Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
A videóból egyértelműen kiderül, hogy ő volt a kis kék rövidnadrágos fickó. Erős kezdés, nagy lendület után erős visszaesés (beszarás, kapituláció) következett. "Amelyik kutya ugat, az nem harap". De ez a közvéleményt nem éri meglepetésként.
Bocsi, de szerintem nála pottyantós WC van beüzemelve.
Törölt felhasználó2025. 08. 04. 21:39
Jó persze ez votl az első és utolsó.De Peti84 és Dorottya meg Pistike néha annyira de annyira trágár tud lenni .. Azt hiszik csak ők "képesek" ilyenre és milyen menők ezzel most az izomnak jól megmondták a szerencsétlennek.. Köszi.. Akadjatok le róla nem töltöm a napom itt csak mikor két sor olvasása után meglátom már megint én vagyok a téma .. gyerekek nektek ennyire de ennyire ez az egyetlen boldogságotok az életben beszólni annak aki vitte valamire? Irány az élet tessék már csinálni az életet találjatok ki valamit amivel pénzt csinálhattok és hajrá. Ne rajtam élvezkedjetek légyszi.. na megyek mára elment a kedvem is a fórumozástól tényleg csak két sort olvastam el pont a "kedveseket" sikerült !
Szerintetek 50m2 nél kisebb és rossz állapotú lakóépület adásvételénél (nincs még bontási engedély) ellehet-e tekinteni a villamos biztonsági felülvizsgálattól és az energetikai tanusítvány elkészítésétől? Energetikai tanusítvány szükségességének tekintetében találtam kivételeket pl. önálló, más épülethez nem csatlakozó, 50 m2-nél kisebb hasznos alapterületű épület. Ezt mivel kell igazolni? Egyszerüen egy térképes tulajdoni lap másolatot betesznek az adásvételibe?
Ezt így ne, szvsz. Persze trap volt, ezeket kerülni kell, trágárság minek.
Törölt felhasználó2025. 08. 04. 21:26
--Most csak két hozzászólás amiben tudom prezentálni én is tudok szemétkedni veletek .! „Olyan az adjonisten, amilyen a fogadjisten.” Kicsit már kezd elegem lenni , hogy mindig velem foglalkoztok és nekem köpködtök! Én is tudok napestig szemétkedni és köpködni rátok ha ezt szeretnétek folytathatjuk itt napestig!
Érdekes, hogy a törvénysértő módot nem erősitette meg senki, gondolom a sikkasztó Le Penen kivül. (Ezen még orbán sem lovagol.) Nekem nem kell csapdosnom az asztalt, ha rábizonyitják, lemond akkor magától. Én nem utálom az USA-t, te viszont többszáz hozzászólásodban ezt kinyilvánitottad és mint megváltót vártad Trump-ot, pedig figyelmezetettelek, hogy egy rendkivül buta emberről van szó. Most ideje ezzel a ténnyel neked is szembenézni. vagy ragaszkodni elveidhez és szidni a svájci kormányt hogy hagyják magukat megzsarolni.
Az eszetlen támogatások miatt, pont arra számítok a lakás piacon, mint ami gyerekek születése kapcsán látható most. A BV, Csok, falusi Csok, stb miatt mindenki előre házasodott és szült. De ez az előre hozott születés szám, most vissza köszön negatívan.
Ja, hogy most már utálod az usát, amivel napi 5x vádoltál. Oké. Másrészt Le Pen 3 millió eurt használt fel törvénysértő módon. Elítélték 5 perc alatt. Ursula 35 milliárd eurra szerződött le, törvénysértő módon. Csapdosod már az asztalt, hogy monjon le, vagy éppen eldobtad az elveidet. Ha voltak.
Azért ne becsülj nagyon le. Az egybiteseknek szánt EU ellenes svájci plakátot még nekem is sikerült megérteni. Viszont elavultnak tűnik ma már. A farmernadrágos úr övére USA logót kellene ma már festeni. Az EU-ban ugyanis 15%-os USA vám lett kialkudva, a Svájciak most viszont egy 35%-kal kell hogy megküzdjenek. De ez sem helyettesiti a személyes bevetésedet. Készitsd a plakátot. Hiszen nyilvánvalóan a svájci kormány tehet arról, hogy szegény Trump kinjában nem tudott mást kitalálni mint ezt a szerény vámtarifát. Az utca kellő ösztönzésével akár meg is tudják forditani. USA-ba exportra nulla vám, mig a svácba történő importra legalább 30%.
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link