Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Ugyanilyen az oktatás. Alapból ingyenes,de ha valamre jutni akarsz,te vagy a gyereked,az fizetős külön órák tömkelege. Ezek hol szerepelnek a reálbér vagy az infláció stámításban? Szerintem sehol.
Évek óta mondom, hogy látványpékség az egész ország. Itt semmi sem az vagy olyan amilyennek mondják. Elméletileg "ingyenes" az eü,de ha mondjuk új fogsort szeretnél,az minimum 3 millió.
Akkor ha jól értelek a jelenlegi reál jövedelmi szint katasztrófa, ha emelkedik katasztrófa, ha csökken katasztrófa. Eskü nem kötekszem de így értem amit leírtál.
Mondjuk nem Budapesten vagy megyeszékhelyen. Vidéken és a kisebb városokban rohadtul nem a nettó 540 a realitás, amivel a fidesz káder vezette KáderSH hülyíti az embereket. Ott úgy örülnek az emberek a nettó 300-350 ezernek, mint majom a farkának. Szoktam nézegetni a Profession Prémiumot, piszkosul nem a realitás a nettó 450 feletti tartomány még multiknál sem.
Gyerekek! A nominális bérnövekedés tagadhatatlan,a reálbérrel van baj. Ennek megoldására meg statisztikailag elég a forint erősítése,aminek meg több ember lesz a kárvallottja,mint a haszonélvezője. Persze a finánctőkéseknek jó lesz.
"érdemben nem nő a fogyasztás. Ezzel párhuzamosan a háztartások jövedelmi szintje sem magas, ami tovább korlátozza a fogyasztást és összefügg az ország relatív felzárkózási nehézségeivel." Ne mááá! Zsiday meg a Hold,meg a többi alapkezelő éveken keresztül azt szajkózta a ksh adatai alapján,hogy száguld a fogyasztás és a reálbér. Most meg itt van ez. Ha a következő 3-4-ben nem sikerül felzárkóztatni a béreket ( nem sikerülhet,max statisztikailag) és így csatlakozunk az eurózónához,azzal örökre (de legalábbis nagyon hosszú időre)konzerváljuk a magyarok nyomorát.
Nehogy már a Fidesz kormány érdeme legyen a bérnövekedés..... Nem volt más választás, mint növelni a béreket, mert hála az égnek nyitottak a határok, és inkább a lábukkal szavaztak komplett szakmák. A bérek eljutottak azokra a pontokra, amikor már nem volt racionális döntés annyiért dolgozni. A munkaerőhiány kényszerítette ki ezeket az emeléseket, nem a gazdasági sikerei az kormánynak, mert a kormány mindent megtett, hogy a béreket a lehető legalacsonyabban tartsa. Nem sikerült neki, de nehogy már ezt érdemnek hozzuk fel.
Aki ezt vitatja , hol él? Holap megyünk le a tengerre. Egy ismerós ingatlanos mondja , elkeserítő ,annyíira nincs ingatlan forgalom horváto.-ban. Amióta Eur. Meglátjuk ,milyen az élet lenn.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)