Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
Potenciálisan sokkal több ember élhet vele mint a korábbi támogatásokkal szóval nem meglepő a nagy érdeklődés... csak tessék sietni, aki lemarad kimarad! Most vagy sohaaaaaaaaa,,,,,,!
"Az Otthon start program fix 3 százalékos támogatott hitelének bejelentését követően, egy hónap alatt tízszeresére nőtt a lakáshitelek iránti kereslet – derül ki a Bankmonitor .. A keresletrobbanás történelmi mértékű, lényegesen meghaladja a csok plusz bejelentését követő érdeklődésváltozást – számol be róla a banki közvetítő az oldalán." . 📈👀🚀
Jöjjön aminek jönnie kell!!! Majd ha változik a szélirány akkor én is változtatok a stratégiámon és nem teli szájjal fröcsögök itt mint ti. *** Más ellenzékből népszerű dolgokat bekiabálni és más kormányozni!!! Majd rájönnek ők is meg ti is...
Tehát akkor szerinted se buktak el mindent akik maradtak... na ebben egyetértünk. Te legalább tájékozódtál mielőtt ide írtál. Az előbb leírtam már, de akkor megismétlem: A mindenkori kormánynak joga volt bevezetni a magánnyugdíjrendszert és joga volt kivezetni is. Tetszik ez neked (meg sokaknak) vagy sem az indifferens. Maga az EU se tudott fogást venni ezen. Joguk van CSOK-ot, kedvezményes kamatyok meg hasonlókat is bevezetni. A következő kormánynak is lesz joga visszahozni a magánnyugdíjrendszert vagy más lakástámogatást bejelenteni vagy a meglévőket megszüntetni. Ennyike. **** Lehet menni szavazni 4 évente azt ennyit tudsz tenni.
A 3 százalékos hitel nem ilyen? Egyébként nem ezért hoztam fel példának az ingatlanadóra. Vannak dolgok, amikről azt hisszük tabuk, aztán így vagy úgy mégis meglépik. Lakáskasszát is beszántották, az is hasonló volt. Szerintem az adójóáírások is így járnak...
Nyilván könnyeb hőbörögni mint tájékozódni! Nem bukták el a korábbi befizetéseiket mind... 75%-al beleszámít az állami nyugdíjba. https://grantis.hu/magannyugdijpenztar-osszefoglalo/ A lopásról meg ennyit: "Lenyúlás, államosítás? A független nyugdíj előtakarékossági szakértő véleménye a manyup-rólEzt az intézkedést, azaz hogy a magán-nyugdíjpénztári vagyon az államkasszába került, ma a köznyelvben a „magánnyugdíjpénztárak államosításaként” szokták emlegetni, sőt sokan odáig mennek, hogy ezt a megtakarítást “ellopták”, “lenyúlták” tőlük.A “lopás” kifejezéssel arra utalnak, hogy itt valamilyen törvénytelen intézkedés történt. A valóság azonban az, hogy az állam csak olyat tett, amihez joga volt. Lopásról azért sem beszélhetünk, mert bárnagyon jól hangzott, hogy a „saját számládon” gyűlik a pénzed, de valójában ez sosem volt a tiéd.2011 előtti években te csupán arról dönthettél, hogy a havonta fizetendő kötelező nyugdíjjárulékodat ki kezelje: az állam vagy egy magánnyugdíjpénztár.Az emberek a saját pénzükként tekintettek rá, ami jogos, és úgy érezték később, hogy elvették a pénzüket. De ne felejtsük el, hogy a számlák nagy részén csak az állami nyugdíjjárulék átcsoportosított összegei voltak. Járulék címén történt a befizetésük, így jogilag az állam rendelkezhetett felette.Egyedül a járulékokon keresett hozam volt a tagoké, amit viszont meg is kaptak, tehát a hozamok nem kerültek az államkasszába. Csak azt csoportosították át, amihez joguk volt." *** Szar ügy ,de sosem volt a miénk amit szerintetek elloptak! Előtte is, utána is az állam rendelkezhetett felette! Az hogy neked meg sokaknak (akár nekem sem) ez nem tetszik szart se számít. Az is szar ügy, hogy a nyugdíj mint olyan sincs garantálva, se az hogy mikortól mehetsz nyugdíjba, sem az összege. Régen sem volt nyugdíj... Az SZJA összege sincs garantálva az idők végezetéig meg a napelemes nulllszaldó sem és még sorolhatnám napestig. Így működik a világ.
Nem tudom mi értelme van annak, hogy a közelmúlt ilyen fontos eseményének meghamisitsuk. A gyurcsány kormány, (ahogyan elődei is) saját hibájából rendkivül alacsony devizatartalékkal esett be a válságba. Pár hét alatt 2008 őszén összehozták az IMF hitelcsomagot, amit az ellenzék hevesen kritizált, de abban a helyzetben fontos volt: - likviditást hozott, - megnyugtatta a tőkepiacokat is, hogy nem lesz államcsőd és - az egyéb forrásból eszközlt hitelfelvételek kamatait is leszoritotta. 2010 után a MANYUP államositásának a fő oka nem az államcsőd elkerülésének szándéka volt. A fő ok az volt, hogy a Fidesz a matolcsi féle gazdaságpolitikára tett. Ennek lényege: - adócsökkentéssel több pénzt az emebreknél, vállalkozásoknál hagyni, - állami költekezéssel a gazdaságot fellenditeni - a fogyasztást beinditani, hiszen az embereknél maradó pént ezt lehetővé tette volna. Ezt kellett finanszirozni: - EUs pénzek növekevő beáramlásával - MANYUP Einstanddal 2010 nyarán egy baráti körben órákat vitatkoztam fidesz hivőkkel. Rámutattam, hogy az állam a minimálbérek megadóztatásával egy akkor többmilliós réteg fogyasztását mérsékelte. (Ezek azok akik ma is jövedelmük szinte százszázalékát a napi élelmiszerre költik) Tehátavezett fogyasztás növekedés több éven keresztül nem indult (indulhatott) be. Rámutattam arra is, hogy az adócsökkentés (egykulcsos jövedelem adó bevezetése) azt a jól kereső középosztály és a felső 20%-ot hozza kedvező helyzetbe, akik ezt megtakarásra forditják majd, hiszen napi cikkből nem kell több és a tartós fogyasztási cikk vásárlására és a tartós fogyasztási cikkek vételétől visszatartja őket az óvatosság. Ez be is jött Az Unióból utolsóként jöttünk ki a válságból. (persze akkor is bevált a részben jogos "elmútnyócév"-ezés). De a rezsi harccal meg lehetett ujra nyerni 2014-ben a választásokat. (De utóbbi volt az, ami nálunk évtizeddel visszavetette az amúgy európa szerte beindult energiatakarékossági beruházásokat. Az államcsőd veszélye semmiképpen nem állt fenn. Hiszen a fidesz nem is hivta le az IMF csomag egy részét, mert meg tudták oldani az előtakarékoskodó emberek pénzének ellopásával a problémát. A másik amin a mai napig csodélkozom. matolcsi miniszter úr megfenyegette azokat akik az "önkéntes" visszelépést" elutasitják azzal, hogy nyugdijcsökkentében lesz részük. (persze ez a retorzió azoknál akik nem pariroztak elmaradt, de ki tudja mennyien féltek és ezért adták vissza a megtakaritásaikat. Akkor is és most is az a véleményem, hogy Matolcsit büntetőjogilag felelőssé kellett volna tenni. Ami persze Polt péter pártatlan főügyész regnálása alatt elmaradt.
Nem érted! Gyakorlatilag ingyen jutsz az ingatlanhoz! Csak a 10% önrészt kell kifizetned! Ember! Ennyibe kerül a lakásod, a gyerekeid lakása. A többit a bérlő fizeti. Mit érdekel engem, mi fog történni az ingatlanpiacon???? Ezért nem veszel lakást készpénzért. Meg azét sem, mert azt az összeget, amit lakásvásárlásra fordítottál volna hozza a következő lakás törlesztőjét. (nagyvonalakban) -- De Ti csak magyarázzátok...... Hajrá!
a belváros ideális még mindig a venni valamiért nem fényeset, (fizikailag legyengültet vagy jogi kishibásat, felsarabolhatót, összenyithatót stb) aztán kifényezni, átpozicionálni amitől az egy egészen más vevőkör célkeresztjébe is belekerül és jelentős s haszonnal eladni . .2009 közepétől 14 végéig 7 ilyet csináltam de csak üzlethelyiségekkel, aztán egy 2015 végi nem erre szánttal kicsit később mégis ez történt 2018 nyarán, majd az utolsó szintén sz eredeti séma alapján gyorsabb átfutással 2018-19 fordulóján . a belváros spéci hely figyelik Amerikából, Londonból. Moszkvából, Izraelből stb nincs még egy ilyen hely Magayrországon
A legjobban kereső 20 százalék átlagbére br. 1,4 millió Ft/hó, szóval elég széles kör támaszthat még az ingatlanpiacon keresletet, főleg ilyen ösztönzőkkel. Hogy az országos átlag és az X megyei mennyit keres, az ilyen szempontból teljesen lényegtelen, amatőr gondolkodásmódra valló hiba ilyenekkel foglalkozni. Magyarországon vállalkozóként is sokszor csak a felső 10-20 százalékot érdemes megcélozni.
"Az árak most magasak, a forint is erős, ideális a helyzet arra, hogy az ember nyereséget realizáljon." . Csak érdeklődöm hogy mibe fekteted a felszabaduló tőkét ?
Egyrészről amit írsz, az igaz, másrészről 2010-ben államcsőddel fenyegető helyzet volt, szóval valós gazdasági okai is voltak ennek az egyébként érthető okokból kritizált intézkedésnek.
"után. Ez a móka addig tart amíg a 100 milliósra értékelt lakásod körüli lakásokat el nem kezdik eladni a szomszédok 30-40 millióért, utána 2008 újra" Látszik, hogy nem ismersz. Én ilyenkor szoktam vásárolni. 1998-2000. 2013-2020., 2025. év január. Válságban vásárolni ✔️ Mániában tartani. ✔️
helyes van így gondolkodó korábbi visszatérő felújítós befektet ügyfelem, 5-6 üzletet csináltam vele, idén lesz 56 éves soha nem nősült meg, és gyereket sem akart soha, ismertem a szüleit is, piszkálták is érte, de a húgának van két gyereke
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link