Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Gyuressz 2020. 03. 12. 20:16
Előzmény: #63159  Gyuressz
Hasonlóan tűnik el*
Gyuressz 2020. 03. 12. 20:05
Korai lenne arra számítani hogy a panelok majd 30%-ot esnek
Ugyan miért? eladási kényszer nincs! 
Minden azon múlik hogy meddig tart a korona vírus pánik, ha az emberek nem költenek akkor biztos lesznek vállalati csődök, akkor lesznek le épitesek. 
1: sokan vettek hitelre lakást majd a bérlő fizeti sokat halottam ezt...
De ha pont tulaj állása szűnik meg alberletre meg nincs jelentkező csak nyomott áron akkor gondolok egy ár esest
2:Vidéken meg túl kínálatot gondolok albérlet piac annyira nem megy, sok az idős egyszerre több ingatlan kerül a piacra halálozás miatt
3: arakba be épültek a csok os támogatások na nekem senki ne mondja úgy akar gyereket vállalni miközben utcán maszkban vannak az emberek
 De ezek a forgató könyvek akkor jöhetnek be hogy ha vírus pánik ki tart és nem jelentik be hogy megvan az ellenszer vagy nyáron mint az influenzahoz hasonlóan nem tűnik el 
Vélemény? 
geza77
geza77 2020. 03. 12. 19:56

https://www.youtube.com/watch?v=-IbbgyQvcT8
Risitas mesél a magyar albérlet helyzetről
teglaherceg 2020. 03. 12. 19:43
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2020. 03. 12. 19:23
Előzmény: #63154  impudent

Válságban jellemzően lelassul az infláció. Érthetően, nincs vevő, hova emeljenek árat?
Nézd majd meg, ha a turizmus újra indulhat, milyen ákció hegyek lesznek azonnal. Sokkal többet fog érni a pénzed ha turizmusra költöd vagy elég lesz kevesebbet ráköltened.
Én arra várok, hogy a mostanra hihetetlenül szemtelen mesterek kicsit átértékeljék a fontosságukat és megszelidüljenek a vállalási áraik.
Jövőre a mellék kapumat akarom kicserélni kompletten, mert egy régi ócska van és ez az állat szél ami volt olyan erővel feszítette, hogy letépte a lakattal együtt a záró részét, alsó részt is meghajlította. Most lánccal zárom, meg egy tégla blokkot teszek oda szél elleni védelemként.
Bmeg, 1 millió alatt nincs ajánlat, úgyhogy bizonytalan időre elnapolva a projekt. Ezek nem normálisak.  Válságban kell minden felújítást megcsináltatni. Lesz jövőre ennél kedvezőbb ajánlat is, úgy gondolom.
impudent 2020. 03. 12. 19:22
Előzmény: #63154  impudent
Ugyanis a mápot kivesszuk.
impudent 2020. 03. 12. 19:09
Előzmény: #63153  tihamer
Ha hiperinfla lesz akkor kikostoljuk az olcso reszvenyeket.
Ha pedig kikostoljuk az allamnak nem lesz penze es kamatot emel
tihamer
tihamer 2020. 03. 12. 19:01
Előzmény: #63134  sakal83
" Ha aruhiany lesz akkor hiperinflacio indulhat be! Ami lenulazhatja a kotvenyt. A forint mar gyengul... a map ne adjon hamis biztonsagerzetet szerintem."
Legalább elinflált pénzből törlesztem.
impudent 2020. 03. 12. 18:56
Előzmény: törölt hozzászólás
Miert nem az alacsony lakashitel kamatot emelnéd meg vegszuksegben.
1990 ben is ez volt
tihamer
tihamer 2020. 03. 12. 18:51
Előzmény: #63110  Törölt felhasználó
"Én mindig úgy gondolkodom a lakásról, mint befektetés, hogy a zárára nem sok befolyásom van. A beszálló ár legyen minél alacsonyabb és a kiválasztásnál igyekszem a környék jövőbeli terveit is megismerni, mást úgyse lehet tenni. A zárára minimális a ráhatásom
Amire van ráhatásom az a bérleti díj és hogy hogyan kezelem a bérlőket, nekem ez a befektetés, nem az ingatlan árára való spekuláció."
PERFECT🥇🥈🥉🏅🎖🏆
teglaherceg 2020. 03. 12. 18:51
Törölt hozzászólás
impudent 2020. 03. 12. 18:50
Előzmény: #63148  Törölt felhasználó
De azert 300 alatt lehet venni matavot
Törölt felhasználó 2020. 03. 12. 18:49

A FED már elkezdte önteni a pénzt a piacokra, de a piacot nem hatja meg különösebben, továbbra is szépen kiszáll a részvényből, aki teheti és menti az eddig nyereségét inkább.
Meg tudom érteni azokat, akik 11 év bika piac után és a mostani elég csúny esés miatt úgy döntenik, hogy akkor kiveszik inkább a nyereséget most és átülnek kp-be.
Lakáspiacon ugyanez várható, figyeljünk és tanuljunk. Akik a nyereséget őrizgetik, mint a szemük fényét, azoknál is lesz egy pont, amikor inkább az azonnali realizálás mellett fognak dönteni, mert nem akarja tovább nézni, ahogy hétről hétre (mert az ingatlan piac lassabb, ott nem napról napra történnek a dolgok) olvad a nyeresége.
Ez így leírva cinikusnak tűnhet, pedig szimplán a mohóság és a félelem hatásai, ahogy a tőzsdén is látható, ugyanúgy ez lesz az ingatlan piacon is.
Ha a veszteségtől való félelem nagyobb lesz, mint a jövőbe vetett bizalom, akkor jön el a pánik eladások ideje.
impudent 2020. 03. 12. 18:46
Előzmény: törölt hozzászólás
It should not go on.
It is the road to hell
teglaherceg 2020. 03. 12. 18:39
Törölt hozzászólás
tihamer
tihamer 2020. 03. 12. 18:23
Előzmény: #63059  pitcairn2
Mert egyre jobban csökken a bizalom.
impudent 2020. 03. 12. 18:22
Előzmény: #63143  impudent
De ahugy latom tovabbi eszkozlufi progro.okat inditanak.
impudent 2020. 03. 12. 18:20
Uccso figyelmeztetes volt a parasznak hugy álljon lé a novekedésnek nevezett hulladéktermeléssel.
Irodahazak lakasok levego nélkul szennyel mergezo levegovel.
tihamer
tihamer 2020. 03. 12. 18:19
Előzmény: #63048  Törölt felhasználó
"Már ennek belátása szerénységre inthetne itt pár skacot (főleg téglaherceg, de némileg berlini, buyandhold, tihamér, stb). Lehet másképp látni, miért ne, de nagyzolás -már a fentiek miatt is - mellőzendő."
-Nem érzem, hogy túzottan nagyzolni szoktam volna.
Viszont nagyon várom már az új és egyre olcsóbb beszállási pontokat, árakat.
Az idő, most úgy látom nekem dolgozik.
sakal83 2020. 03. 12. 18:13
Előzmény: #63140  Törölt felhasználó
Nem is fogjak jelezni ha szukseg lenne ra:)

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek