Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
baj ebbol csak akkor lesz, ha a nép tomegével a 70 forint anyagkoltségu 2500 forintért eladhato tejfolutánzattal osszekent lángosba fekteti a megtakaritásait de ez még odébb , én sem ettem még lángost a hetvenes évek ota
Már többször hivatkoztatok erre a "szakértőre". Megnéztem a videóját. Olvasom a kommenteket. El vannak ájulva, hogy milyen jó, milyen hasznos. Annyira felszines, valójában egy értelmes gondolata nem volt. A stílusa pedig....... Aki tudja csinálja, aki nem tudja tanítja..........
Gyakorlatilag Magyarország felbomlott az EUn belül. Sokan Nyugatra mentek, Keletről jöttek sokan, a Kormány Nyugatrol várja a pénzt. Ez egy ország ? Mi ennek az országnak az értelme ? Mi a mondani valója a fiataloknak ? Vegyél fel 25 millió Forint hitelt, és a kamatot majd mi később megszabjuk ?
bocs átvertelek, a jovo honapban lesz a 3,szulinapja az elso bérlo 13 honap után elment, és akkor gyakorlatilag rákoltottem amit o adott nekem, vagyis 7 kilot, amitol mára a 15,5-os kategoriába repult, vagyis az értéknovelo beruházásom nem egészen 2 év alatt 100%-ban mertéruli kár, dekár
Ha a rezsicsökkentésnek vége lesz a vállalkozások számára, egy pillanat alatt fog felborulni itt minden. Bizonytalan, kiszolgáltatott helyzetben van a nép.
van viszont jo hirem is neked az egyik vidéki panelem utcájában megjelent ma egy hirdetés, az enyém egyik ikertesvérérol, abban az állapotban és felszereltségben ahogy az állami épitoipar megszulte a hetvenes évek elején, az enyém is eredeti volt én 9,1-ért vettem, ebben a honapban 3 éve, a testvére most 13,8 ami 68% novekmény, évi átlag 23% a kovetezo legolcsobb 15,5, kicsit kipofozottabb hát van mit kárognod, nincs meg az évi 30 %, csak 23%-t romlott a pénzed az ingatlanpiacon az elmult 3 év mindegyikében kár, de kár majd irok mikor kelt el, ismerem az ingatlanost aki árulja, csinos menyecske, 3 gyereke van, átadom az udvozleted
Meg kellett néznem, mert nem hittem el, de tényleg így van. 20-25 km 20 millió forintot számít pl Dunakeszi és Vác között. Vonattal BP belváros 6 perc különbség.
Illetve ahogy gazdagodtak egyesek, lényegében úgy üresedett ki az ország. És nem a lakosság számra gondolok, hanem ez az ország egyszerűen a létezése értelmét vesztette el. Ez már nem egy nemzet, ez emberek egy földrajzi területen való élése. Annyi az összetartozás, mint 1000 éve : semennyi.
Én biztos nem adnék 50 milliót egy 10 emeletes kaptárban lévő lakásert, ahol a szomszéd pukizásat is hallom. Inkább bérelnék életem végéig egy élhető lakást. Éltem panelban, soha többé, bár sok újepitesu is hasonlóan szarul hangszigetel, szóval néha egykutya a kettő.
MÁP+ fizet 4,95%-ot. PMÁP fizet 6,6%-ot. Infláció 10,7%. A csapból is az folyik, hogy az ingatlan biztos befektetés az infláció ellen. Csodálkozol, hogy emelt 10%-ot?
El tudom képzelni, hogy vki meg is veszi majd 50 millióért, nehogy lemaradjon. Ettől függetlenül szerintem az ország egy bazi nagy jéghegy felé tart. Oktatás, egészségügy szétesőben, lehet keresni a lóvét magándokira és magántanárra. Értelmes, tanult emberek már külföldön, vagy épp azon agyalnak hogyan menjenek innen. Rengeteg ember meggazdagodott a elmúlt 7-8 évben, pusztán az ingatlanárak triplazasa, sőt, hétszereződése miatt. Ez az 50 millióert hirdetett panel 2014-ben kb 7-9 millió volt.
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link