Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
annal tobb eszed van földim hogy most ujitasd fel a moszkvat kivarsz addig meg termel , majd ha bebicsaklik az epitoipar es lesz feles kapacitas nyomott megbizasi dijjakkal talan akkor majd lepsz
És azt ki dönti el, hogy mi az alapból hibás fixacio?
Törölt felhasználó2023. 04. 14. 15:22
azt a vicces faterek haverjai szinten tehetosek, cegek flottakb sok 100 hektaros birtokokok van ott minden naluk. 4 eve mondjak nekem bepalinkazva a nyaralonkba mikor partit tart a familiam majd megtorsz Pest bezabal elobb utobb, mesz meg apadhoz.. Raztam a kezem. Olyan nem lesz. Rohogtek legyintettek ifju titan - nekik is vannak csemeteik ok ezt mar lejatszottak- beszelsz te meg mashogyan is . Igazuk lett
tenyleg igaz az a hannibal lechteres filmbeli mondas az ember arra vagyik amit nap mint nap lat igy indul a vagyakozas. Itt rontom a levegot evekota a forumon olvasom a sok x millas lakas dolgokat ingatlanbefekteteseket kulfoldi fizukbol oroksegekbol ezzel 30+ osan nem tudok versenyre kelni onerobol videkikeknt indulva fizikai munkabol elve ,de latom olvasom . Fusztral. Es nem is varhatom el egy 50 60 eves anyagi szintjet ficsuron. petig dolgozok eleget . Na ebbol lett elegem johet a papa bank. Fateromnak mondtam kb 2 honapja, megtortem, rohogott. Mindig az a kurva penz
Törölt felhasználó2023. 04. 14. 14:58
amit lattam a piacon a kinalati arakban az nagyjabol az amit az ingatlanosok is sulykolnak a 16 17 be a nagymeretu 120+ nm putri hazak onalloak kinalata nagyjabol a regieknel konstans volt ugyanazok rohadnak fenn honapok ota. most elmult husvet jparan arat csokkentettek na nem sokkal kb 3 millaval
"hallottam nemreg egy jo dumat : Aki a vegsokig kitart egy alapbol hibas fixaciojan az egy ökör." ❓ Válságban vásárolni ✔️ Mániában tartani ✔️ ❗ Tehát?
a kis grofo-s penny sörös baromsagok ellenere nem tartom magam egy hulyegyereknek. A forumozgatas mellett azert olvasom a hireket itt es nehany topik gazdasagi temaju beszelgeteset Szemelyes elettapasztalatokat nyeresegekrol vesztesegekrol tanulopenzrol.. Es ahogy mondjak lassu viz partot mos, eljott az ido nemely regebbi tampontom modositasara.Ennyi. Most kicsit nagyobb a penzugyi mozgasterem de mint mindig nagy lovetta nagyobb felelosseg. szoval meg ovatosabb lettem bar eddig se voltam a nagy kockaztato
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link