Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Egyébként a gyűlöletkeltés az ilyen h*lyékkel kezdődik mint a Karácsony. Az ország 99,9% azt se tudja,mi ez a szobor,hol ez a szobor ez az agyhalott meg elkezd szobrozni. Más gond nincs is az országban,ez a legnagyobb problémánk.....,a szobor!
"Egy nemzetnek szembe kell néznie a bűneivel is," Ma amikor az EU-ról úgy szokás beszélni, hogy az a népek olvasztótégelye,mi a f@szommal kellene nekem szembenézni,akinek a nemzetisége elvileg az EU-ban nem is fontos kritérium. Ez az ország tényleg menthetetlen. Egyik hülye brigád után jön a másik,akik mindig büntetni szembenézetni akarják az ország jelenlegi lakosságát,akik nem is vettek részt semmiben.Gondolom ez valami pótcselekvés a valódi problémák megoldása helyett.
Karácsony nem kollektív bűnösségről beszélt, hanem a(z akkori) magyar államról és (egyes) magyar állampolgárokról. Egy gyenge hasonlat a mátrai erőmű visszavásárlása. Azt is a regnáló állam csinálta, és magyar állampolgárok vettek benne részt, mégsem kollektív bűnösség. Pl. én nem voltam benne...
Kollektív bűnösség nincs, de bűnrészesség van. Egy nemzetnek szembe kell néznie a bűneivel is, nem csak a hőstetteivel. Amíg ez nem történik meg, addig csak tévelygés van...
Akkor most mondok egy meglepőt, egy nem keményvonalas fideszes ismerőssel beszéltük azt, hogy Orbán 16 évéért nem a fideszes hívők a felelősek,hanem a magyar nép kollektíven. Nem vágom a teljes kontextust,de ha Karácsony arra gondolt, hogy ITTHON ki csinálta a holokausztot, akkor viszont már nem annyira karcos a véleménye. De ismétlem,nem tudom a teljes sztorit,és nem is kezdenék itt kaszét egyenesíteni,ahogy te. (Az elmúlt 16 évben cserébe kiloptak az ország alól mindent,ergo a jelen fiatal generáció jövőjét. Nálam azért ez is egy főbűn)
Mondjuk csak ezért a bizniszért minimum börtön járna. Eladja az állam,kiszedik a pénzt, visszaveszi az állam közpénzen. Gondolom háború,szankciók,Brüsszel...stb. az indok itt is.
"az a hazugság , hogy a holokausztot a németek csinálták a zsidókkal, az olyan hazugság , amelyet végképp ki kell törölnünk a nemzeti emlékezetből , mert a holokausztot a magyar állam és a magyar állampolgárok csinálták honfitársainkkal."- na ilyen esetben végképp nincs Fradi , Dózsa. Egy ilyen ember aki igaztalanul ,kollektív bűnösséggel vádolja saját országát, az hogyan lehet ilyen pozicióban? 3 hónapja még nem volt ilyen " bátor"... azóta mi történt? Kik adták alá a lovat? Szégyen mindannyiunkra . Újra bűnős nemzet vagyunk , leszünk... Még Kádárék is óvatosabban fogalmaztak. Ők soha nem mondták, hogy magyarok csinálták a holokausztot!
szerintem már rég értelmét vesztette ez az oldalasdi, fidesz is produkált szélobbtól szélbalig intézkedéseket ha olyanja volt. Szerintem minden ilyen csak pántlika hogy az egységsugarú tudjon mivel azonosulni, ha arra gerjedne a nép az egyik párt fradista lenne a másik meg dózsás mint fő ideológia. Meg aztán jobb és baloldali matek, logika és következmény sincs...
Én csak a "jobboldali" szóhasználaton szoktam jókat derülni. Hogy ugyanis a fidesz a jobboldal, a Tisza meg a nem-nevezik-meg-mi. Merthogy akkor azt kellene a jobboldal ellenében mondani, hogy a Tisza meg a baloldal. Sőt a Tisza egyenesen a globalista sorosista pbrüsszlita liberális bolsevik és egyébként migrácssímogató horda. Mert hát ugye ez a jobboldaliság ellentéte. Akinek szeme van, látja, hogy mindkét oldal az értékszemléletében - amennyiben van neki ilyenje - jobboldali konzervatív. Csak az egyik lopott meg hazát árult, oszt elhajtotta a nép. Kábé ez a döntő különbség. Nem az oldaliságuk. Manapság klasszikus baloldaliság Magyarországon szinte nincs. Szemlátomást nincs rá jelentős társadalmi igény. Attól tartok, neonácira sokkal jelentősebb igény van. Igaz, az is jobboldali.
végülis jogos, ha az oroszokat nem lehet támogatni vele némi baksisért csak nem fognak a mávnak szerelvényeket javítani-gyártani magyar parasztoknak.... disznók elé a gyöngyöt nem igaz? Ha már elvtársadtól megtanulhattuk hogy hazaárulni erkölcsi valamint morális kötelesség, különösen ha ez a vezér hasznát szolgálja. Mint "jobboldali" erkölcsi fölény. Hej ha dajcstomi angolja nemlett volna ilyen, minden tökéletes is lett volna a világban!
Ukrán háború, a szankciók hatása : A gyár működése az egyiptomi államvasutak részére történő 1350 darabos vagonmegrendelésre épült. Ezt eredetileg az orosz Transmashholdinggal (TMH) konzorciumban nyerték el. Az Ukrajna elleni orosz invázió és a nemzetközi szankciók miatt az orosz partner 2022-ben kénytelen volt kiszállni a projektből. A szankciók elvágták a korábbi beszállítói láncokat, az orosz acél- és alkatrész-utánpótlás megszűnt, a helyettesítő nyugati vagy alternatív források pedig nagyságrendekkel drágábbak voltak.
ja,hát a Dunakeszi járműjavító is off lett,nagy sztori...„először kijátszották az oroszoknak és a gazdasági hátországnak, majd amikor az üzlet mégsem bizonyult elég jövedelmezőnek, hagyták csődbe menni”, Nernisztánban ami nem buli, azt hagyják megdögleni. De legalább a profit magyar kézbe ment című mantra megállta a helyét..ja,nem,az sem.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)