: #253853  Moka_Brikka

Nem csak adóról van szó én ha szingli lennék nem kéne annyi kaját ruhát oktatást bármit fizetnem mert csak egyedül élnék. ez megvan?  Na látod ... 4-5 ször annyit fogaszt  (költ a jövedelméből kevesebb marad) egy 4-5 fős  család ez a helyzet...
Törölt felhasználó 2025. 08. 19. 12:58

amugy meg az adókedvezmény 100 e ft ami duplázódik 10 éve nem emelkedett
Míg a nyugdíjak minden infláció követő ..Ebbe is gondoljatok bele! Most pedig hogy meg lesz duplázva megy a ripacskodás mi az hogy!  
Moka_Brikka
Moka_Brikka 2025. 08. 19. 12:58
Előzmény: #253834  Törölt felhasználó
Kis családotok kb. kifizet havi 150e Ft szjat+járulékot, meg 350e*0.27 (bár az alapélelmiszerek miatt kevesebbet), aza kb. 94e Ft ÁFÁ-t a havi költéseitek alapján. Csodásan hozzájárulsz a táradalom jóléti szintjének emelkedéséhez. Messze nem adsz vissza annyit, mint amennyit te gondolsz. Erre azért ne legyél büksze...
Törölt felhasználó 2025. 08. 19. 12:57

bezzeg a 25 év alatti adómentesség miatt nem ripacskodtok vagy a tanárok béremelése ellen vagy az orvosi béremelés vagy a 13 havi béremelés ellen az ellen miért nem ripacskodtok??!!   azt ki fizeti?
Mikor a lakóm volt kettő 19 éves mikor még nem emelték a családit ( 100 e ft )  szóval akkor több adókedvezményt kapott mint én 3 gyerekre???!! na az hogy van barátocskám ezt magyarázd meg nekem a fiatalnak több járt jár mint nekem 3 gyerekkel több marad bulikára sörözésre kirándulásra.. hm? Az téged nem zavar csak a családos ha kap valamit?  (ellenzéki médiában is ez a mérce ugyanez megy  ezt mondod fel ide  nekem is herrgelik a népet a családos ellen tudom én mi lesz választások után a nép ellensége lesz a nagycsaládos ... szörnyű...)
Freszelés 2025. 08. 19. 12:55
Kéne egy "izom pofozó" topik, de tuti kiszönne onnan is ez a mesekirály. :D
Törölt felhasználó 2025. 08. 19. 12:52
Előzmény: #253848  Pistike12

Azt se értem mit nem lehet azon érteni ha elöregszik egy társadalom a felosztó kiróvó rendszer utánpótlás nélkül ( gyerek nélkül ) nem fenntartható nem lesz elég ember aki fizet adót aki fogyaszt fizet áfát értve?
Akkor nem lesz nyugdíj sem teljesen valid, hogy az én gyerekeim is a hasonló szőrű szinglire is fizetni fogják a nyugdíjat... az adóikból és én nem segédmunkás emberkéket fogok ebbe az országba nevelni elhiheted na szia
Törölt felhasználó 2025. 08. 19. 12:49
Előzmény: #253846  Pistike12

Ezt is nem jól tudod nincs ingyen étkezés suliba 50 % os kedvezmény van.  ennek SZJA ba többszörösét fizetem az illeték és az áfáról ne beszéljünk. leírtam nem fogom tétleesen kiszámolni össze adni neked
Egészen biztos vagyok benne 5 fős család több adót fizet mint aki egyedül él ez nonszensz, hogy te ezt nem ismered el.
Az hogy kapok a család nevelésre valamit vissza és fáj hát ezzel nem tudok mit kezdeni tessék 3 gyereket felnevelni meglátod mik a költségek  és rájössz miket beszélsz!
Én 100 e ft ból megélnék 100 ból egyedül nyilván nem annyi az áfa utána mint aki 5 ször ennyit költ 5 emberre ruházza - és ha gazdag igen költ drága dolgokra is aminek még több az áfája. 
persze csak akkor ha idehaza él ha máshol mert elűztétek ez a pénz is oda  el akartok űzni ? :)
Tényleg FATFIRE szokta mondani kicsit olyan kommunista tempóban nyomjátok  annyid de annyi komcsi fickó van itt hogy az hihetetlen..
Pistike12 2025. 08. 19. 12:48
Tehat varom:
 A 4 szulotok nyugdija, ami ha atlagos, majdnem 1.000.000.- ft havonta, azt ki fizeti?
De altalanossagban is. Ki fizeti a tobbgyerekes nemadozok szuleinek nyugdijat? 
Hogy jottok ahhoz h ti mondjatok hogy az en nyugdijamat a ti gyerekeitek fogjak fizetni? 
A sajat szuleiteket mas tartja el. 
Mindezt feloszto kirovobrendszerben, amikor a jelen befizetesekbol van a jelen nyugdij fizetve... 
Meg valami kellene ingyen Harcos? 
Peti84
Peti84 2025. 08. 19. 12:46
Összezavarod a matekkal a közgazdászok sztárját :)  
Pistike12 2025. 08. 19. 12:44
Előzmény: #253844  Törölt felhasználó
Tehat kiadsz 3 lakast.annak az adoja max 90e ft. Es az egesz familyd imgyen eszik az iskolaban, ingyenpenzt kap tobbet nem adozik es 4 db szulo nyugdija megvan🙂
Peti84
Peti84 2025. 08. 19. 12:44
Előzmény: #253844  Törölt felhasználó
Pár hete még 5-en havi 200.000-ből éltetek.....sok a kamu duma izmoska.
Törölt felhasználó 2025. 08. 19. 12:40
Előzmény: #253842  Pistike12

Most irtam le mennyi SZJA fizetek a lakások után és mennyi áfát fizetek be 5 ember fogyasztására és mikre költöttem ami még növelte a fogyasztást áfát 
Én fizetem nem te anyám nyugdíját ÉN JÓ? ABBÓL MÉG 2-3 EMBER NYUGDÍJA IS KIJÖN AMIKET ÉN BEFIZETEK áfába és SZJA ba megnyugodhatsz.!
Tudsz számolni nem? vagy nehéz  hogy 1 ember nem anyit eszik iszok ruházkodik és áfát fizet mint az 5 fős család? Ez megvan? HOgy minden lakás után illetéket SZJA -t felújítások után adót fizetek ( alapanyagokra) 
Te anyi áfát fizetnél mint én viccelsz?  Ne röhögtess .. Tessék gyereket vállalni lesz más költséged több cserébe kapsz is valamit az államtól ( adókedvezmények ) ennyi.. Ez fáj neked ennyire de ennyire ? Ez most komoly hogy a családos valami kompenzációt kap azért mert gyereket nevel? Egy részét ismétlem egy részét fedezi a gyerek tanítás felnevelés költségének és most te itt előadod te vagy itt a nagy adófizető  kemény legény aki fizet nekem? Viccelsz ? Nevetséges az egész irány nyugat szingliskedni ha nem teszik a rendszer szerintem meg ilyen emberekre nincs szüksége az országnak amilyen te vagy! ( szinglire ) 
Na ez volt tényleg az utolsó több személyeskedésre provokációra nem ülök fel nem vezet sehova
Pistike12 2025. 08. 19. 12:38
Előzmény: #253842  Pistike12
Tenyleg varom a valaszt, mert allandoan ezzel koveteloznek a sokgyerekesek.
Ki fizeti a szulok nyugdijat?
Toled kulonosen varom, mert kozgazdasznak mutatkoztal be! 
 Pikans erv ez egy feloszto kirovo rendszerben🙂
Pistike12 2025. 08. 19. 12:35
Előzmény: #253840  Törölt felhasználó
Ujra. Ki fizeti a nem adozok szuleinek az adot? 
Te hoztad fel h a te gyerekeid fogjak az en nyugdijamat fizetni. 
Ne menekulj Harcoskam! Valaszolj! 
Ki fizeti a te "emelesedet" ami ugy valosul meg, hogy NULLA hozzaadott ertek keletkezett? 
Az ingyen sorhazad nem volt eleg a gyerekekert? 
sityaki 2025. 08. 19. 12:33
Előzmény: #253837  Törölt felhasználó
Téged irigyelni? Ez jó.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek