Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
-Private Banking friss:-EUR/HUF.-Kisebb esés után se látni jelentősebb elmozdulási lehetőséget. Alul a 351-355 közötti zóna lehet nagyon erős támasz, míg felül a 375-ös szint erős ellenállás. Ezen szintek közötti mozgás jöhet az elkövetkező hetekben. Ellenállások: 375; 382,8; 390,6. Támaszok: 359,4; 355,5; 351,56; 343,75.
-Private Banking friss:-EUR/HUF.-Az enyhe emelkedés egyelőre nem mutat akkor erőt, hogy számottevő emelkedési lehetőség látszana. Alul a 351-355 közötti zóna lehet nagyon erős támasz, míg felül a 375 -ös szint erős ellenállás. Ezen szintek közötti mozgás jöhet az elkövetkező hetekben. Ellenállások: 375; 382,8; 390,6. Támaszok: 359,4; 355,5; 351,56; 343,75.
"ha gyengül a forint annyit hoz a shortja hogy nem bánja, ha nem gyengül/erősödik akkor örül hogy volt biztosítása" Azért ez nem ilyen egyszerű. Ha rossz irányba megy az árfolyam, meg kell fizetni az árfolyamveszteséget x tőkeáttét + kamatkülönbözet x tőkeáttét. Ha nem mozdul az árfolyam, a forint short akkor is veszteséges a kamatkülönbözet miatt. Ráadásul a határidőzésnél napi elszámolás van, komoly margin követelményekkel. Szóval a határidős piac nehéz pálya, de erről itt sokan sokat tudnának mesélni...
Hasonlót kerestem én is anno kisebb összeggel, de nem találtam, már az azonnali nagyösszegű váltás is macerás lett volna, többen nem is értették mit szeretnék. Ha a forintgyengüléstől fél a magánszemély, el lehet gondolkodni viszonylag kis összeggel tőkeáttételes forint short nyitásán, a tranzakció összege egyfajta biztosítás (ha gyengül a forint annyit hoz a shortja hogy nem bánja, ha nem gyengül/erősödik akkor örül hogy volt biztosítása). Egyébként erste brókert keresném meg, ott ha jól sejtem már prémium ügyfelek (>15m) is tudnak határidős devizakereskedni, és szerintem adnak tanácsot a pontos részletekben, milyen időpont/összeg mellett pontosan mit/hogy érdemes nyitni.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)