Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Lesznek még valószínűleg ilyenek. Mindenesetre már nyilatkozatak, hogy a 30 milliárdos előlegszámlát nem fizetik ki és a 4IG tekintse ezt a szerződést úgy, mintha nem is létezne. Cudar világ jön a Fidesz4IG böfikre.
Pedig a választás előtt még sok szakember az argentín Javier Mileivel példálózott,csak hát akkor sok alapkezelő feldughatná magának a saját,realitásoktól elrugaszkodott pozicióját,mert volna forint gyengülés,meg infláció is.
Március végén még 390 volt az euró. Onnan csökkent kb 1 hónap alatt 10%-ot az árfolyam. Ha az nem jelentkezett az árakban, akkor kb 5% eurhuf áremelkedés sem jelentkezne. Ami viszont jelentkezhetne az árakban,az a sapkák vagy a különadók eltörlése,áfa csökkentés.
A kérdés igazából nem neked szólt,hanem az elemző uraknak,akiknek szerintem szintén nincs erre felelős válaszuk,szerintem mint neked,nekik is csak árfolyamcéljuk van,kötvényben,meg eurhufban.
Hát erre én sem tudok felelősséggel válaszolni-nekem a lényeg, hogy elérte az általam egy-másfél éve várt 355- forintos szintet, amit akkor lehetetlennek láttak sokan. Ahogy balin rajza is mutatja elértük a sáv alját! https://invst.ly/1hd38u
https://youtu.be/UDkldd0XLdM?si=rBTta0Tn1vWKeMqr Tegnap Szalay-Berzeviczy Attila is, arra a kérdésre, hogy hogyan teljesítjük 2030-ra az euró bevezetési kritériumokat,azt tudta válaszolni,hogy ahhoz politikai akarat kell,meg még hablatyolt egy kicsit.
Azt magyarázza már el nekem valaki, ha úgy egy éve 390-400 forintra és akár afeletti árfolyamot neveztek meg reálisnak szakemberek - Surányi, Videoton,GKI- és azóta szinte minden összehasonlításban romlott Magyarország gazdasági helyzete az EU-hoz képest,akkor hogy a f@szba jön ki 350 alatti ár az euró bevezetésre? Nem azt kétlem,hogy ezt ne lehetne megcsinálni,azt kérdezem,miért jó ez a magyar gazdaságnak, a gazdaságon keresztül a zembereknek!?
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)