Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
Valszeg az az 5-10% piacpárti választó nem tud pénzügyileg eltartani egy pártot. A mutyiból kitömött Fidesz, meg a globalista pénzcsapokból fenntartott gender és ukrán bajnok ellenzék mellett egy piacpárti politikai erőnek esélye sincs.
Értem én, hogy egy néppárt nem tudja ezt felvállalni, de ott az a sok fos pártocska a hagyományos ellenzékben és egy sincs, amelyik felvállalná azt a piacpárti 5-10%nyi választót?
Hihetetlen...... Kit érdekel, hogy Te vagy Minárik egyetért az új lakáshitel programmal vagy sem? Ez van, ehhez kell alkalmazkodni. Ne magyarázd, csináld! Ennyit moralizálni egy gazdasági oldalon??? Szörnyű! Hogy veszel részvényt, vagy egyáltalán mi alapján döntesz bármilyen befektetés mellett? Jézus! Nem akarom tudni.......
a jó érzés elérése is értelmes cél . nekem jó érzés hogy egy megszerzett ingatlan már az egyik gyerekem nevén van minden megkötés nélkül, és az is hogy a tavasszal eladott és a most eladás alatt lévő ára is a másik gyerekemnél köt ki, amiből ö vesz magának minden megkötés nélkül ingatlant . az is jó érzés volt egykor, hogy az enyémek lettek most többnek és jobbnak érzem magam attól hogy már, illetve nemsokára mindkettőnek lepasszoltam-lepasszolok belőlük . emlékszem a nagyapám arcára és örömére a 60-as évekből, amikor néha arról beszélt, hogy 1946-ban az édesanyja halála után a még élő 6 testvérét kifizette a szülői házból, 7 magyar hold szántóért cserébe (akkor éppen nem nagyon létezett a szükséges mennyiség kp, épp hogy csak bevezették a forintot, és évek óta a csere volt a "divat", meg a természetben, áruban történő fizetés) . minden iratát örzöm az ügynek 46 nyarán készült egy előzetes kézzel írott megállapodás, minden testvér aláírta ennek megfelelően egy 7. kerületi földmérő cég az ősz folyamán kimérte az ügyletben részvevő földterületet, elkészítette a pauszon ma is meglevő rajzaikat, aminken az új tulajdonosok aláírásaikkal elismerték hogy a helyszínen be lett mutatva nekik a majd őket illető terület, december 10.- keltezésű a közjegyzői okirat amelyben egyesítve az öröklési eljárással a nyári megállapodásbak megfelelő közös tulajdon megszülető eljárás is szentesítve lett december 20.-i keltezésű a telekkönyvi végzés amivel a nagyapám lett az egykori szülőháza egyedüli tulajdonosa karácsony másnapján készült az irat amivel a nemrég férjhez ment lányának ajándékozta, és december 31. i az ajándékozás telekkönyvi bejegyzőirat. . számomra az is jó érzés hogy követek egy általam is helyesnek vélt családi hagyományt .
Adó és kedvezmény politika... Az önös érdekeket előtérbe helyezve a gyermektelen félti a jövőt, a két és több gyermekes pedig mintha nem lenne holnap éli fel a jövő nemzedék lehetőségeit. Stabil, hosszú távon fennntartható briliáns kombinációt sikerükt létrehozni... megint.
Nem csipem ezt a csávót, de totál igaza van. A szomorú viszont az, hogy nincs egy kibaszott ellenzéki párt, aki ez ellen az ámokfutás ellen felemelné a szavát. Petike is kb annyit tud, hogy a motoros ladik elején táncikázik.
hogy a fenébe nem látod hogy szüntelen mellékvágányon haladsz? . ez egy vegytiszta hatalommegtartási célú politikai termék semminemű pozitív össztársadalmi jóléti célja nincs nem is volt nem is lesz nekik ilyenük . legalább három célja van: közbeszéd tematizálási deficitük csökkentése szavazatvásárlás a számukra előnyösnek vélt további társadalmi polarizáció elősegítése . nem tévesztettek célt, nem hibáztak, most bevetik ezt az eszközt
Elég lenne a konstrukciót átgondoltan szűkíteni és a ténylegesen első lakásvásárlót támogatni, azt én is nagy segítségnek és jónak tartom. Minárikék is kiakadtak, gazdagég az összes 18 éves hontalan családtag nevére vesznek egy kiadni valót, csodálatos, közpénzből....
Elég lenne a konstrukciót átgondoltan szűkíteni és a ténylegesen első lakásvásárlót támogatni, azt én is nagy segítségnek és jónak tartom. Minárikék is kiakadtak, gazdagég az összes 18 éves hontalan családtag nevére vesznek egy kiadni valót, csodálatos, közpénzből....
"Nem tudom mi értelme van annak, hogy a közelmúlt ilyen fontos eseményének meghamisitsuk" Az államcsőd veszélyével kapcsolatban semmilyen hamisítás nem volt, nem véletlenül erőltették az IMF bevonását baloldali politikusok és szakértők tömegei. Orbánék pedig joggal kritizálták, hogy ilyen kiszolgáltatott helyzetbe kerülhetett az ország, csak a te szélsőségesen egyoldalú értékeléseid szokás szerint kizárólag csak az egyik oldalt veszik célba, a másikról hallgatnak. Harcos hívőkkel soha nincs értelme ilyesmiről vitázni. 🤷🏻♂️ Nyilván politikai felfogás és értékrend kérdése, hogy ki hogyan alakítja az adópolitikát. Nagyon remélem, hogy az általad emlegetett “szociológiai alapvetések” soha nem válnak a társadalmi mérnökösködés vezéreszméjévé. NYC demokrata előválasztását ennek az egyik nagy híve nyerte, ettől a gondolattól viszont még a demokrata pártvezetés is összeszarta magát. 😂
“ és ez a kultúra a falusi nincstelen zsellérből, napszámosból, uradalmi cselédből stb-ből lett külvárosi zsidó gyári munkással keveredett proletár misung kultúrája” Érdekes felvetés. Nem védve a komcsik által épített szarvárat, azért azon elgondolkoztam hogy feltétlen megvetendő e a felvállaltan melós alsó réteg, iiletve származás és megtartott kulturális stílus, és feltétlen becsülendő e a sznob többnek látszani akarás, melldöngetős én mán nagypolgár lettem mert pénzem lett attitűd. (Nem, a diploma sem jelent automatikus kiugrást. Talán valamikor így volt, de már rég érettségi plusz lett belőle. Mint ahogy valamikor az érettségi is számított, ma meg már.) És ne vegyük automatizmusnak a tudatlan, nem olvasott melós sztereotipiát mert vannak kivételek és a hulye begyöpösödött szakbarbár diplomasra is gazdagon. Értem én hogy a komcsik rombolására reflektáltál, de elkanyarodtam, illetve a rombolt nemesi nagypolgári rétegek kivétel nélküli magaskulturájaval kapcsolatban is vannak kételyeim.
az emberek memóriája nem rövid . és az emlékek eredete kétféle lehet: az egyik inkább egy tudatosan lezajló módon, az idők során újabb és újabb megértett és megjegyzett módon válik a saját emlékké a másik pedig ösztönös mintakövetés alapján jön létre automatikusan . emlékezni csak arra lehet ami valahogy de bejutott valakinek a fejében és ott valaha megtapadt, ami be sem jutott, vagy, csak egyik fülön be a másikon azonnal ki, arra nem lehet emlékezni . ha valaki nem ismer valamit ami valójában számára sem kellene hogy új, friss jelenség legyen amikor ismét felbukkan az nem feltétlenül jelenti azt elfelejtette . mondok egy példát: kb 12-től viszonylag intenzíven együtt dolgoztam egy 1979-ben született fiúval, aki nagyon ügyesen seftelt, sokszor emlegettem neki azt a bizonyos ingatlanpiaci és általános gazdasági válságot ami nálunk igazán 2009 legelején ütötte fel a fejét, és egyszer kb 2018-ban üldögéltünk valahol talán egy pohár búzasör fölött, és egy őszinte pillanatában megkért hogy mondjam már el neki mi is volt az amit és állandóan válságként emlegetek, mint valami jelentős dolgot, de ő annak idején nem vett észre semmi ilyesmit, és nem is hallott róla . és az ösztönösen felszedett emlékre egy másikat: 48 után divatba jött a munkás-paraszt hatalom, és uralkodóvá vált a kultúrája ,igaz erővel, erőszakkal és ez a kultúra a falusi nincstelen zsellérből, napszámosból, uradalmi cselédből stb-ből lett külvárosi zsidó gyári munkással keveredett proletár misung kultúrája, és ennek uralma, ami minden egyebet durván üldözött, mert különben nagyon látszott volna a silány mivolta . és ezt ösztönösen átvett mintaként ma is él itt egyes kommentekben, tartalmi és formai egységben
Nem kell módosítani mert a pijac árai elugranak annyira, hogy ne akarjanak élni vele majd sokan.... Én sem akarok élni vele, nem is az a cél hogy mindenki éljen vele.
semmi sincs ingyen.... de a hitelt ne keverd a vissza nem térítendő támogatással. Előbbinél kamatyot fizetsz, utóbbinál nincs kamaty de úgy ugrálsz ahogy ők fütyülnek! Ha tetszik a fütyülés akkor az utóbbi a jobb, ha nem akkor az előbbi!
De benne volt. Csak abban a formátumban, hogy ugyanúgy mint az MNYP-ben. Így én is úgy gondoltam, hogy az állam mégis nagyobb garancia, mint bármelyik biztosító. Igen hiba volt, DE NAGYON, HOGY HITTEM EBBEN. Egyébként Csintalannak volt egy betelefonálos műsora, amelyet mindig úgy kezdett, hogy Orbán mit igért 2010-ben. Csintalan 2018-ban eltűnt a képernyőkről. Az a baj, hogy az emberek memóriája rövid távú, 2014 óta nem a Fideszre szavazok! Ennyit tudok tenni. . Más téma: 3% támogatást módosítani fogják, mivel ez nem tartható. Csak egyféleképpen tudják tartani:Újabb adók formájában. Itt a fantázia határtalan.
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link