Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Erről beszélek. Te is ezt teszed. 89 óta protest szavazatok vannak. Elöször MDF ellen ,aztán Horn ellen, aztán Orbán ellen , aztán Gyurcsány ellen ,most megint Orbán ellen. Lehet ,hogy te ügyes vagy és találtál olyan pártot akivel javarészt elégedett vagy, nyugodt szívvel adod a voksod. Nálam már régen nincs ilyen..Bízni bíztam , aztán csalódás. Ez a "szekértolás" meg másra illik. Nem bérből élek, anyagilag is független vagyok, miért tenném?
Kéz kezet mos! Tisztesség, becsületesség , ezek a szavak nem a politikusokra jellemzőek . Viszont egymás ellen ugrasztani az embereket, azt tudják. Bolond az aki bármelyiknek is hisz.
Majd a hétvégén felmegyek a dunaforráshoz aztán jól leállítom egy fél órára :D (ez eredeti erdeihez, nem a Donaueschingenihez ahol csak az összefolyás van ;)
Budapest és az agglomerációja egyfelől, Paks másfelől, kritikus hely. Az egyik a koncentrálódott lakosságszám miatt, a másik az országos energiahálózatban elfoglalt súlya miatt. Víz nélkül egyik se megy. Jelenleg a gleccserek az Alpok északi oldalán olvadnak, mint az állat. Iszony vízmennyiség jön le folyamatosan a Dunába. Ez most a bőség véglete. Akkor most ennek tudatában nézzél rá a Dunára mondjuk Budapestnél! Ez most az extrém vízbősége. Aztán gondolkodj el, akkor mi lesz, amikor majd erősen fogy a jég a gleccserekben, és már nem ömlik annyira. És a bősi tározóra se nagyon számíts, ami még odáig le fog csuroni, az kell majd a szlovákoknak is, abból egy pohárkányit se fognak továbbereszteni.
Érdekes. Én is ismertem egy házaspárt, feleség fodrász. férje is minimál bérért dolgozott. Mellette házaknál vállalt munkát. Vettek egy új Szuzukit, Közel 2milliót kellett ráfizetni a használt autójukra. Kijött az APEH (akkor még az) Vizsgálat. Még a hűtöjükbe is benéztek, hogy mire tellik... Közel egy évig idegesség, félelem. Új ügyvédet fogadtak , aki kiszúrta ,hogy a vizsgálat inditásakor a jegyzőkönyv szabálytalanul volt kitőltve, nem előírás szerint. Az ügyet leállították. Fellélegeztek. 2 hónapon belül a férfi infarktust kapott és meghalt.
Egyelőre azt állítják nem így lesz,de majd meglátjuk. A múltkor az üres Balatonon pisztolytáskával az oldalán, a kávézót vegzáló pénzügyőr látványa,engem is elbizonytalanított. Amúgy igen,2002 után sem a politikusokat számoltatták el,hanem aki vett egy Suzukit Swiftet. Amúgy gyűlnek az ügyek amik nem tetszenek,de egyelőre nem ismerem annyira a háttereket, hogy konkrét állításokat fogalmazzak meg. Ilyen ügy a kis benzinkútasok ügye, de ez az iskolakezdési támogatás sem tiszta. https://bankmonitor.hu/mediatar/cikk/100-000-forintos-iskolakezdesi-tamogatas-2026-ban-kinek-jar-mikor-erkezik-es-mit-kell-ellenorizni/ A kormány szerint 400 000!!!! gyerek lehet érintett a támogatásban, miközben azt mondják,hogy általános esetben havi 64125, egyéb hátrányokkal küzdőknél havi 69 825/fő/hó jövedelem határig jár a támogatás. Ezek olyan alacsony összegek, hogy sok esetben a minimálbéreseknek sem jár a támogatás,ehhez képest a kormány által bemondott 400 000 gyerek,qrva soknak tűnik.
vagy az új -régi vagyonadót. Milyen sírás lesz. Gyurcsányék találták ki, aztán jellemzően a “kicsiket” vegzálták! Nem csodálkozni , most is így lesz. A sok sz@rul élő, aki ugye jó helyre szavazott, foghatja fejét. Fekete pénzek ugyanis jellemzően náluk vannak. Könnyen kidobja őket az algoritmus! Újszülöttnek minden vicc új…
Sajnos sem megerősítést,sem cáfolatot nem találtam. Sok-sok éve voltam egyszer, olcsó akkor sem volt,de nem is ez a lényeg, hanem hogy nem gondolom, hogy ha igazak ezek az árak,akkor ezt 100 százalékban a büfések mohósága táplálná. Sokkal inkább, hogy a magyar gazdasági környezet az,ami ezeket a környék országaiban versenyképtelen árakat indukálják.
A Művészetek Völgyéből kaptam árakat. Rántott húsos zsemle 6800 Rántott hús steak burgonya 7700 Pizza 3900/szelet Saslik 7700 Óriáspalacsinta 8000 Kürtöskalács 4900 Rántott hagymakarika 4800 Sajtos-baconos burger 8500 Hamburger 7500 stb. Vagy a büfések áraznak rosszul vagy a misi az eurhuf-ot.
"az euró valójában egy kódnév, rejtjel, a megszorítás kódja. Ezért támogatják a bankok– mondta Orbán " "Orbán szerint baj van a mezőgazdaságban, az építőiparban, az erős forint tönkre teszi az exportot." "ma soha nem látott tartalékok vannak, csúcson az ország deviza-és aranytartaléka, ezért újra van mit elveszteni, van miért kifosztani Magyarországot. Aki Budapesten jár, az nem lepődik meg, hogy mennyi tanácsadó, a nemzeti bank elnökénél külföldi bank vezetője vizitál. „Érzik a vérszagot, ismét lehet olcsón vásárolni Magyarországon” – fogalmazott Orbán."
"Miért pont Budapesten lenne?" Miért, Budapest ivóvíz ellátása nem a Dunából megoldott?Ha igen, nem értem a kérdést. A Velencei tó évek óta jelezte, hogy baj van. Történt valami? Semmi. Most meg mindenki úgy csinál,mintha a semmiből jött volna a katasztrófa. Egycsapásra sok ezer ember lett munkanélküli akik a tó melletti idegenforgalomra alapozták az életüket. Én úgy látom, hogy a velence-tavi problémák nem helyspecifikusak,hanem országosak. Ami nem mindegy, hogy a Velencei tónál néhány tízezer ember háborgása nem vet nagy vízhangot,de ha 2,5 millió embert fog "hirtelen" érinteni a baj,abból kravál lesz. Amúgy nem karácsonyt sajnálom,annyit ér mint az orbán,csak pepitában.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)