Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 02. 20. 15:09

EUR/HUF  

Sziasztok!

Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.

Szóval EUR/HUF.

308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.

Real:313 (ma volt 314,7 is)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Boby
Boby ma, 20:34
https://hvg.hu/itthon/20260728_bango-sandor-oldal-megnevez-zsolti-bacsi-fidesz-kdnp-jog-lepes
Na, mit szólunk,hogy lassan semjénre ég a Zsolti bácsi ügy!? Családbarát keresztény kormány. Én naivan azt várom,hogy mikor lesz világos az mindenkinek, hogy ezek a bűncselekmények mindenkire árnyékot vetnek,akik az orbán adminisztrációban bármilyen vezető pozícióban is,de szerepet vállaltak. Még akkor is,ha a konkrét ügyről f*ngjuk sem volt. Csak mondom,a hitleri Németország pénzügyminiszterét és jegybank elnökét is,a háború után elítélték és nem dícsérgették nagy nyilvánosság előtt.
Boby
Boby ma, 16:01
Előzmény: #101873  Boby
Ja,és elméletileg egy zöld politikus Budapest főpolgármestere.
Boby
Boby ma, 15:42
Előzmény: #101870  J0hnnyEnglish
Én a magam részéről csak annyit, hogy ahogy a Velencei tónál is látszott, hogy jön a baj,úgy látszik a Dunán is. Ahogy a Velencei tónál sem történt semmi,úgy itt sem látom, hogy történne valami b terv,vagy felkészülés. Folyik a politizálás,a valós problémákkal meg nem igen foglalkozik senki. Én így látom,de lehet, hogy tévedek. Víz és éghajlat változás (vagy hogy hívják) tekintetében a 24. órában vagyunk....és pont lesz@rom,ha más nyugati ország is így van ezzel,engem ez az ország érdekel.
N0MAD ma, 15:19
Előzmény: törölt hozzászólás
én is átérezlek.
csókoltatom laurát
NagyyTotth ma, 14:40
Törölt hozzászólás
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish ma, 14:37
Előzmény: #101869  DavidCamp

Nem teljesen értem, hogy mit szeretnétek ebből kihozni, de a mért vízszint az a vízmércén ennyi, ez nem a meder alja. Kimész az ínség sziklára most és a szélétől még hirtelen mélyül 10 métert a meder. Arról nem is beszélve, hogy a folyó az a parttól kifelé a föld alatt is áramlik a talajvízzel.
Persze nyilván aggasztó a helyzet, de azon nem kell parázni, hogy holnaptól eltűnik a víz a parti szűrésű kutakból. A kialakítás is olyan, hogy a kavicságyszűrés megfelelő legyen, ezért mélyek, mélyebbek, mint maga a mederfenék.
A fenti azt is jelenti, hogy a legtöbb kútban még akkor is lesz víz, ha a mederben már nem folyik.
DavidCamp ma, 13:56
Előzmény: #101865  Bandita
Szomorú negatív rekord született: kedden délelőtt 30 centis a Duna Budapestnél, és még mindig apadóban van
2026. július 28., kedd 10:06
Szily László

Mióta mérik, sosem volt ilyen alacsony a Duna vízállása Budapestnél: keddre virradóra megdőlt a 2018-ban mért 33 centis abszolút negatív rekord, a reggel 9 órás mérés már csak 30 centit mutatott. Mivel a folyó ezzel az elmúlt 24 órában 8 centimétert apadt, könnyen lehet, hogy napközben és a következő napokban újra és újra át kell írni a negatívrekord-listát.
Bandita hétfő, 17:06
Előzmény: #101867  Boby
Részben lehet magyarázat erre:
Akkor jött velem szembe a karácsony interjú,majd később az AI válaszában mégegyszer ugyanaz.
Mindenesetre velem nem jött szembe sem a Karácsony, sem más ebben a témában, emiatt nem tudom mennyire köszön vissza az AI haluban. 
Kicsi az esélye, hogy karigeri ilyen mélységben érintette volna a témát.
Boby
Boby hétfő, 17:03
Előzmény: #101866  Bandita
Igen 
Bandita hétfő, 16:39
Előzmény: #101863  Boby
Ingyenes AI csomagot használsz?
Bandita hétfő, 16:37
Előzmény: #101841  Borisz
Lehetséges akár, de szerintem a főváros vízellátását mindig megoldják majd, a jövőben is.
Emiatt nem menekülnék, de hova is?
AI válasza:
A gleccser fontos puffer, de nem a Duna fő vízforrása
A legjobb hasonlat az, hogy a gleccser nem forrás, hanem tároló. A korábban hóként és jégként eltárolt vizet nyáron engedi ki. Ha eltűnik:
kevesebb víz marad nyár végére;
a lefolyás nagyobb része télen és tavasszal történik meg;
a száraz, meleg nyarak alacsony vízállásai súlyosbodhatnak.
Ugyanakkor nem tűnik el a jelenlegi olvadékvíz teljes mennyisége az éves vízmérlegből: a csapadék jelentős része továbbra is lehullik, csak egyre gyakrabban esőként és korábban folyik le. Az ICPDR összefoglalója ezért nem egyszerűen „kevesebb Dunát”, hanem több téli, kevesebb nyári lefolyást, korábbi vízhozamcsúcsot és hosszabb nyári kisvizes időszakokat jelez előre. A Közép-Duna-medencében a század második felére az éves lefolyás csökkenése is valószínű, de a század közepéig még jelentős a modellek bizonytalansága. �
ICPDR · 2
A gleccseres részarány nagyságrendje is helyreteszi a kijelentést:
Passaunál az éves vízhozam körülbelül 2%-a származott közvetlenül gleccserjég olvadásából;
a rendkívül száraz 2003 szeptemberében ez a részarány az Alsó-Dunán is elérhette a 9%-ot.
Tehát egy súlyos nyár végén nagyon értékes lehet, de nem igaz, hogy Budapestnél jelenleg „iszonyú vízmennyiséget” főként a gleccserek biztosítanak. A Duna vízhozamának döntő részét eső, hóolvadás, talaj- és felszín alatti utánpótlás, illetve a hatalmas vízgyűjtő mellékfolyói adják. �
publications.pik-potsdam.de · 1
A mai helyzet inkább ezt bizonyítja:
A gleccserolvadás jelenleg valamennyire fékezi a kisvizet, de egy egész Duna-medencét érintő csapadékhiányt már most sem képes ellensúlyozni.
Budapest: valódi stratégiai sérülékenység, de nem közvetlen összeomlás
Budapest ivóvize teljes egészében parti szűrésű kutakra épül. A rendszer 756 termelő kúttal, napi 905 ezer m³ névleges kapacitással és 331 ezer m³ tárolókapacitással rendelkezik. 2025-ben az átlagos kapacitáskihasználtság 52%, a legmagasabb 70% volt. Ez jelentős műszaki tartalékot mutat, bár nem bizonyítja, hogy a rendszer egy többéves, történelmi kisvizes időszakkal szemben korlátlanul ellenálló. �
Vízművek
A budapesti csapvízellátás tehát nem úgy működik, hogy 33 cm-nél van víz, 20 cm-nél pedig hirtelen nincs. A veszély fokozatos:
egyes kutak vízadó képessége csökkenhet;
romolhatnak a víztermelési és vízminőségi feltételek;
nőhet az energia- és kezelési igény;
hosszú, ismétlődő kisvizeknél egyre kevesebb tartalék maradhat.
A mostani állapot nem azonnali budapesti ivóvízválság, hanem nagyon komoly stresszteszt és figyelmeztetés.
Boby
Boby hétfő, 16:05
Előzmény: #101863  Boby
Innen tudtam, hogy mi az AI hivatkozási alapja.
Boby
Boby hétfő, 16:03
Előzmény: #101862  Bandita
Ha valaki itt összkuszál dolgokat,az te vagy. Én swhol nem állítottam, hogy Budapest helyzete a legkritikusabb,ezért nem is válaszoltam,mikor ezt a kérdést nekem szegezted. Amúgy még a veled kialakult vita előtt én is megkérdeztem az AI-t és azon túl is olvasgattam ,mit tagadjam,kerestem a saját elképzelésem megerősítését. Akkor jött velem szembe a karácsony interjú,majd később az AI válaszában mégegyszer ugyanaz.
Bandita hétfő, 15:38
Előzmény: #101859  Boby
Bántó az mást jelent.
A kellemetlen szerintem találó. 
Picit összekuszáltad a dolgokat, meg enyhén feltételeztél majd ebből kijelentettél valamit.
Kezdjük sorban.
Nem tudom mit mondott Karácsony, annyira nem is érdekel.
Azért mert éppen ebben a témában nyilvánult meg, az nem jelenti, hogy automatikusan ismernj kellene az álláspontját.
Tovább bonyolítom: azért mert kérdeztem tőled, miért a fővárosi ivóvíz helyzet lenne a legkritikusabb az országban, mert az AI szerint az egyik legstabilabb, az nem jelenti, hogy automatikusan szentírásként fogadom el.
És azt sem jelenti, hogy azért ez a véleménye a chatgpt-nek, mert Karácsony valamit habogott. 
Bandita hétfő, 15:32
Előzmény: #101857  Boby
Igen.
N0MAD hétfő, 14:50
Előzmény: #101855  Boby
Amúgy nem rád gondoltam hanem az 51%os a soknickes, meg a nyuggerre, de úgyis egy platformra kerültetek az utóbbival, ha magadra vetted talán az se véletlen :D
Boby
Boby hétfő, 14:37
Előzmény: #101856  Bandita
"Ezzel azért nincsenek tisztában az emberek,mert egy politikus,úgy hívják karácsony,a napokban adott egy nyilatkozatot, hogy Budapest vízellátása nincs veszélyben. A mesterséges intelligencia meg abból idéz. Persze a kérdező ennek már nem néz utána,pedig a mesterséges intelligencia felsorolja a hivatkozásokat."
Ebben amúgy mi a kellemetlen vagy bántó? Hogy szó nélkül elfogtad a mesterséges intelligencia válaszát.
kkv14 hétfő, 14:35
Előzmény: #101850  sh0rt0s_r0b0t_v0.42
Tudod mikor lesz remény ? Ha majd a magyarok tudják ki volt Kéthly Anna ., és lesz hasonló szellemiségű párt. De erről a politikusaink hallani nem akarnak, még a nevéről sem, oldaltol független.   Szocdem hazaszeretettel. Pedig nem bonyolult. 
Boby
Boby hétfő, 14:34
Előzmény: #101856  Bandita
Vannak olyan kérdések,amiknek adott kontextusban nincs értelme,így abban a helyzetben nincs értelme válaszolni sem rá. 
"Megint kellemetlen a stílusod, gondoltam szólok."
Ti valami független zsűri vagytok itt Nomaddal? 
Bandita hétfő, 14:12
Előzmény: #101852  Boby
Ha nekem szeretnél írni, megtehed szabadon, nem kell utalgatnod. 
Megint kellemetlen a stílusod, gondoltam szólok.
Boby
Boby hétfő, 14:11
Előzmény: #101854  N0MAD
"De amúgy független gondolkozók, esetleg 51%os egyetértők, csak pünkt véletlen mindenben azt mondják mint azok. :D"
Látod ez a te ideológiád! Aki nem azt mondja amit te vagy amit a te ideológiai táborod, az a másik tábor embere és rossz. Nincs kiszólás a keretek közül.
N0MAD hétfő, 13:07
Előzmény: #101848  sh0rt0s_r0b0t_v0.42
De amúgy független gondolkozók, esetleg 51%os egyetértők, csak pünkt véletlen mindenben azt mondják mint azok. :D
Kivéve dajcstomi angolja, azért ne felejtsük el több év teljes kritikai termését se :D
N0MAD hétfő, 13:05
Előzmény: #101851  Boby
lol.
Amúgy mi az én ideológiám, esetleg mondd el.
Gondolom náci és fideszes nem vagyok, csak az elműlt pár nap alapján, de persze nem kell hogy ez bezavarjon a feltételezésekba, csak bátran, kötetlenül :D
Boby
Boby hétfő, 11:06
Ezzel azért nincsenek tisztában az emberek,mert egy politikus,úgy hívják karácsony,a napokban adott egy nyilatkozatot, hogy Budapest vízellátása nincs veszélyben. A mesterséges intelligencia meg abból idéz. Persze a kérdező ennek már nem néz utána,pedig a mesterséges intelligencia felsorolja a hivatkozásokat.
Boby
Boby hétfő, 10:50
Előzmény: #101847  kkv14
"Erről beszélek. Te is ezt teszed."
Pontosan,csak ő úgy gondolja, hogy az ő ideológiája jobb. Ezért mondtam,karácsony ugyanaz mint orbán,politikus. Lehet,sőt biztosan nem lopott annyit mint orbán,de akkor is csak egy politikus.
sh0rt0s_r0b0t_v0.42
sh0rt0s_r0b0t_v0.42 hétfő, 10:26
Előzmény: #101849  kkv14
az jo, ha van remeny! 
kkv14 hétfő, 10:11
Előzmény: #101848  sh0rt0s_r0b0t_v0.42
Milyen kitűzőről beszélsz?
MDF  nincs,  SZDSZ nincs,  MSZP nincs, MIÉP nincs,  JOBBIK nincs  aprókról nem beszélve. FIDESZ is alig van és nem lesz, és így tovább... felfogod?  Valami oka csak van. Ez nem a csalódottságot jelzi? 
sh0rt0s_r0b0t_v0.42
sh0rt0s_r0b0t_v0.42 hétfő, 09:54
Előzmény: #101846  N0MAD
vannak menthetetlen nyuggerek, oket mar fidesz kituzovel fogjak eltemetni
kkv14 hétfő, 09:45
Előzmény: #101846  N0MAD
Erről beszélek. Te is ezt teszed.
89 óta  protest szavazatok vannak. Elöször MDF ellen ,aztán Horn ellen, aztán Orbán ellen , aztán Gyurcsány ellen ,most megint Orbán ellen. Lehet ,hogy te ügyes vagy és találtál olyan pártot akivel javarészt elégedett vagy, nyugodt szívvel adod a voksod. Nálam már régen nincs ilyen..Bízni bíztam , aztán csalódás.
Ez a "szekértolás" meg másra illik.   Nem bérből élek, anyagilag is független vagyok, miért tenném?
N0MAD hétfő, 09:22
Előzmény: #101845  kkv14
" Bolond az aki bármelyiknek is hisz."
Mondja aki nem csak kormányon de bukás után is a fidesz szekerét tolja :D
Kész :D
kkv14 hétfő, 08:54
Előzmény: #101843  EURHUF_goes_to_haven
Kéz kezet mos! 
Tisztesség, becsületesség , ezek a szavak nem a politikusokra jellemzőek . 
Viszont egymás ellen ugrasztani az embereket, azt tudják. Bolond az aki bármelyiknek is hisz.
EURHUF_goes_to_haven hétfő, 08:20
Majd a hétvégén felmegyek a dunaforráshoz aztán jól leállítom egy fél órára :D (ez eredeti erdeihez, nem a Donaueschingenihez ahol csak az összefolyás van ;)
EURHUF_goes_to_haven hétfő, 08:19
Előzmény: #101840  kkv14
Egyszer élném csak meg, hogy politikusoknál legyenek ilyen alaposak.. tudom tudom bilibe lóg... 
EURHUF_goes_to_haven hétfő, 08:16
Előzmény: #101832  Boby
Feleségemmel sokszor lementünk 1-1 napra,de az hogy az 1 napos 15 ezer, a  hét meg 50 fölött.. azért kemény.. 
Borisz hétfő, 07:25
Előzmény: #101837  Bandita
Budapest és az agglomerációja egyfelől, Paks másfelől, kritikus hely. Az egyik a koncentrálódott lakosságszám miatt, a másik az országos energiahálózatban elfoglalt súlya miatt.
Víz nélkül egyik se megy.
Jelenleg a gleccserek az Alpok északi oldalán olvadnak, mint az állat. Iszony vízmennyiség jön le folyamatosan a Dunába. Ez most a bőség véglete. 
Akkor most ennek tudatában nézzél rá a Dunára mondjuk Budapestnél! Ez most az extrém vízbősége. 
Aztán gondolkodj el, akkor mi lesz, amikor majd erősen fogy a jég a gleccserekben, és már nem ömlik annyira.
És a bősi tározóra se nagyon számíts, ami még odáig le fog csuroni, az kell majd a szlovákoknak is, abból egy pohárkányit se fognak továbbereszteni.

Topik gazda

Karterab
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek