Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
Es a felretevoknek nem sirni kell most hanem beszallni. Mert ha a mostani qet ki tudjak hasznalni amikor meg a realgazdasag padlon van akkor nyerhetnek! Ez egy lehetoseg most! Csak figyelni kell es turelmesnek lenni! Es a penzszoras ami lesz abban zero kockazat van mert ha nagyobb lesz a baj akkor ugyis KO MINDENKINEK ha nem akkor nyero vonat. En szoltam. Tehat minden orult likviditast ki kell hasznalni es nem moralizalni!
Renitens bérlő kirakás egyszerűen: miután kifizette az aktuális havi lakbért, másnap felhívni hogy a jövő hétre tervezel egy felújítást a lakásba, jönnek a mesterek elvinni az elvetemedett ablakszárnyakat (vagy bejárati ajtó javítás, életveszélyes villanyvezeték stb.) így elnézést kérsz a kellemetlenségért de lehet 3 hétig nem lesznek ablakszárnyak. Ha gondolja szívesen visszaadod a tegnap megfizetett lakbért és a kauciót EGYBEN ha emiatt a kellemetlenség miatt elköltözne és a lakást rendben visszaadja. És költözik napokon belül mert az egyben lévő lóvé nagy úr sok kiadónál is, hamar meglesz a következő lakhatása. Működik.Ennyi. Ezért is kell 2 hó óvadék, egy hó előre...az jórészt kiszűri a pénzügyileg labilis embereket...
Igazad van hogy igazsagtalan a mentes DE objektiven nezve sokan elhittek hogy a tudasuk miatt gazdagodnak kozben csak a qe volt az okozo ami szimpla csalas. A szorgosan felretevoknek -ha volt tapastalatuk 2008bil- kellett volna annyi gogyijuknak lenni hogy hitelre vasarolnak. Tobbszor leirtam itt a forumban hogy SENKI ne vegyen kpra mar lakast ha meg van a cash mert lufi van. A lufi pedig egyszer pukkan. Tobbszor leirtam hogy jjobban megeri hitelre venni es a kpt befektetni mert negativ a visszafizetendo! Ez csalas maga a rendszer volt az. Tobbszor irtam hogy siman kimentik a hiteleseket! Nem szep de ez van. Szamolni lehetett ra! Persze nem ekkora durra az teny. Halkan jegyzem meg hogy akkora qe van most is hogy ha helyreall a rendszer akkor a megmentettek fognak rohogni mert az eszkozarak a csucsra lonek ki. Sajnos ezt a jatekot fel lehetett ismerni. De a legdurvabb hogy nagy szinten ennel durvabb szamok vannak! Es magukat mindig kimentik. Ja es matolcsy dupla hitelezesi celja is ez volt...
Olvasom: "Ez szerintem pár embert
megment, de januárban jönni fognak a moratórium végével a bukott hitelek
miatti eladások, akik realistábbak, esetleg előbb piacra viszik az
ingatlanukat, hogy ne a többiekkel kelljen versenyezniük."
Szerintem az lesz a jóval kevesebb fő, aki elveszíti a munkáját. A felmondás miatt pedig úgyis be kell mennie a munkahelyre. + semmiből nem állna rendeletet módosítani, hogy a NAV igazolja a bank felé adószám alapján, hogy mától kinek nincs bejelentett állása, de tegnapig még volt.
"nem kap fizut" pl a bankom nem írja elő, hogy ide érkezzen a fizetés, csak x összeg utalódjon a számlára bárhonnan honnan fogja tudni, hogy már nincs fizetésem? Menjek be a pöcsétes papírral? nem akarok minden ötletet kilőni, de tényleg ha nem akarsz embereket a bankfiókba küldeni, mást nem nagyon lehet kitalálni, mint amit a matolcsy csinált
Csak a tőkerész törlesztését kellene, és csak annak, aki nem kap fizut. A mostani lépés ebben a formában buldózer-megoldás. És ezt már múlt héten leírtam.
Annyi legalább van, hogy ez nem eltörölt hitel, hanem felfüggesztett, azaz kamatozik, jövőre pedig lehet folytatni, nagyobb törlesztővel vagy hosszabb időre...
Lehetett volna, ha nem vírus válság van. Akkor be lehetett volna küldeni a zembereket a bankba, hogy tágyaljanak a hiteleikről. Szerintem a jelen helyzetben nem rossz megoldás ez. Ha talpra tud állni év végéig az az ember, akit most a vírus miatt elküldtek és talál munkát, akkor ezt nemzetgazdaság szintjén is jó lesz. Az meg, hogy lapos tv-t vesz valaki a banki törlesztőből, mert nem kell fizetni a hitelt, benne van a pakliban. Sőt cél is, hogy többet vásároljanak a zemberek, de helikopter pénzre nincs most forrásuk. azért ez a Matolcsy egy minden hájjal megkent valaki, mert mondhatunk erről bármit de egy zseniális ötlet simán pénzügyileg nézve a végszámla mi lesz, más kérdés, de most nincs idő mély elemzésekre, ha dől a fa el kell ugrani, majd utólag megnézzük, hogy mit hagytunk a fa alatt és mi tört össze
Azt nem lehetett volna, hogy az évvégi elszámoláskor ha nem tudott fizetni, akkor leszabályozni vmi könnyítést nekik? Na mindegy, ez van. A kirakási stratégiám meg elég jól ki van dolgozva, nyugi. Nem tud nekem jönni. De ezt nem szeretném itt részletezni. De nem is érdeke nekem jönni, mert ha együttműködő, sokkal jobban jön ki. Volt már ilyen esetem, nem ma kezdtem.
Nem oleg hugy nem kapunk semmit de a végcehet is füzethetjük ismét mint az összes fosztogatásukat végtorlesztestul kiskopaszvarón át a dúsgazdagok 100 milliós hitelkamatkedvezményéig.
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link