Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
-Private Banking friss:-EUR/HUF.-Az enyhe emelkedés egyelőre nem mutat akkor erőt, hogy számottevő emelkedési lehetőség látszana. Alul a 351-355 közötti zóna lehet nagyon erős támasz, míg felül a 375 -ös szint erős ellenállás. Ezen szintek közötti mozgás jöhet az elkövetkező hetekben. Ellenállások: 375; 382,8; 390,6. Támaszok: 359,4; 355,5; 351,56; 343,75.
"ha gyengül a forint annyit hoz a shortja hogy nem bánja, ha nem gyengül/erősödik akkor örül hogy volt biztosítása" Azért ez nem ilyen egyszerű. Ha rossz irányba megy az árfolyam, meg kell fizetni az árfolyamveszteséget x tőkeáttét + kamatkülönbözet x tőkeáttét. Ha nem mozdul az árfolyam, a forint short akkor is veszteséges a kamatkülönbözet miatt. Ráadásul a határidőzésnél napi elszámolás van, komoly margin követelményekkel. Szóval a határidős piac nehéz pálya, de erről itt sokan sokat tudnának mesélni...
Hasonlót kerestem én is anno kisebb összeggel, de nem találtam, már az azonnali nagyösszegű váltás is macerás lett volna, többen nem is értették mit szeretnék. Ha a forintgyengüléstől fél a magánszemély, el lehet gondolkodni viszonylag kis összeggel tőkeáttételes forint short nyitásán, a tranzakció összege egyfajta biztosítás (ha gyengül a forint annyit hoz a shortja hogy nem bánja, ha nem gyengül/erősödik akkor örül hogy volt biztosítása). Egyébként erste brókert keresném meg, ott ha jól sejtem már prémium ügyfelek (>15m) is tudnak határidős devizakereskedni, és szerintem adnak tanácsot a pontos részletekben, milyen időpont/összeg mellett pontosan mit/hogy érdemes nyitni.
-Private Banking friss:-EUR/HUF.-A trendtörés utáni erős visszatesztelést láthatunk a napokban. Az emelkedő trend esélye még megmaradt, amíg a 359,4 felett van. Alul a 351-355 közötti zóna lehet fontos támasz, míg felül a 375 -ös szint erős ellenállás. Ezen szintek közötti mozgás jöhet az elkövetkező hetekben. Ellenállások: 375; 382,8; 390,6. Támaszok: 359,4; 355,5; 351,56; 343,75.
Ezt innen szerintem elég kevesen tudják megmondani, mert olyna nagy horderelyű bejelnetést nem láttam. Az hogy a 6000 milliárdból mennyi lesz valóságban (kétlem a 100% ot, hogy teljessen őszinte legyek). Illetve Trump urunk is bekavart azért közben szokása szerint, de reméljük a maradék elnöksége alatt azért nem okoz világgazdasági válságot (simán kinézem belőle lásd a mostani , hogy az EU- NATO fizesse ki amit USA eddig adott "ingyen"... meg persze a nyersanyagokat is ők kapják..meg a kisfszom nem kéne ??? ) Igazán dolgozhatnak a kaszás gyorsabb ütemben ott is... Mert ez nagy kihatással vagy miránk nézve is. (akár közvetve a Német gazdaság versenyképességén keresztül)
Ejj a régi szép idők mikor a nem létező hajamat téptem hogy mikor váltsak és csak 418 -420 nál sikerül a top-ot nem sikerült elcsípni... ejj szép volt igaz se volt... bár kiszámítható se.. most meg össze vissza ugrál. Az olaj ár növekszik erre erősödik a Ft... WTF:..
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)